Ολυμπιακός – Πανιώνιος 4-0: Σαρωτικός

Ολυμπιακός – Πανιώνιος 4-0: Σαρωτικός
SOTIRIS DIMITROPOULOS

Ο Ολυμπιακός έβαλε τέσσερα γκολ στον Πανιώνιο μέχρι το 24' -τα τρία μέχρι το 9'- και επικράτησε 4-0. Δύο γκολ ο Αραμπί, ένα ο Χασάν και ο Φορτούνης.

Ένα καταπληκτικό πρώτο 45λεπτο ήταν αρκετό για τον Ολυμπιακό να επικρατήσει με 4-0 του Πανιωνίου για την 24η αγωνιστική της Super League. Μέχρι το 24′ οι “ερυθρόλευκοι” είχαν σκοράρει τέσσερις φορές, με δύο γκολ του Αραμπί και από ένα των Χασάν και Φορτούνη. Δοκάρι ο Μαροκινός, δοκάρι και ο Αιγύπτιος.

Λίγες μέρες πριν από την Άρσεναλ ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε και διαχείριση στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας κάνει και τις τρεις αλλαγές μέχρι το 62′. Ο Ολυμπιακός έμεινε αήττητος σε 34 παιχνίδια πρωταθλήματος, έφτασε στην 20ή νίκη στα τελευταία 21 εντός έδρας παιχνίδια. Πάμε να δούμε τα στοιχεία του αγώνα, όπως τα καταγράφει το Sport24.gr

1. ΕΝΝΙΑΛΕΠΤΗ ΜΠΟΡΑ ΜΕ ΤΡΙΑ ΓΚΟΛ

Ο Πέδρο Μαρτίνς συνέχισε με τη διάταξη που του πηγαίνει πολύ καλά τελευταία: 4-4-2 με Βαλμπουενά – Φορτούνη -θεωρητικά- στα πλάγια της μεσαίας γραμμής. Και αυτή τη φορά Ραντζέλοβιτς δεξιός μπακ, με Γκασπάρ αριστερό. Και Χασάν και Αραμπί στη γραμμή κρούσης. Ο Ραντζέλοβιτς έπαιζε όλη τη δεξιά πλευρά. Περισσότερο εξτρέμ τον έλεγες παρά μπακ. Τα πρώτα εννέα λεπτά εφιαλτικά για την ομάδα της Νέας Σμύρνης. Πιο εφιαλτικά δεν γινόταν.

Οι “ερυθυρόλευκοι” προηγήθηκαν 3-0 στο 9′! Το πρώτο τέρμα στο 4′ με τη γνωστή συνταγή, όπως με Λαμία και Ατρόμητο. Ασίστ Βαλμπουενά (η 17η φέτος), Χασάν γκολ. Ο Αιγύπτιος βρήκε δίχτυα για τρίτη φορά σε πέντε ματς. Το 2-0 στο 6′ με Ελ Αραμπί, δώρο από τον Κότνικ. Ο Σλοβένος έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια μετά το σουτ του Φορτούνη και ο Μαροκινός από κοντά απλά την έσπρωξε στα δίχτυα. Και το 3-0 στο 9′ με τον Φορτούνη, ο οποίος από θέση μέσα και αριστερά πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, σούταρε και έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Κότνικ. Το πρώτο του γκολ μετά από 300 μέρες!

Οι παίκτες του Παπαβασιλείου ήταν σε πανικό απέναντι σε έναν ορεξάτο και εντυπωσιακό Ολυμπιακό, που είχε σκοπό να “καθαρίσει” γρήγορα και το πέτυχε με εκκωφαντικό τρόπο.

2. ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΡΕΤΣΟΥ ΣΤΟΝ ΑΡΑΜΠΙ

Μετά το 20 λεπτο άρχισε να συνέρχεται κάπως ο Ιστορικός. Δραστήριος ο Τσιλούλης από δεξιά, αλλά δεν έφτανε. Στο 2-0 δώρο στον Ελ Αραμπί έκανε ο Κότνικ και στο 24′ ο Χρήστος Ρέτσος. Ο δεύτερος ξάδερφος του Παναγιώτη (που πήγε στη Σέφιλντ) θέλησε να γυρίσει τη μπάλα στον Σλοβένο, αλλά η πάσα του ήταν αδύναμη. Ο Μαροκινός μπήκε στην πορεία της, πέρασε τον τερματοφύλακα και προ κενής εστίας σούταρε με δύναμη γράφοντας το 4-0.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να παίζουν επιθετικά, κυρίως από δεξιά με τον Ραντζέλοβιτς. Φορτούνης και Βαλμπουενά συνεργάζονταν με πανέμορφο τρόπο, ενώ μετά τα τέσσερα γκολ ο Πανιώνιος έβγαινε πιο εύκολα στην επίθεση, φτάνοντας σε τελικές με Ουμάρ Καμαρά (36′) και Τσιλούλη (41′). Στο 40′ η κατοχή μπάλας ήταν 70% για τον Ολυμπιακό και στο φινάλε του 45λέπτου 71%. Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν κάνει 12 τελικές, εκ των οποίων τις οκτώ στην εστία. Ο Πανιώνιος μόλις τέσσερις και καμία στην εστία. Ξεκάθαρη ανωτερότητα του Ολυμπιακού. Μάλιστα στο 41′ θα μπορούσε να έρθει και πέμπτο γκολ, αλλά το πλασέ στην κίνηση του Αραμπί από πάσα του Βαλμπουενά χτύπησε στο δεξί δοκάρι.

3. ΜΕ ΤΡΙΑ ΣΤΟΠΕΡ ΚΑΙ 3-5-2 Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ήταν αναμενόμενο πως θα κάνει αλλαγή ο Μαρτίνς με την έναρξη του δεύτερου μισού. Ακολουθεί η Άρσεναλ την Πέμπτη. Ο Αβραάμ μπήκε στη θέση του Βαλμπουενά στο 46′. Δύο αλλαγές έκανε και Παπαβασιλείου, Μίκο και Εμμανουηλίδης στη θέση των Γρίβα και Κόρμπου, μήπως και αλλάξει εικόνα η ομάδα του. Στο 56′ έγινε και η επόμενη αναμενόμενη αλλαγή εκ μέρους του Πορτογάλου προπονητή, με την έξοδο του Αραμπί. Άλλωστε αυτός είναι πλέον ο μοναδικός διαθέσιμος φορ για τους αγώνες με την Άρσεναλ. Στη θέση του μπήκε ο Χριστοδουλόπουλος, που επανεμφανίστηκε στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά τις 12 Ιανουαρίου, δηλαδή ένα μήνα μετά.

Ο Λάζαρος πέρασε δίπλα στον Χασάν και πλέον ο Ολυμπιακός θα έπαιζε για τα επόμενα λεπτά με διάταξη 3-5-2.

4. ΕΚΑΝΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΝΟΨΕΙ ΑΡΣΕΝΑΛ

Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο οι γηπεδούχοι έπαιζαν περισσότερο από αριστερά. Τις δύο πρώτες τελικές έκανε ο Μπουχαλάκης, στο 52′ με κεφαλιά και στο 59′ με σουτ. Στο 62′ ο Μαρτίνς έκανε και την τρίτη αλλαγή. Σε ένα σημείο που σε άλλα παιχνίδια πραγματοποιεί την πρώτη, σε τούτο το παιχνίδι ολοκλήρωνε και την τελευταία που είχε το δικαίωμα να κάνει. Ο Καμαρά, τον οποίο θα χρειαστεί με την Άρσεναλ, πέρασε εκτός και στη θέση του μπήκε ο Καφού. Τα λεπτά περνούσαν, οι Πειραιώτες ήλεγχαν σε απόλυτο βαθμό το παιχνίδι.

Ακόμη και όταν οι “κυανέρυθροι” επιχειρούσαν να φύγουν στην κόντρα, στην τελική προσπάθεια τα έκαναν θάλασσα. Ούτε βέβαια οι παίκτες του Ολυμπιακού απειλούσαν από ένα διάστημα και μετά. Ο Λάζαρος προσπάθησε να πάρει μπάλα, να επιτεθεί κατά μέτωπο και με σουτ εκτός περιοχής, δίχως να το καταφέρει.

Μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο άρχισε να βγαίνει πιο ζωηρά στην επίθεση ο Πανιώνιος, έφτασε σε τελικές με Αραμπούλι και Τσιλούλη, αλλά τη μεγάλη ευκαιρία την είχε πάλι ο Ολυμπιακός, με την κεφαλιά του Χασάν στο δοκάρι, στο 92′.

Το ματς ολοκληρώθηκε με 24 τελικές για τους Πειραιώτες και 70% ποσοστό κατοχής μπάλας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα