Παναθηναϊκός: Ανοιχτό ενδεχόμενο παραίτησης άφησε ο Δώνης

O Γιώργος Δώνης
O Γιώργος Δώνης ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΓΑΪΤΖΟΓΛΟΥ-WATKINSON

Ο Γιώργος Δώνης κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στη "NOVA" άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης από τον Παναθηναϊκό αν δεν λυθούν εσωτερικά θέματα στην ομάδα.

Bόμβα αποχώρησης από τον πάγκο του Παναθηναϊκού έριξε ο Γιώργος Δώνης κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στη "NOVA" λέγοντας, όπως αναφέρει το Sport24.gr, πως αν το επόμενο διάστημα αν δεν λυθούν κάποια εσωτερικά θέματα θα αποχωρήσει από την ομάδα.

Με αφορμή ερώτηση για την απόκτηση ή μη του Βέλεθ από τον Άρη είπε:

ADVERTISING

"Δεν θα έμπαινα σε καμία διαδικασία να σχολιάσω ποδοσφαιριστές που βρίσκονται σε άλλη ομάδα και ειδικότερα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ειδικά στη θέση αυτή έχουμε εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές όπου η προτεραιότητα μας σύμφωνα με τα θέματα της ομάδας μας δεν είναι οι κεντρικοί αμυντικοί.

Θα πάρω λίγο από το χρόνο σας. Γιατί για μένα είναι μια αφορμή αλλά επειδή διανύω τη δεύτερη σεζόν στην ομάδα και δεν είμαι, το έχω πει ξανά, ένας επαγγελματίας προπονητής που ήρθε να βγάλει το ψωμί του στον Παναθηναϊκό αλλά αισθάνομαι πάντα την υποχρέωση επειδή είμαι παιδί της ομάδας να ενημερώνω και τον κόσμο για κάποια συγκεκριμένα πράγματα που αφορούν την ομάδα.

Αυτά τα δύο χρόνια που βρίσκομαι στην ομάδα έχουμε δουλέψει και εγώ και το σταφ σκληρά για να μπει η ομάδα σε ένα σωστό και καλό δρόμο και να κοιτάξει σιγά-σιγά ψηλά. Όταν γίνονται λάθη στο παρελθόν θα πρέπει να μαθαίνουμε από τα λάθη μας να προσπαθούμε να μην τα επαναλάβουμε ώστε να μπορούμε να εξελίξουμε καλύτερα την ομάδα. Όταν τα λάθη αυτά επαναλαμβάνονται τότε νομίζω η κατάσταση γίνεται χειρότερη στην ομάδα. Πιστεύω σε όλες τις κανονικές ομάδες και τις μεγάλες ομάδες, οι ομάδες χτίζονται πάντα με τα θέλω των προπονητών.

Εγώ βρίσκομαι εδώ για να εκπαιδεύσω τους ποδοσφαιριστές, για να κάνω επιλογές, για να δουλέψω την ομάδα, να πάει σε ένα καλύτερο επίπεδο. Δεν είμαι εδώ ούτε για να ακολουθήσω τις επιλογές, ούτε και τις ιδέες των άλλων. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να συνεχίζει να ζει απρόβλεπτες καταστάσεις. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να οδηγείται με σταθερότητα στην εξέλιξη. Το τι θα συμβεί τις επόμενες μέρες ή μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος πάνω σε αυτά που λέω δεν μπορώ να το προδικάσω. Θα το δείξει ο χρόνος".

Αυτό μου φαίνεται τώρα σαν να έχει ήδη υπογράψει ο Βέλεθ για παράδειγμα και εσείς να μην τον θέλετε; "Όχι δεν αφορά τον Βέλεθ".

Η να υπάρχουν άλλες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών;

"Όχι, αφορά συγκεκριμένα τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας. Δεν πρέπει να το συγκρίνουμε με κανέναν ποδοσφαιριστή. Απλώς βρήκα ένα πάτημα στην ερώτηση. Δεν έχει να κάνει με τον ποδοσφαιριστή Βέλεθ. Έχει να κάνει σε ότι αφορά πράγματα τα οποία ζω στην ομάδα και αυτή είναι η προσωπική μου τοποθέτηση. Γιατί είμαι ένας άνθρωπος που πάνω απ' όλα θα πρέπει να προστατεύω την ομάδα, θα πρέπει να προστατεύω τη δουλειά μου και ομάδα θα πρέπει να χτίζεται με τα δικά μου θέλω και όχι άλλων.

Είναι ξεκάθαρη η τοποθέτηση μου και το λέω ξανά πως ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να βαδίζει σε απρόβλεπτες καταστάσεις που βάδιζε και στο παρελθόν. Το τι θα γίνει θα το δούμε μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος".

Αισθάνεστε παρέμβαση από τη διοίκηση, όχι καλή συνεργασία με τον κ. Ρόκα, για να γίνει λίγο ξεκάθαρο. Είναι θέμα διοικητικό καθαρά; "Είναι η επικοινωνία και η συνεργασία που αφορά με το διοικητικό κομμάτι. Δεν θα το κάνουμε προσωπικό με τον κ. Τσάβι".

Με αυτές τις συνθήκες εσείς μπορείτε να συνεχίσετε στον Παναθηναϊκό;

"Δεν μπορούμε να το συζητήσουμε αυτή τη στιγμή. Ότι είναι να γίνει θα γίνει μέχρι το τέλος της σεζόν".

SHARE:

24Media Network