Όταν ο Κόμπι προέβλεπε με επιχειρήματα τη νίκη του Τραμπ το 2016

Όταν ο Κόμπι προέβλεπε με επιχειρήματα τη νίκη του Τραμπ το 2016
Ο Κόμπε Μπράιαντ στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του AP

Ο... πολιτικός αναλυτής Κόμπι Μπράιαντ ήταν ένας από αυτούς που είχαν προβλέψει τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ επί της Χίλαρι Κλίντον στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Σκόρερ ολκής, σταρ τεραστίων διαστάσεων, επιδραστικός στο άθλημά του και όχι μόνο. Αυτά για τον Κόμπι Μπράιαντ, που έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή, μάλλον τα ξέρετε, τον συνόδευαν έτσι και αλλιώς χρόνια τώρα.

Αυτό που ίσως να μην γνωρίζατε είναι ότι ο Black Mamba είχε αποκτήσει τα τελευταία χρόνια ένα σπάνιο πολιτικό αισθητήριο που τον βοηθούσε να κάνει προβλέψεις για τα πολιτικά δρώμενα και να πέφτει μέσα με ακρίβεια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ το 2016. Συνομιλώντας με τον πρώην συμπαίκτη του Ρόι Χίμπερτ περίπου ένα μήνα πριν ανοίξουν οι κάλπες, ο Μπράιαντ προέβλεψε, κόντρα στις δημοσκοπήσεις, ότι τελικά ο Ντόναλντ Τραμπ θα έκανε τη μεγάλη ανατροπή και θα επικρατούσε της Χίλαρι Κλίντον.

Για να γίνει μάλιστα πιο πειστικός, φρόντισε να επιχειρηματολογήσει με σοβαρά επιχειρήματα. Κάθισε ο αθεόφοβος και παρατήρησε ότι το τελευταίο διάστημα πριν τις εκλογές η Χίλαρι δεν είχε ταξιδέψει σε πολιτείες-κλειδιά ούσα μάλλον σίγουρη για τη νίκη της. “Με το Γουισκόνσιν δεν ασχολήθηκε,με τον Μίτσιγκαν ελάχιστα, να δεις θα χάσει” έλεγε στον Χίμπερτ χαρακτηριστικά.

Ο φίλος του δεν μπορούσε να πειστεί μέχρι που ήρθε η βραδιά των εκλογών. Όταν το αποτέλεσμα, υπέρ του Τραμπ “κλείδωσε”, ο Μπράιντ δεν έχασε την ευκαιρία. Πήρε το κινητό του τηλέφωνο και έστειλε ένα μήνυμα στον Χίμπερτ το οποίο έλεγε “I told you so”.

Κόμπι εναντίον Τραμπ

Δεν πέρασαν παρά μόνο μερικοί μήνες παρουσίας του Ντόναλντ Τραμπ στο Λευκό Οίκο, και ο Κόμπε αναγκάστηκε να συγκρουστεί μαζί του.

Το καλοκαίρι του 2017 οι πρωταθλητές εκείνης της σεζόν Ουόριορς αρνήθηκαν να κάνουν την πατροπαράδοτη επίσκεψη στο Λευκό Οίκο διαμαρτυρόμενοι για τη διχαστική ρητορική του Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε μιλώντας υποτιμητικά για τον Στέφεν Κάρι και την παρέα του με αποτέλεσμα ο Κόμπι να τον “περιλάβει” μέσω του twitter. Χαρακτηριστικά έγραψε: “Το όνομα και μόνο του προέδρου των ΗΠΑ προκαλεί διχασμό και θυμό. Αυτός που τα λόγια του φέρνουν διαφωνία και μίσος δεν μπορεί να κάνει την Αμερική πάλι σπουδαία”.

Ήδη πολλοί χρήστες του twitter το θύμισαν στον Αμερικανό πρόεδρο ο οποίος εξέφρασε τη λύπη του για το θάνατο του Κόμπι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα