Τσιτσιπάς: Ο επαναστάτης Πρίγκιπας του παγκόσμιου τένις

Τσιτσιπάς: Ο επαναστάτης Πρίγκιπας του παγκόσμιου τένις
AP

Μεγάλη συνέντευξη στην "El Tiempo" έδωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, με την εφημερίδα να χαρακτηρίζει τον Έλληνα πρωταθλητή ως "επαναστάτη Πρίγκιπα" στον τίτλο του άρθρου..

εγάλη συνέντευξη στην “El Tiempo” έδωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, με την ισπανική εφημερίδα να χαρακτηρίζει τον Έλληνα πρωταθλητή ως “επαναστάτη Πρίγκιπα” στον τίτλο του άρθρου. Η εφημερίδα αναφέρεται στην επανάσταση που έχει φέρει ο 21χρονος, όχι μόνο μέσα στο court αλλά και έξω από αυτό με τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες και την φιλοσοφική ματιά που δίνει στα πράγματα.

“Ο κόσμος του τένις άρχισε να ακούει το όνομα Στέφανος Τσιτσιπάς το 2018. Η προφορά του ονόματός του είναι δύσκολη που πολλοί προτιμούν να τον αποκαλούν ‘φονέα των γιγάντων”‘. Μόλις στα 21 του χρόνια έχει ήδη κερδίσει τους κυρίαρχους στα Grand Slam και λεγόμενους Big Three: Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς” αναφέρει στην εισαγωγή της η El Tiempo.

Και συνεχίζει: “Ο Τσιτσιπάς είναι το νέο αίμα του τένις. Ο επαναστάτης Πρίγκιπας. Έχει θρασύτατη προσωπικότητα, μοιάζει με ροκ σταρ με μακριά μαλλιά και οι δηλώσεις του είναι πάντα ειλικρινείς και ευθείς αλλά με δηλητήριο. Κάνει την επανάστασή του, μέσα και έξω από το γήπεδο”

Στη συνέντευξή του στην Ισπανική εφημερίδα, ο Στέφανος μίλησε για την ώρα που πλησιάζει να κατακτήσει τον πρώτο του Grand Slam τίτλο, για την γρήγορη εξέλιξή του ενώ αναφέρθηκε και στην αγάπη του για καλλιτεχνική δημιουργία, χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του Youtuber.

Μιλώντας για το κανάλι του στο Youtube, ο Τσιτσιπάς είπε: “Το κανάλι έχει δημιουργηθεί εδώ και τρία χρόνια. Το έκανα για να δείξω στον κόσμο τις ιδέες μου, τις σκέψεις μου και το ποιος είμαι. Με διασκεδάζει πολύ η αλληλεπίδραση αυτή με τους θαυμαστές μου αλλά και με τους άλλους φιλάθλους. Η δημιουργία βίντεο είναι το αγαπημένο μου χόμπι”.

Για την αλλαγή σκυτάλης στο παγκόσμιο τένις, το Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης υπογράμμισε: “Το τένις έχει γίνει πολύ γρήγορο στις μέρες μας, με πολλά και επιθετικά στυλ παιχνιδιού. Υπάρχουν πολύ δυνατοί τενίστες. Πρέπει να γίνει μια αλλαγή και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι’αυτό, πέρα από το να είμαστε μέρος αυτής της αλλαγής”.

Για το πως αντιμετωπίζει την επιτυχία και την αποτυχία, είπε: “Είναι ένα μείγμα πολλών πραγμάτων. Υπάρχει πίεση πριν και μετά το παιχνίδι για την επίτευξη των στόχων. Το τένις είναι πολύ δύσκολο άθλημα με μεγάλη ψυχολογική πίεση. Εγώ βλέπω το τένις ως παιχνίδι και όχι ως δουλειά”.

Μπορεί η νέα γενιά να κερδίσει σύντομα έναν Grand Slam τίτλος; “Οι Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς, δεν μπορεί να κερδίζουν για πάντα τους μεγάλους τίτλους. Πάντα όταν τους αντιμετωπίζω, νιώθω θετικά. Ξέρω ότι για να δω το όνομά μου ανάμεσα στους νικητές ενός slam, πρέπει να πονέσω υπερβολικά. Είναι όλα θέμα χαρακτήρα ενώ εμείς οι νέοι νιώθουμε την ευθύνη να τους νικήσουμε”.

Σε ερώτηση για το αν αυτή η σύντομη επιτυχία στο τένις, τον έχει αλλάξει ως άνθρωπο, ο Στέφανος ήταν κατηγορηματικός: “Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω αλλάξει πολύ. Είμαι το ίδιο άτομο που ήμουν και πριν από έξι χρόνια. Δεν βλέπω κάτι διαφορετικό, ακόμα και μετά την κατάκτηση του ATP Finals. Ακολουθώ το δρόμο μου και συνεχίζω να μοιράζομαι με την οικογένειά μου αυτή τη διαδρομή, προσπαθώντας να βελτιώνομαι κάθε ημέρα.

Προσπαθώ να είμαι ο εαυτός μου και να βοηθήσω ανθρώπους που έχουν ανάγκη, να είμαι ευγενικός μαζί τους. Κάποιοι μπορεί να επικρίνουν την προσωπικότητά μου αλλά είναι πολύ δύσκολο να τους ικανοποιήσω όλους και να κάνω ότι θέλουν αυτοί. Γνωρίζω πολύ καλά τι γράφουν οι άνθρωποι στα social media. Εγώ προσπαθώ να δημιουργήσω κάτι για το οποίοι ο κόσμος θα με θυμάται”.

Τι ήταν αυτό που τον βοήθησε περισσότερο να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να ασχοληθεί επαγγελματικά με το τένις;

“Έχω δουλέψει πολύ σκληρά. Ο πατέρας μου με βοήθησε πολύ σε αυτό. Πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος, να είσαι αφοσιωμένος στην προπόνησή σου και να δουλεύεις πολύ στη φυσική κατάσταση αλλά και στον πνευματικό τομέα κάθε μέρα. Έχω αποδείξει ότι μπορώ να βελτιώνομαι κάθε εβδομάδα”.

Τέλος, ο Τσιτσιπάς αποκάλυψε ότι λατρεύει επίσης και το ποδόσφαιρο και πως όταν ήταν μικρός σκεφτόταν να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

“Το ποδόσφαιρο είναι πολύ σημαντικό στη χώρα μου και το παρακολουθώ κι εγώ με μεγάλο ενθουσιασμό. Όταν ήμουν μικρός ήλπιζα να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, αλλά κατέληξα να παίζω τένις”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα