Τζόκοβιτς: “Κόσοβο, η καρδιά της Σερβίας” – Το μήνυμα που άναψε φωτιές στο Roland Garros

Τζόκοβιτς: “Κόσοβο, η καρδιά της Σερβίας” – Το μήνυμα που άναψε φωτιές στο Roland Garros
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς AP

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αμέσως μετά τη νίκη επί του Αμερικανού Αλεξάντρ Κοβάτσεβιτς και την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Roland Garros στην "καθιερωμένη" υπογραφή του στην κάμερα αναφέρθηκε στα επεισόδια που έγιναν στο βόρειο Κόσοβο.

Η νέα ένταση που παρατηρείται στο Κόσοβο τα τελευταία 24ωρα οξύνεται, με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να παίρνει θέση μετά το τέλος του αγώνα του για τον πρώτο γύρο Roland Garros.

«Το Κόσοβο είναι η καρδιά της Σερβίας. Σταματήστε τη βία», έγραψε στο μήνυμά του στην κάμερα, ο Σέρβος τενίστας με το μήνυμά του να γίνεται viral, με αποθεωτικά, αλλά και υβριστικά σχόλια.

Ο Νόλε μετά τη νίκη του με 3-0 σετ επί του Αλεκσάντρ Κοβάτσεβιτς στον πρώτο γύρο του διάσημου Grand Slam, πήρε ένα μαρκαδόρο και άφησε ένα μικρό σημείωμα πάνω στο φακό της κάμερας. «Το Κόσοβο είναι η καρδιά της Σερβίας. Σταματήστε τις βιαιοπραγίες».

Η τοποθέτησή του συνέβη μετά από τα επεισόδια που προκάλεσαν τον τραυματισμό διαδηλωτών στη διάρκεια της Δευτέρας (29/5).

Φυσικά, οι αντιδράσεις στο Κόσοβο είχαν να κάνουν με τη θέση πως η περιοχή αποτελεί την… καρδιά της Σερβίας. Από την άλλη, όμως, δεν άρεσε ούτε και στους διοργανωτές του τουρνουά στο Παρίσι, καθώς βλέπουν πως ο θεσμός αναμειγνύεται σταθερά με πολιτικά και γεωπολιτικά ζητήματα.

«Δεν είμαι πολιτικός και δεν έχω καμία πρόθεση να μπω σε πολιτικές συζητήσεις. Ως Σέρβος, με πονάει πολύ αυτό που συμβαίνει στο Κόσοβο καθώς οι συμπατριώτες μου εκδιώκονται από τους δήμους. Το ελάχιστο που θα μπορούσα να κάνω είναι αυτό. Ως δημόσιο πρόσωπο και ως γιος ενός ανθρώπου που γεννήθηκε στο Κόσοβο, αισθάνομαι την ανάγκη να δείξω υποστήριξη σε όλη τη Σερβία. Δεν ξέρω τι επιφυλάσσει το μέλλον για τον σερβικό λαό και το Κόσοβο, αλλά είναι πολύ απαραίτητο να δείξουμε υποστήριξη», είπε ο Τζόκοβιτς στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς.

«Γνωρίζω ότι υπήρξαν ενστάσεις από διεθνείς δημοσιογράφους. Δεν ξέρω τι θα συμβεί, αν θα με τιμωρήσουν, αλλά δεν έχω καμία επιφύλαξη και θα το έκανα ξανά. Είμαι κατά των πολέμων και οποιασδήποτε σύγκρουσης, αυτό το έχω εκφράσει πάντα δημόσια» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα