Παναθηναϊκός-EuroLeague: Οι ομάδες άναψαν κόκκινο στην αποχώρηση

Παναθηναϊκός-EuroLeague: Οι ομάδες άναψαν κόκκινο στην αποχώρηση
Eurokinissi

Το θέμα του Παναθηναϊκού συζητήθηκε εκτενώς στη γενική συνέλευση των ομάδων-μετόχων και οι “πράσινοι” φαίνεται ότι θα μείνουν στη EuroLeague παρά τις αντιρρήσεις που εξέφρασαν.

Στη γενική συνέλευση των ομάδων-μετόχων έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης ο Παναθηναϊκός κατέθεσε τις θέσεις του και τις αντιρρήσεις του με τον τρόπο λειτουργίας της EuroLeague, εκφράζοντας για πολλοστή φορά την πρόθεση του να αποχωρήσει από τη διοργάνωση. Όπως αναφέρει το Sport24, οι “πράσινοι” τόνισαν ότι θέλουν να πουλήσουν τις μετοχές τους σε άλλη ομάδα η οποία θα πάρει τη θέση τους στη διοργάνωση.

Οι υπόλοιποι δέκα μέτοχοι άκουσαν τις απόψεις των ανθρώπων του “τριφυλλιού”, αλλά οι διοργανωτές έβαλαν… φρένο σε αυτές τις σκέψεις καθώς επανέλαβαν ότι υπάρχει η ρήτρα που πρέπει να καλυφθεί, συν τις απώλειες που θα έχουν οι ομάδες. Αυτό σημαίνει ότι το ποσό θα ξεπεράσει τα δέκα εκατομμύρια ευρώ και ως εκ τούτου ο Παναθηναϊκός δεν θα αποχωρήσει αφού δεν προτίθεται να δαπανήσει αυτό το ποσό, ώστε να εξαγοράσει την… ελευθερία του από τη διοργάνωση. Για τον λόγο αυτό οι “πράσινοι” αισθάνονται αιχμάλωτοι με δεδομένο ότι ήθελαν να αποχωρήσουν ξεπερνώντας τα συγκεκριμένα οικονομικά εμπόδια.

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΜΙΖΡΑΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ο Σιμόν Μιζράχι μίλησε σε έντονο ύφος στους ανθρώπους της πράσινης ΚΑΕ αλλά όχι για το θέμα της αποχώρησης του “τριφυλλιού” από τη EuroLeague. Ο ιδιοκτήτης της Μακάμπι αναφέρθηκε στην πρόθεση που εξέφρασε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου να πουλήσει τις μετοχές της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αντί του ποσού των 25 εκ. ευρώ. Συγκεκριμένα, ο Μιζράχι είπε ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να πει ότι πουλάει τις μετοχές για αυτό το ποσό υποτιμώντας μία εταιρεία που κοστίζει πολύ περισσότερο.

EuroLeague: “Γι’ αυτό απορρίφθηκε το αίτημα του Παναθηναϊκού”

Η γενική συνέλευση των μετόχων της EuroLeague ολοκληρώθηκε, με το αίτημα του Παναθηναϊκού να αποχωρήσει από τη διοργάνωση να βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο, αλλά να απορρίπτεται όπως ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα από τη διοργανώτρια αρχή της Λίγκας το απόγευμα της Δευτέρας (22/6).

“Απορρίφθηκε το αίτημα του Παναθηναϊκού να μεταβιβάσει την άδειά του, εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν δόθηκε καμία εγγύηση από τον σύλλογο για την εκπλήρωση όλων των σχετικών δεσμεύσεων απέναντι στις υπόλοιπες 10 αδειοδοτημένες ομάδες της EuroLeague. Οι σύλλογοι επανέλαβαν τη δήλωση που είχε εκδοθεί στις 12 Ιουνίου” αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στο euroleague.net.

Από εκεί και πέρα, ανακοινώθηκε μείωση των εσόδων σε ποσοστό 14% σε σχέση με την πρόβλεψη που είχε γίνει πριν από την έναρξη της σεζόν 2019/20, αν και η ζημιά έφτασε το 30% εξαιτίας της ακύρωσης της χρονιάς εξαιτίας της πανδημίας.

Εκτός αυτού, θα συνεχιστούν οι επαφές με τις Ενώσεις Παικτών και Προπονητών, ενώ οι ανανεωμένοι κανονισμοί για το Financial Stability και το Fair Play θα επιστρέψουν από τη σεζόν 2021/22. Τέλος, η Τρέντο θα αντικαταστήσει τη Σκαϊλάινερς στο EuroCup 2020/21, καθώς η ομάδα της Φρανκφούρτης αποφάσισε να μην πάρει μέρος στη διοργάνωση. Όλες οι αποφάσεις θα εγκριθούν στην επόμενη γενική συνέλευση, στις 9 Ιουλίου 2020.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα