Θρήνος στο ελληνικό μπάσκετ: Πέθανε ο Μάικ Ευαγγελίτσης

Θρήνος στο ελληνικό μπάσκετ: Πέθανε ο Μάικ Ευαγγελίτσης
Μάικ Ευαγγελίτσης sport24.gr

Θρήνος στο ελληνικό μπάσκετ, αφού πέθανε ο Μάικ Ευαγγελίτσης. Στα 38 του χρόνια, ο παλαίμαχος σέντερ που έχει περάσει μεταξύ άλλων από τον Πανελλήνιο, τον Σπόρτιγκ και τον Έσπερο, πέθανε από ανακοπή καρδιάς.

Ο Μάικ Ευαγγελίτσης δεν βρίσκεται πλέον στην ζωή. Σε ηλικία 38 χρονών, ο άλλοτε παίκτης του Πανελληνίου και του Σπόρτιγκ πέθανε από ανακοπή καρδιάς.

Πριν από μερικούς μήνες ο Μάικ Ευαγγελίτσης είχε αποκαλύψει ότι διαγνώστηκε με καρκίνο, ωστόσο μία επέμβαση που υποβλήθηκε άμεσα τον βοήθησε να το ξεπεράσει.

Ο Μίχαλ Μάρεκ γεννήθηκε στην Τσεχία το 1980. Στην Ελλάδα, βέβαια, τον μάθαμε ως Μιχάλη Ευαγγελίτση. Μάικ Ευαγγελίτση, για την ακρίβεια.

Στα νιάτα του υπήρξε ένας από τους καλύτερους ψηλούς των μικρότερων κατηγοριών, έχοντας σπουδαίες σεζόν στην Α2 (με τον Σπόρτινγκ), αλλά και στην Β’ Εθνική και την Γ’ Εθνική.

Πάνω από όλα όμως ήταν ένας άνθρωπος με ανησυχίες, που είχε ασχοληθεί με την Hip-Hop μουσική, όντας γνωστός με το προσωνύμιο “Mike12” και είχε έντονη κοινωνική δράση.

Για την ακρίβεια ήταν πρωτοπόρος σε αυτό τον τομέα, αφού μεταξύ άλλων ήταν από αυτούς που είχαν βγει μπροστά για την διεξαγωγή του “Sport Show” το 2008, έναν φιλανθρωπικό αγώνα μπάσκετ μεταξύ επιφανών παικτών της χώρας και γνωστών καλλιτεχνών της hip-hop σκηνής, με τα έσοδα να προσφέρονται τότε στον μη κερδοσκοπικό Οργανισμό “Make a Wish”.

Ακόμα και στα τελευταία χρόνια της ζωής του πάντως είχε έντονη δράση και ανησυχίες. Δεν δίσταζε να πάρει θέση για τα θέματα ρατσισμού, ενώ πριν από μερικούς μήνες, κατά την διάρκεια των φονικών πυρκαγιών που έπληξαν την χώρα, φρόντισε μέσω Facebook να τονίσει ότι προσφέρει στέγη και τροφή σε όποιον έχει ανάγκη.

Ο Ευαγγελίτσης τα τελευταία χρόνια δούλευε ως προπονητής σε ακαδημίες, αφού λάτρευε να δουλεύει με παιδιά, ενώ διοργάνωνε και το MBCE Basketball CAMP by Mike Evaggelitsis. Την φετινή σεζόν είχε αναλάβει καθήκοντα πρώτου προπονητή στο ανδρικό τμήμα του Προμηθέα Χαλανδρίου. Η καριέρα του: Πανελλήνιος (1988-00), Σπόρτιγκ (2000-01), Αλιμος (2001-02), Ξάνθη (2002-03), Σιάτιστα (2003-04), Πανερυθραϊκός (2004-05), Εσπερος (2005-06), ΕΑΠ (2006-07), Ικαρος Καλλιθέας (2007-08), Μίλωνας (2008-09), Ψυχικό (2009-10), Νίκη Αμαρουσίου (2010-12), ΓΣ Χαλανδρίου (2012-13), Ερμής Πειραιά (2013-14), Πορφύρας (2014-15).

Στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Μάικ Ευαγγελίτση, ο ΠΣΑΚ και η ΕΣΚΑ εξέδωσαν ανακοινώσεις.

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΚ:

“Γιατί τόσο πόνο;

Βαρύ είναι το πένθος στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, για το χαμό του Μαϊκ Ευαγγελίτση. Ένα παιδί που είχε αφιερώσει όλη του τη ζωή στο μπασκετ και είχε αγωνιστεί σε πολλές ομάδες, δεν είναι πια ανάμεσα μας. “Έφυγε” σε ηλικία 38 ετών από ανακοπή καρδιάς, με την ψυχή μας να “μαυρίζει” στο άκουσμα της θλιβερής είδησης. Ο ΠΣΑΚ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους οικείους του και φυσικά στα παιδάκια που προπονούσε στον Προμηθέα Χαλανδρίου.

Η θλίψη είναι μεγάλη, δεν θέλουμε άλλο πόνο…”

Η ανακοίνωση της ΕΣΚΑ:

“Ο Πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο και το προσωπικό της ΕΣΚΑ εκφράζουν τα βαθύτατα συλλυπητήριά τους για την απώλεια του Μάικ Ευαγγελίτση, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 38 ετών, γεμίζοντας θλίψη το ελληνικό μπάσκετ.

Κατέκτησε με την Εθνική Ομάδα Μπάσκετ Παίδων το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ Παίδων του 1995 στην Πορτογαλία. Ως μπασκετμπολίστας αγωνίστηκε μεταξύ άλλων σε Πανελλήνιο, Σπόρτιγκ, Χαλάνδρι και Νίκη Αμαρουσίου, ενώ αργότερα συνέχισε την καριέρα του ως προπονητής. Τα δύο τελευταία χρόνια υπήρξε προπονητής και υπεύθυνος των ανδρικών τμημάτων του σωματείου ΓΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ.

Τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια, τους οικείους του και στην ομάδα του Προμηθέα.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα