Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο θριάμβος στο Λονδίνο, οι πανηγυρισμοί των Ελλήνων και το πάρτι στο Twitter

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο θριάμβος στο Λονδίνο, οι πανηγυρισμοί των Ελλήνων και το πάρτι στο Twitter

Οι Έλληνες που βρέθηκαν στην O2 Arena πανηγύρισαν την κατάκτηση του ATP Finals από τον Στέφανο Τσιτσιπά με το σύνθημα: "Είναι τρελός ο Στέφανος". Το μήνυμα του Αντετοκούνμπο και το πάρτι στο Twitter.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με μεγαλειώδη εμφάνιση επικράτησε 6-7 (6), 6-2, 7-6 (4) επί του Ντόμινικ Τιμ και κατέκτησε το ATP Finals που διεξήχθη στο Λονδίνο υπό το βλέμμα Ελλήνων στην O2 Arena.

Αυτός ήταν ο ένατος τελικός καριέρας για τον 21χρονο Έλληνα πρωταθλητή, έχοντας κερδίσει έως τώρα τους τέσσερις.

Με τη νίκη του αυτή ο Τσιτσιπάς, έγινε ο πέμπτος μικρότερος τενίστας που φτάνει στην κατάκτηση του ATP Finals και ο έβδομος που το κάνει με την πρώτη φορά. O Τσιτσιπάς, θα φύγει απ’το Λονδίνο με 1.300 βαθμούς ATP και θα πλησιάσει σε απόσταση 400 βαθμών τον 5ο της κατάταξης Ντανίλ Μεντβέντεφ και θα προσθέσει στο λογαριασμό του το ποσό των 2,6 εκατ. δολαρίων.

Αφού σήκωσε το βαρύτιμο τρόπαιο στο Λονδίνο έσπευσε προς το μέρος των συμπατριωτών μας που βρέθηκαν στην O2 Arena. Γνώρισε την αποθέωση με το σύνθημα: “Είναι τρελός ο Στέφανος”.

Δείτε το video με την αποθέωση από τους Έλληνες:

Το πάρτι στα sosial media

Έλληνες πολιτικοί, καλλιτέχνες και αθλητές, και χιλιάδες Έλληνες αποθέωσαν με αναρτήσεις στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης τον Στέφανο Τσιτσιπά για την μεγάλη νίκη επί του Ντομινίκ Τιμ.

“Με την μεγαλειώδη νίκη σου, αποτέλεσμα του απαράμιλλου ταλέντου σου και της αδάμαστης θέλησής σου, από την μια πλευρά πιστοποίησες ότι πλησιάζεις, ολοένα και περισσότερο, στην κορυφή του παγκόσμιου τένις. Και, από την άλλη πλευρά, απέδειξες, στο διεθνές αθλητικό στερέωμα και όχι μόνο, τι σημαίνει Ελλάδα και τι σημαίνει πραγματικός Έλληνας, αναφέρει ο κ. Παυλόπουλος στο συγχαρητήριο μήνυμά του προς τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτηση του στο twitter έγραψε «πρωταθλητής!!». Συνοδεύει την ανάρτηση του με τρεις ελληνικές σημαίες.

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας μίλησε για έναν κορυφαίο αθλητή σε παγκόσμιο επίπεδο:

«Σήμερα έγραψες ιστορία» έγραψε η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. Φώφη Γεννηματά:

“Συνέχισε, μη σταματάς”

Ανάμεσα στις αναρτήσεις για τον θριάμβο του Τσιτσιπά ξεχωρίζει αυτή του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο 24χρονος μπασκετμπολίστας είναι άλλος ένας Έλληνας αθλητής που διαπρέπει στο εξωτερικό και κάνει το όνειρο του πραγματικότητα, αγωνιζόμενος στο ΝΒΑ. Όπως είναι φυσικό, ο Αντετοκούνμπο ξέρει από… πρώτο χέρι και μπορεί να καταλάβει πόσο πάλεψε ο Στέφανος Τσιτσιπάς για να φτάσει στην κορυφή. “Συνέχισε, μην σταματάς!” ήταν το μήνυμα που του έστειλε, μέσω του Instagram:

Σημαντικό κέρδος σε πόντους

Πέραν της δόξας, ο Τσιτσιπάς βγήκε σημαντικά κερδισμένος τόσο στο οικονομικό κομμάτι όσο και στο βαθμολογικό. Μετά τη νίκη του στον τελικό αποχαιρέτησε το Λονδίνο προσθέτοντας τα 2,6 εκατ. δολάρια στον τραπεζικό του λογαριασμό. Έτσι, ξεπέρασε τα 6,5 εκατ. δολάρια μόνο από τα έπαθλα του αυτή τη χρονιά, χωρίς να υπολογίζουμε τις χορηγίες.

Παράλληλα, πρόσθεσε πολύτιμους βαθμούς στην φαρέτρα του για τη νέα σεζόν. Για την ακρίβεια οι δύο νίκες στο Round Robin, η επικράτησή του επί του Φέντερερ του και η νίκη του στον τελικό του πρόσθεσαν 1300 βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη και έφτασε στους 5.300.

Φυσικά, θα συνεχίσει να βρίσκεται για αρκετές εβδομάδες μέσα στο Top 10 στο οποίο μπήκε για πρώτη φορά στις 4 Απριλίου του 2019 και έκτοτε δεν βγήκε ποτέ από αυτό φτάνοντας μάλιστα μέχρι το Νο5.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα