Το ξύλο του αιώνα: 15 χρόνια από το “μακελειό” στο Πίστονς – Πέισερς

Το ξύλο του αιώνα: 15 χρόνια από το “μακελειό” στο Πίστονς – Πέισερς
AP

Πέρασαν 15 χρόνια από τη μεγαλύτερη σύρραξη (εντός κι εκτός παρκέ) στην ιστορία του ΝΒΑ και ουδείς μπορεί ακόμη και σήμερα να ξεχάσει όσα έγιναν σε εκείνο το Πίστονς - Πέισερς στο Ντιτρόιτ.

Πώς περνάει ο καιρός… Και όμως, σαν σήμερα, πριν από 15 χρόνια έγινε στο Πάλας του Όμπερν Χιλς η μακράν της δεύτερης χειρότερη σύρραξη στην ιστορία του ΝΒΑ, λίγα δευτερόλεπτα πριν ολοκληρωθεί ένας αγώνας Πίστονς – Πέισερς για τη regular season. Ήταν 19 Νοεμβρίου του 2004 όταν ένα σκληρό φάουλ του Ρον Αρτέστ στον Μπεν Γουάλας οδήγησε στο απόλυτο χάος, σε σκηνές που δεν είχαμε δει στην ιστορία της Λίγκας και δεν θέλουμε να ξαναδούμε.

Μπουνιές στο παρκέ, μπουνιές στις εξέδρες, αντικείμενα να πέφτουν βροχή, ένα ποτήρι να προσγειώνεται στον ξαπλωμένο στο τραπέζι της γραμματίας Αρτέστ, αναψυκτικά να χύνονται στον Ζερμέιν Ο’ Νιλ και τους παίκτες των Πέισερς που αποχωρούσαν προς τα αποδυτήρια, νεύρα, ένταση σε κάθε γωνιά του γηπέδου, διακοπή του αγώνα, ακόμη και σήμερα οι εικόνες και το video όσων έγιναν στο Πάλας, σοκάρουν και σε αφήνουν με ανοιχτό το στόμα.

Ο Ρον Αρτέστ τιμωρήθηκε για το υπόλοιπο της σεζόν (73 αγώνες κανονικής περιόδου και 13 playoffs) με αποτέλεσμα να χάσει πέντε εκατομμύρια δολάρια. Ο Στίβεν Τζάκσον έχασε 30 αγώνες, ο Ζερμέιν Ο’ Νιλ άλλους 15, ο Μπεν Γουάλας έξι, ο Άντονι Τζόνσον πέντε, οι Ρέτζι Μίλερ, Τσόνσι Μπίλαπς, Ντέρικ Κόουλμαν, Έλντεν Κάμπελ από έναν ο κάθε ένας. Ήταν το χειρότερο επεισόδιο στην ιστορία της Λίγκας, ο τότε Κομισάριος Ντέιβιντ Στερν δεν το άφησε να περάσει έτσι, το ΝΒΑ έδωσε ακόμη περισσότερη έμφαση στην ασφάλεια παικτών και θεατών από εκείνο το βράδυ κι έπειδα και ευτυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει παρόμοιο περιστατικό. Ευχόμαστε να μην υπάρξει και στο μέλλον.

Δείτε όσα έγιναν εκείνο το βράδυ της 19ης Νοεμβρίου του 2004:


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα