Οργή σε FIFA, UEFA για το ξυλοδαρμό του Τζήλου

ΛΑΡΙΣΑ / ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΘΑΝΑΣΗ ΤΖΗΛΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LARISSANET.GR / EUROKINISSI)
ΛΑΡΙΣΑ / ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΘΑΝΑΣΗ ΤΖΗΛΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LARISSANET.GR / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Χάνουν σιγά-σιγά την υπομονή τους με την ποδοσφαιρική Ελλάδα τόσο η FIFA όσο και η UEFA μετά το ξυλοδαρμό του διαιτητή Τζήλου.

Η είδηση του ξυλοδαρμού του διαιτητή Τζήλου στη Λάρισα έφτασε πολύ γρήγορα στα γραφεία των ιθυνόντων της FIFA και της UEFA οι οποίες έχουν επιδείξει, είναι αλήθεια, μεγάλη υπομονή με το χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και τα φαινόμενα διαφθοράς που παρατηρούνται σ' αυτό.

Η αντίδρασή τους μόλις πληροφορήθηκαν τα μαντάτα δεν μπορεί να μεταφερθεί υπό την έννοια ότι οι άνθρωποι ήταν έξαλλοι, δεν μπορούν να διανοηθούν πως ένας διαιτητής μπορεί να πέσει θύμα ακραίας βίας και μάλιστα κοντά στο σπίτι του.

Από την άλλη τεράστιος προβληματισμός υπάρχει και στις τάξεις του Υπουργείου Αθλητισμού. Ηταν φανερό, έτσι και αλλιώς ότι ο εν λόγω διαιτητής είχε στοχοποιηθεί και είχε απειληθεί τον τελευταίο καιρό χωρίς όμως οι αρχές να ενεργήσουν ως όφειλαν.

Γίνεται επίσης σαφές ότι ένα πρωτάθλημα το οποίο μέχρι στιγμής είχε κυλήσει σε σχετικά χαμηλούς, για την Ελλάδα, τόνους, κινδυνεύει μετά το συγκεκριμένο περιστατικό να τιναχθεί στον αέρα με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ο ίδιος ο Τζήλος βρίσκεται,όπως βεβαιώνουν οι οικείοι του, βρίσκεται σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση, πράγμα απολύτως φυσιολογικό λόγω του σοκ.

Τέλος, οι Ελληνες διαιτητές απειλούν να κατέβουν σε αποχή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για ότι συνέβη στο συνάδελφό τους.

Βασιλειάδης: Καμία ανοχή σε όσους θέλουν να επιβάλουν νόμους μαφίας

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης από την πρώτη στιγμή που έλαβε γνώση για τη μαφιόζικη επίθεση στον διαιτητή Θανάση Τζήλο, συγκέντρωσε τα σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου και τα απέστειλε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, στον Αθλητικό Εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, αλλά και στον αρχηγό της Αστυνομίας αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, ώστε να ενημερωθούν για το γεγονός και να προχωρήσουν στις απαιτούμενες ενέργειες που θα οδηγήσουν στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Παράλληλα, ο Υφυπουργός προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Περιμένουμε η Ελληνική Αστυνομία να ενεργήσει και να οδηγήσει στη δικαιοσύνη τους φυσικούς, αλλά και τους ηθικούς αυτουργούς της άνανδρης επίθεσης στον διαιτητή Θανάση Τζήλο. Καμία ανοχή σε αυτούς που θέλουν να επιβάλλουν νόμους μαφίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

SHARE:

24Media Network