Στέφανος Τσιτσιπάς: Πρόωρος αποκλεισμός στο Indian Wells

Στέφανος Τσιτσιπάς: Πρόωρος αποκλεισμός στο Indian Wells
O Στέφανος Τσιτσιπάς σε στιγμή απογοήτευσης AP

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε στον 2ο γύρο του Indian Wells Masters 1000 από τον Φελίξ Αλιασίμ με 4-6, 2-6 και αποκλείστηκε πρόωρα από τη διοργάνωση.

Σύντομη ήταν η παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά στο τουρνουά Indian Wells Masters 1000 καθώς έχασε στον δεύτερο γύρο από τον Φελίξ Αλιασίμ σε straight sets.

Ο 18χρονος Καναδός έπαιξε πολύ καλό τένις, ενώ ο Έλληνας τενίστας ο οποίος είναι νούμερο 10 στον κόσμο, δεν βρέθηκε σε καθόλου καλή μέρα. Μοιραία υπέστη την ήττα, με τον Αλιασίμ να βρίσκεται στο 58 της παγκόσμιας κατάταξης και να θεωρείται ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα.

Κάπως έτσι ο 20χρονος Έλληνας πρωταθλητής αναγκάστηκε να αποχαιρετήσει πρόωρα τη διοργάνωση και να προετοιμαστεί για τη συνέχεια των υποχρεώσεών του στο Tour.

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, μετά από δύο διαδοχικά love games στο ξεκίνημα του αγώνα, ο Αλιασίμ ανέβασε την απόδοσή του κι “έσπασε” το σερβίς του Τσιτσιπά για το 1-2. Το τέταρτο game ήταν το μεγαλύτερο χρονικά στο παιχνίδι. Οι δύο τενίστες πάλεψαν για δώδεκα λεπτά, ο Έλληνας τενίστας έχασε έξι break points και τελικά έχασε το game (1-3).

Στη συνέχεια του πρώτου κομματιού του αγώνα οι δύο αθλητές κράτησαν το σερβίς τους και ο Αλιασίμ σέρβιρε ενώ ήταν μπροστά με 5-4 για να κλείσει το σετ. Ο 18χρονος τα κατάφερε και πήρε το πρώτο σετ με 6-4.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που άρχισε το πρώτο. Στο τρίτο game ο Αλιασίμ έκανε ξανά break και προηγήθηκε 2-1. Στο 6ο game του δεύτερου σετ ο Τσιτσιπάς έχασε πάλι break point ενώ έκανε και τρεις αποτυχημένες ενστάσεις με αποτέλεσμα να μείνει πίσω 2-4.

Έχοντας χάσει την ψυχραιμία του από τη χαμένη ευκαιρία για break, ο Τσιτσιπάς έχασε και το επόμενο game και βρέθηκε πίσω με 5-2, με τον Αλιασίμ να κλείνει τον αγώνα και να πανηγυρίζει τη σπουδαία πρόκριση παίρνοντας το δεύτερο σετ με 6-2.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα