ΠΑΟΚ – Μπεσίκτας 3-1: Ο 18χρονος Τζόλης έδωσε την πρόκριση

ΠΑΟΚ – Μπεσίκτας 3-1: Ο 18χρονος Τζόλης έδωσε την πρόκριση

Ο ΠΑΟΚ με πρωταγωνιστή τον Τζόλη που πέτυχε δύο γκολ και μοίρασε μία ασίστ προκρίθηκε στον γ' προκριματικό γύρο του Champions League επικρατώντας 3-1 της Μπεσίκτας.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής της αναμέτρησης της β’ προκριματικής φάσης του Champions League απέναντι στην Μπεσίκτας. Ο Δικέφαλος επικράτησε 3-1 στην βροχερή Τούμπα και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Σύμφωνα με το Sport24.gr μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο 18χρονος Χρήστος Τζόλης, ο οποίος πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ του ΠΑΟΚ, ενώ μοίρασε και την ασίστ στον Πέλκα για το τρίτο γκολ του Δικεφάλου. Άκρως εντυπωσικαή εμφάνιση από τον νεαρό Τζόλη.

Τα σημαντικότερα σημεία της αναμέτρησης:

1. ΕΔΩΣΕ ΑΕΡΑ ΣΤΟΝ ΔΙΚΕΦΑΛΟ Ο ΤΖΟΛΗΣ

Στόχος του ΠΑΟΚ ήταν να πάρει το προβάδισμα από νωρίς και τα κατάφερε μόλις στο 7ο λεπτό με πρωταγωνιστή τον 18χρονο Χρήστο Τζόλη. Ο νεαρός παίκτης του Δικέφαλου έκανε το 1-0 με πλασέ, έπειτα από πάσα του Γιαννούλη, ο οποίος είχε τροφοδοτηθεί προηγουμένως από τον Σβαμπ. Ο Τζόλης έτρεξε προς τον πάγκο και αφιέρωσε το γκολ στον Φερέιρα.

Η Μπεσίκτας στη συνέχεια είχε αφενός την κατοχή, αλλά ο Δικέφαλος ήταν εξαιρετικά επικίνδυνος σε ελεύθερο γήπεδο. Ο νεαρός επιθετικός του ΠΑΟΚ δεν σταμάτησε να εντυπωσιάζει και στο 24ο λεπτό πέτυχε το 2-0. Ο Πέλκας βρήκε τον Άκπομ στα αριστέρα, ο Άγγλος πρόλαβε την μπάλα και την έβγαλε για τον Τζόλη, ο οποίος κέρδισε τον Ντεστανόγλου.

Έξι λεπτά αργότερα ήταν και η σειρά του αρχηγού να μιλήσει. Ο Τζόλης πάλι αναμείχθηκε στην φάση, έβγαλε την ασίστ στον Πέλκα σε μία όμορφη αντεπίθεση από τον ΠΑΟΚ.

2. ΜΕΙΩΣΕ Η ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ, ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ Ο ΑΚΠΟΜ

Λίγο πριν το ημίχρονο η Μπεσίκτας παρέμεινε κατά κάποιο τρόπο ζωντανή. Στο 37΄ο Λενς έβγαλε μία σέντρα από την δεξιά, ο Λάριν βρέθηκε στην πλάτη του Βαρέλα και μείωσε σε 3-1 στέλνοντας την μπάλα στην εστία του Ζίβκοβιτς.

Ο ΠΑΟΚ παραλίγο να βρεθεί εκ νέου μπροστά με τρία διαφορά γκολ. Ο Ουέλινγκτον ανέτρεψε τον Άκπομ μέσα στην περιοχή, ανέλαβε την εκτέλεση αλλά δεν κατάφερε να ευστοχήσει. Στη συνέχεια, η Μπεσίκτας έφτασε κοντά στο 3-2, όμως ο Μπόιντ δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα.

Το αρνητικό για τον Δικέφαλο ήταν ότι έχασε τον Ροντρίγκο στην προσπάθειά του να τον σταματήσει περνώντας ως αλλαγή ο Λημνιός. Ο ΠΑΟΚ μπορούσε να τελειώσει το ματς πριν το ημίχρονο, αλλά ο Άκπομ κόπηκε πριν προλάβει να σουτάρει σε θέση τετ α τετ πριν το τελευταίο σφύριγμα.

3. ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ Η ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ Ο ΠΑΟΚ

Από τα πρώτα λεπτά του β’ ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ βρισκόταν σε θέση άμυνας, ενώ η Μπεσίκτας ήταν εκείνη που προσπαθούσε να απειλήσει. Σημαντικότερη της ευκαιρία σημειώθηε στο 49′ με τον Ζίβκοβιτς να αποκρούει σουτ του Ενκούντου.

Ο ΠΑΟΚ γινόταν επικίνδυνος στην κόντρα επίθεση βρίσκοντας τους κενούς χώρους που δημιουργούνταν. Στο 58΄έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Λημνιό να σουτάρει πάνω στον Ντεστανόγλου,ενώ στο 67΄ο Τζόλης έκανε το σουτ στην κίνηση, όμως ο Τούρκος τερματοφύλακας ήταν ξανά παρών.

4. ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΝ ΛΥΣΗ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

Η Μπεσίκτας προσπάθησε να πιέσει μέχρι και την λήξη της αναμέτρησης. Ο Γιαλτσίν προχώρησε σε αλλαγές προκειμένου να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, όμως ένα πολυπόθητο γκολ δεν ήρθε τελικά.

Οι Τούρκοι έκλεισαν τον ΠΑΟΚ στα καρέ του, κυκλοφορούσαν την μπάλα και επεδίωκαν να γίνουν απειλητικοί. Όταν χρειαζόταν, πότε ο Ζίβκοβιτς και πότε η άμυνα του Δικεφάλου έδιναν την λύση και απομάκρυναν τον κίνδυνο. Κάπως έτσι, ο ΠΑΟΚ προστάτευσε το προβάδισμά του και πήρε την πρόκριση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα