Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών: Δημοσιογράφος του BBC ρώτησε την αρχηγό του Μαρόκου “πόσες λεσβίες υπάρχουν στην ομάδα”

Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών: Δημοσιογράφος του BBC ρώτησε την αρχηγό του Μαρόκου “πόσες λεσβίες υπάρχουν στην ομάδα”
Η Ghizlane Chebbak στο Παγκόσμιο Κυπέλλου Γυναικών 2023 Hamish Blair/AP Photo

Το BBC ζήτησε συγγνώμη και απολογείται για τον δημοσιογράφο που ρώτησε την αρχηγό του Μαρόκου πόσες από την ομάδα είναι λεσβίες, με αφορμή το γεγονός ότι η ομοφυλοφιλία διώκεται ποινικά στη χώρα.

Σάλο έχει προκαλέσει η ερώτηση που έθεσε δημοσιογράφος του BBC στην αρχηγό του Μαρόκου για το πόσες παίκτριες από την ομάδα είναι ομοφυλόφιλες.

Με αφορμή το ότι η ομοφυλοφιλία διώκεται ποινικά στο Μαρόκο και τιμωρείται με πρόστιμο, αλλά και με φυλάκιση έως και τρία έτη, ο δημοσιογράφος του BBC ρώτησε, όπως αναφέρει το SPORT 24, την Γκιζλέιν Τσεμπάκ (Ghizlane Chebbak): “Στο Μαρόκο, είναι παράνομο να έχεις σχέση με το ίδιο φύλο. Έχετε ομοφυλόφιλες παίκτριες στην ομάδα σας και πώς είναι η ζωή τους στο Μαρόκο;”

Ένας συντονιστής από την FIFA παρενέβη λέγοντας, “συγγνώμη, αυτή είναι μια πολιτική ερώτηση, επομένως θα μείνουμε μόνο σε ερωτήσεις που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο“.

Όμως ο δημοσιογράφος επέμεινε, συνεχίζοντας: “Δεν είναι πολιτικό, είναι ανθρώπινο. Επιτρέψτε της να απαντήσει“. Σε αυτό το σημείο, η αρχηγός του Μαρόκου χαμογέλασε και κούνησε το κεφάλι της.

Πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται πως η ερώτηση που τέθηκε στην Γκιζλέιν Τσεμπάκ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου πριν από τον αγώνα, έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια της ομάδας.

Το BBC ζήτησε έκτοτε συγγνώμη για το περιστατικό, με έναν εκπρόσωπο του μέσου να λέει στο CNN: “Αναγνωρίζουμε ότι η ερώτηση ήταν ακατάλληλη. Δεν είχαμε καμία πρόθεση να προκαλέσουμε βλάβη σε κάποιο άτομο”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα