Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ 1-3: Ντεμπούτο Γκαρσία με το αριστερό του Νινούα

Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ 1-3: Ντεμπούτο Γκαρσία με το αριστερό του Νινούα

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 3-1 του Παναιτωλικού εκτός έδρας στο ντεμπούτο του Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο της ομάδας της Θεσσαλονίκης με τον Νινούα με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ με το αριστερό να δίνει το προβάδισμα με 2-1 στους φιλοξενούμενους στο 88'.

Την πρώτη του φετινή εκτός έδρας νίκη πανηγύρισε το απόγευμα της Κυριακής ο ΠΑΟΚ επικρατώντας του Παναιτωλικού με 3-1 στο ντεμπούτο του Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Μια δύσκολη επικράτηση για τους φιλοξενούμενους η οποία ήρθε χάρη στην καταπληκτική έμπνευση του Νινούα στο 88′ της αναμέτρησης όπου ο διεθνής ποδοσφαιριστής με ένα εκπληκτικό φάουλ με το αριστερό έστειλε τη μπάλα στο αριστερό γάμα της εστίας του Κνετ που δεν μπόρεσε να αντιδράσει και έκανε το 2-1.

Η ομάδα του Παναιτωλικού παρουσιάστηκε βελτιωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια με τον Λουτσιάνο στον πάγκο της και αν δεν ήταν αυτή η έμπνευση από τον Νινούα μπορεί να είχε πάρει και το βαθμό της ισοφάρισης.

ΜΠΗΚΕ ΔΥΝΑΤΑ Ο ΠΑΟΚ

Οπως αναφέρει το Sport24.gr o ΠΑΟΚ μπήκε στην αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό αρκετά δυνατά και αλλάζοντας διάταξη σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια και την διάταξη που χρησιμοποιούσε ο Άμπελ Φερέιρα. Ο Πάμπλο Γκαρσία επέλεξε το 4-2-3-1, αντί του 3-4-3, με τον Σβιντέρσκι στην κορυφή της επίθεσης και τους Τζόλη, Μουργκ, Ζίβκοβιτς πίσω τους.

Οι φιλοξενούμενοι από το ξεκίνημα πίεσαν για ένα γκολ και είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο μέρος είχαν δέκα τελικές, οι πέντε προς την εστία βάζοντας δύσκολα στον Κνετ ο οποίος αρχικά έδιωξε σωτήρια την κεφαλιά του Βαρέλα και το σουτ του Τζόλη αλλά δεν μπορούσε να κάνει το ίδιο στο 18′ στην κεφαλιά του Σβιντέρσκι. Ο Σβαμπ από τα δεξιά έκανε τη σέντρα ο Πολωνός πήρε την κεφαλιά και νίκησε τον Κνετ ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του.

Οι παίκτες του Γκαρσία συνέχισαν να έχουν την υπεροχή, να ψάχνουν και ένα δεύτερο γκολ και να απειλούν την εστία των γηπεδούχων χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ενδεικτικό είναι πως το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ να έχει 60% κατοχή και έξι κερδισμένα κόρνερ.

Την ίδια ώρα ο Παναιτωλικός δεν μπορούσε με τίποτα να μπει στην εστία του ΠΑΟΚ στο πρώτο 45λεπτο. Είναι χαρακτηριστικό πως και οι τρεις τελικές που είχαν οι γηπεδούχοι έγιναν με σουτ εκτός περιοχής και μόλις μια εξ αυτών πήγε στην εστία του Ζίβκοβιτς.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΓΙΑ 40 ΛΕΠΤΑ Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με εντελώς διαφορετική εικόνα. Ο ΠΑΟΚ εμφανώς κουρασμένος από το ματς του Europa League και το ταξίδι έδειξε να μην μπορεί να έχει την ίδια ορμή όπως στο πρώτο 45λεπτο. Αντίθετα ο Παναιτωλικός προσπάθησε να βγει από το καβούκι του, να πατήσιε περιοχή σε αντίθεση με το πρώτο μέρος και να απειλήσει.

Τα κατάφερε στον απόλυτο βαθμό στο 54′ όταν ο Αριγίμπι κέρδισε πέναλτι από τον Ίνγκασον, το εκτέλεσε ο ίδιος και ευστόχησε για το 1-1 με τον Ζίβκοβιτς να μην μπορεί να αντιδράσει.

Ο ΝΙΝΟΥΑ ΕΔΩΣΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ που στο πρώτο μέρος έκανε τη μια ευκαιρία μετά την άλλη στο δεύτερο μέρος δεν μπορούσε να απειλήσει. Ο Γκαρσία ανακάτεψε την τράπουλα, φρέσκαρε την ομάδα και οι δύο εκ των πέντε αλλαγών του έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να έρθει το τρίποντο. Ο λόγος για τους Νινούα και Τσόλακ. Ιδίως ο πρώτος ήταν αυτός που με την πανέξυπνη εκτέλεση φάουλ με το αριστερό στην απέναντι γωνία του Κνετ έκανε το 2-1 στο 88′ και ουσιαστικά έδωσε το τρίποντο στην ομάδα του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα