Τελειώνει ο Περέιρα από την ηγεσία της ΚΕΔ

Τελειώνει ο Περέιρα από την ηγεσία της ΚΕΔ
Ο Βίτορ Περέιρα Eurokinissi Sports

Ο χρόνος για την ολοκλήρωση της θητείας του Βίτορ Μάνουελ Μέλο Περέιρα στο πόστο του αρχιδιαιτητή της ΚΕΔ, μετρά αντίστροφα

Η σκόνη που έχει σηκωθεί γύρω από το όνομα του Βίτορ Μάνουελ Μέλο Περέιρα δεν λέει να καταλαγιάσει. Φαίνεται πως το παζλ από μικρά… κομμάτια αφορμών που έδωσε όλο το προηγούμενο διάστημα ο ισχυρός άνδρας της ΚΕΔ, δημιούργησαν μια αρνητική εικόνα για το πρόσωπό του, γεγονός που κάνει μη αναστρέψιμη την κατάσταση σε ό,τι αφορά το μέλλον του.

Σύμφωνα με το Sport24.gr, ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής αναμένεται σύντομα (ή συντομότερα) να αποτελέσει παρελθόν από το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς είναι ειλημμένη απόφαση να μη συνεχίσει να ηγείται της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας. Οι άνθρωποι της FIFA και της UEFA θεωρούν ότι ο πρόεδρος της ΚΕΔ έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του και πως δεν έχει κάτι άλλο να προσφέρει. Ως εκ τούτου, προχωρούν ήδη οι διαδικασίες για την αντικατάστασή του, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο αυτό να συμβεί πριν από το τέλος της σεζόν, κάτι που θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες στο άμεσο μέλλον.

Είχε πάρει ευκαιρία

Υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι του 2019 οι FIFA και UEFA στήριξαν τον Περέιρα, κάνοντας εισήγηση για ανανέωση του συμβολαίου του μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2020, σε μια περίοδο που είχε αρχίσει να δημιουργείται αρνητικό κλίμα για τον Πορτογάλο αρχιδιαιτητή. Λίγους μήνες μετά ωστόσο, και καθώς βρισκόμαστε σχεδόν στα μισά της φετινής σεζόν, ο Περέιρα δεν φαίνεται να απολαμβάνει πλέον την εμπιστοσύνη των διεθνών συνομοσπονδιών και βρίσκεται με το ένα πόδι στην πόρτα της εξόδου.

Είναι προφανές μάλιστα, πως μαζί με τον Μέλο Περέιρα παρελθόν θα αποτελέσουν και οι δύο στενοί συνεργάτες του στην ΚΕΔ, Χουάν Αντόνιο Μαρίν και Λιφ Λίντμπεργκ.

Το γεγονός που ενδέχεται να επισπεύσει τις εξελίξεις

Μέσα στο επόμενο διάστημα δρομολογείται η συνάντηση των Βαγγέλη Μαρινάκη, Ιβάν Σαββίδη, Δημήτρη Μελισσανίδη και Γιάννη Αλαφούζου, από την έκβαση της οποίας δεν αποκλείεται να επισπευσθούν οι εξελίξεις για τον Μέλο Περέιρα. Είναι γνωστό άλλωστε πως ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής αποτελεί “κόκκινο πανί” για τους Ολυμπιακό και ΑΕΚ και το ενδεχόμενο άμεσης παύσης των καθηκόντων του, θα μπορούσε λειτουργήσει πυροσβεστικά, ώστε να ολοκληρωθεί με τη λιγότερη δυνατή ένταση το φετινό πρωτάθλημα και το Κύπελλο και να αποφευχθούν σκηνικά που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτο πλήγμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα