Τράμπζονσπορ – Φενέρμπαχτσε: Με βαρύτατες ποινές απειλούνται Οσάγι και Οστερβόλντε

Διαβάζεται σε 2'
Εισβολή των οπαδών της Τράμπζονσπορ στο γήπεδο
Εισβολή των οπαδών της Τράμπζονσπορ στο γήπεδο Anadolu via AFP Hakan Burak Altunoz

Η αναμέτρηση ανάμεσα σε Τράμπζονσπορ και Φενέρμπαχτσε σημαδεύτηκε από σοβαρά επεισόδια στον αγωνιστικό χώρο και πλέον τον λόγο θα έχει η δικαιοσύνη. Ποιες είναι οι ποινές, σύμφωνα με την Fanatik.

Αδιανόητα σκηνικά στο τέλος της αναμέτρησης της Τράμπζονσπορ με τη Φενέρμπαχτσε. Οπαδοί των γηπεδούχων εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και οι παίκτες των φιλοξενουμένων απάντησαν με φοβερές κλωτσιές και μπουνιές.

Στο “κάδρο” έχουν βρεθεί μεταξύ άλλων ο Μπράιτον Οσάγι-Σάμουελ, ο οποίος με μία εναέρια κλωτσιά έριξε στο γρασίδι έναν οπαδό και στη συνέχεια άρχισε να τον γρονθοκοπεί, και ο Τζέιντεν Οστερβόλντε, που έριξε κλωτσιά στο κεφάλι πεσμένου οπαδού.

Πλέον, τον λόγο θα έχει η αθλητική δικαιοσύνη. Όμως τι ποινές προβλέπονται; Η τουρκική ιστοσελίδα Fanatik ρώτησε τον αθλητικό δικηγόρο, Φατίχ Σασιόγλου, για το τι ισχύει.
Όσον αφορά στην Τράμπζονσπορ, η ομάδα της Τραπεζούντας απειλείται με παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών και βαρύ πρόστιμο, ενώ πολλοί οπαδοί ενδέχεται να αποκλειστούν από το γήπεδο, εάν εντοπιστούν με τη βοήθεια του συστήματος ηλεκτρονικών εισιτηρίων.

Όπως γράφει το SPORT24, οι παίκτες που χτύπησαν οπαδούς απειλούνται με τιμωρία από 5-10 παιχνίδια ή στέρηση δικαιωμάτων για 45-90 ημερών, εάν στοιχειοθετηθεί “επίθεση”. Εάν οι δικαστές της τουρκικού πειθαρχικού οργάνου τούς τιμωρήσουν βάσει του άρθρου για “μάχη” τότε απειλούνται με 3-5 παιχνίδια.

Για τους Οσάγι και Οστερβόλντε ο αθλητικός δικηγόρος αναφέρει: “Οι κυρώσεις σε βάρος ποδοσφαιριστών όπως οι Οσάγι και Οστερβόλντε, οι οποίοι φάνηκαν στο βίντεο να κάνουν κάποιες ενέργειες κατά των οπαδών της αντίπαλης ομάδας, θα αξιολογηθούν ανάλογα με το σκοπό για τον οποίο οι ποδοσφαιριστές έκαναν αυτές τις ενέργειες.

Οι ποινές που θα επιβληθούν από την πειθαρχική αρχή καθορίζονται με αξιολόγηση όλων των αντικειμενικών και υποκειμενικών συνθηκών του συγκεκριμένου περιστατικού, του βαθμού υπαιτιότητας του ατόμου που διαπράττει την παράβαση και όλων των επιβαρυντικών και ελαφρυντικών παραγόντων”.

Με λίγα λόγια, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο της αυτοάμυνας, αρκεί αυτή να μην ξεπέρασε τα επιτρεπτά όρια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα