Συγκλονίζει η Μπρίτνι Γκράινερ: “Παρακαλώ μην με ξεχάσετε, μπορεί να μείνω εδώ για πάντα”

Συγκλονίζει η Μπρίτνι Γκράινερ: “Παρακαλώ μην με ξεχάσετε, μπορεί να μείνω εδώ για πάντα”
AP

Συγκλονιστική επιστολή της Μπρίτνι Γκράινερ προς τον Τζο Μπάιντεν, δηλώνει τρομοκρατημένη στην ιδέα να μείνει για πάντα υπό κράτηση στη Ρωσία.

Έχουν περάσει σχεδόν πέντε μήνες από την ημέρα που η Μπρίτνι Γκράινερ συνελήφθη στη Ρωσία με την κατηγορία του λαθρεμπορίου ναρκωτικών.

Οπως αναφέρει το Sport24.gr η δίκη της σούπερ σταρ του WNBA ξεκίνησε την Παρασκευή 1 Ιουλίου, με την ίδια και την οικογένειά της να ελπίζουν πως όλη αυτή η περιπέτεια θα έχει αίσιο τέλος. Βλέπετε, δεν είναι μόνο ότι η εκδίκαση μπορεί να κρατήσει έως έξι μήνες, αλλά -πολύ περισσότερο- πως σε περίπτωση που κριθεί ένοχη από τις Αρχές της Ρωσίας, τότε απειλείται με έως και δέκα χρόνια φυλάκιση!

Την ώρα που οι συναθλήτριές της κάνουν διαρκώς έκκληση προς τον Τζο Μπάιντεν να επέμβει και να μεσολαβήσει για την άμεση αποφυλάκισή της, η 31χρονη σέντερ απευθύνθηκε αυτοπροσώπως στον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Πώς; Με ιδιόχειρη επιστολή, μέρος της οποίας κοινοποιήθηκε στον Τύπο.

Είναι περιττό να ειπωθεί πως αυτά που αναφέρει είναι συγκλονιστικά. Όχι μόνο γιατί καταγράφει τη δύσκολη ψυχολογική κατάστασή της, αλλά κυρίως επειδή δηλώνει τρομοκρατημένη στην ιδέα πως “μπορεί να μείνω εδώ για πάντα”.

Αναλυτικά τα αποσπάσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα:

“Όπως βρίσκομαι εδώ, σε μια ρωσική φυλακή, μόνη με τις σκέψεις και χωρίς την προστασία της συζύγου, της οικογένειας, των φίλων, της φανέλας των Ολυμπιακών Αγώνων ή άλλων κατορθωμάτων, είμαι τρομοκρατημένη στην ιδέα ότι μπορεί να μείνω εδώ για πάντα.

Την 4η Ιουλίου, η οικογένειά μας συνήθως τιμά την υπηρεσία εκείνων που πάλεψαν για την ελευθερία μας, συμπεριλαμβανομένου του πατέρα μου, ο οποίος είναι βετεράνος του πολέμου του Βιετνάμ. Πονάει όταν σκέφτομαι πώς γιορτάζω συνήθως αυτή τη μέρα επειδή η ελευθερία σημαίνει είναι κάτι εντελώς διαφορετικό για μένα αυτή τη χρονιά.

Αντιλαμβάνομαι πως αντιμετωπίζετε ένα σωρό καταστάσεις, αλλά σας παρακαλώ μην ξεχάσετε ούτε εμένα ούτε τους άλλους Αμερικανούς που κρατούνται. Παρακαλώ, κάντε ό,τι μπορείτε για να μας φέρετε πίσω στο σπίτι μας. Ψήφισα για πρώτη φορά το 2020 και ψήφισα εσάς (σ.σ.: τον Τζο Μπάιντεν).

Πιστεύω σ εσάς. Έχω ακόμη πολύ καλό να κάνω με την ελευθερία που μπορείτε να βοηθήσετε να ανακτήσω. Μου λείπει η σύζυγός μου! Μου λείπει η οικογένειά μου! Μου λείπουν οι συμπαίκτριές μου! Με σκοτώνει η ιδέα πως υποφέρουν τόσο πολύ αυτή την στιγμή. Είμαι ευγνώμων για ό,τι μπορείτε να κάνετε αυτή την στιγμή, προκειμένου να γυρίσω στο σπίτι”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version