Στέφενς – Σάκκαρη 0-2: Κυρίαρχη η Μαρία, με άνεση στις 16 του Madrid Open

Διαβάζεται σε 2'
Η Μαρία Σάκκαρη
Η Μαρία Σάκκαρη 2023 Refugio Ruiz/AP Photo

Η Μαρία Σάκκαρη δεν δυσκολεύτηκε κόντρα στη Σλόαν Στέφενς, κέρδισε την Αμερικανίδα με 2-0 σετ (1-6, 3-6) σε κάτι περισσότερο από μία και προκρίθηκε στους 16 του Madrid Open.

Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερη αντίσταση από τη Σλόαν Στέφενς, η Μαρία Σάκκαρη (Νο6) πέρασε στη φάση των 16 του Madrid Open με 2-0 σετ (1-6, 3-6).

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια σε κάτι περισσότερο από μία ώρα (μία ώρα και τρία λεπτά) νίκησε εύκολα την Αμερικανίδα και έκλεισε ραντεβού με μία εκ των Μπεατρίζ Χαντάντ Μάια – Έμα Ναβάρο την προσεχή Δευτέρα (29/04).

Το ματς

Η Μαρία Σάκκαρη έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις της παίρνοντας το πρώτο game χάνοντας μόλις δύο πόντους. Στη συνέχεια η Σλόαν Στέφενς ισοφάρισε σε 1-1 τα games, για να απαντήσει η Ελληνίδα τενίστρια με ένα σερί 5-0 και να κλείσει με υγιεινό περίπατο το πρώτο σετ (1-6).

Όπως γράφει το SPORT24, η Σάκκαρη εκμεταλλεύτηκε τα δυο breaks της, καθώς επίσης και τους πόντους από το πρώτο σερβίς, με το ποσοστό αν φτάνει το 78% (14/18).

Με κεκτημένη ταχύτητα από την κυριαρχία στο πρώτο σετ, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια έσπασε το σερβίς της Στέφενς από το πρώτο κιόλας game, με την Αμερικανίδα να απαντάει με το ίδιο νόμισμα για το 1-1, κερδίζοντας παράλληλα το πρώτο της game μετά από έξι συνεχόμενα χαμένα.

Η Στέφενς πήρε για πρώτη φορά προβάδισμα στα games κάνοντας το 2-1 και ύστερα το 3-2, με τη Σάκκαρη να βρίσκει τις απαντήσεις και με δύο ακόμα breaks για το 4-3 και το 6-3, υπερασπιζόμενη ταυτόχρονα το δικό της σερβίς, να λήγει χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες το ματς και να παίρνει την πρόκριση για τον τέταρτο γύρο του Madrid Open.

Σημεία κλειδιά του δεύτερου σετ ήταν η μεγάλη διαφορά στους πόντους στο πρώτο σερβίς της Σάκκαρης (12/15) σε αντίθεση με το μόλις 45% της Στέφενς (9/20), την ώρα που η Μαρία κατάφερε να σώσει τους δύο από τους τρεις break points.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα