Βασιλειάδης: Αν δουλέψουμε σκληρά, έχουμε ελπίδες

Βασιλειάδης: Αν δουλέψουμε σκληρά, έχουμε ελπίδες
Φωτογραφία αρχείου eurokinissi

Τη σαφή ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της τετραμερούς συνόδου στο Βελιγράδι εξέφρασε ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Απόλυτα ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της Τετραμερούς Συνόδου Συνεργασίας Βουλγαρίας-Ελλάδας-Ρουμανίας-Σερβίας, για την κοινή υποψηφιότητα του EURO 2028 και του Μουντιάλ 2030 είναι ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης μία μέρα μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Βελιγράδι μίλησε στο Αθηναϊκό–Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ανεξαρτήτου αποτελέσματος, θεωρεί ότι αυτή η συνεργασία είναι ήδη επιτυχημένη, καθώς «απέδειξαν» ότι και οι τέσσερις χώρες «ενωμένες γύρισαν σελίδα». Ο Γιώργος Βασιλειάδης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι υπάρχουν πολλές ελπίδες για να υπάρξει ένα θετικό αποτέλεσμα, αλλά ξεκαθάρισε ότι το πιο σημαντικό είναι το ταξίδι και το γεγονός ότι η συνυποψηφιότητα είναι μόνο η αρχή στη συνεργασία των τεσσάρων χωρών.

“Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη συνάντηση. Ο βασικός στόχος της κοινής υποψηφιότητας είναι να έρθουν οι χώρες μας κοντά. Εχουμε κοινό όραμα και στόχο και θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε πραγματικότητα. Θέλουμε να δείξουμε σε όλους ότι οι περιοχές αυτές, που έχουν πληγεί με ακραίες καταστάσεις, ενωμένες γύρισαν σελίδα. Επομένως μέχρι στιγμής ο στόχος μας έχει επιτευχθεί, γι΄ αυτό και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος” υπογράμμισε.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού τόνισε ότι υπάρχουν αρκετές ελπίδες: “Το πιο σημαντικό είναι το ταξίδι. Να έχουμε σε όλη αυτή την πορεία κοινό βηματισμό. Εχω την αίσθηση ότι αν δουλέψουμε σκληρά θα έχουμε αρκετές ελπίδες, να διεξαχθεί για πρώτη φορά μία τόσο μεγάλη διοργάνωση στα Βαλκάνια”.

Τέλος, παραδέχτηκε ότι, ανεξαρτήτου αποτελέσματος, ο στόχος της κοινής υποψηφιότητας, που ήταν η συνεργασία των 4 χωρών, έχει επιτευχθεί: “Αυτό είναι μια πραγματικότητα. Επιθυμούμε να είμαστε στο επίκεντρο των εξελίξεων και να είμαστε ο κινητήριος μοχλός στις συνεργασίες με τους γείτονές μας. Η κοινή υποψηφιότητα είναι μόνο η αρχή, στη συνεργασία μεταξύ των χωρών. Είναι η πολιτική που θέλουμε να ακολουθήσουμε, προκειμένου να ξημερώσει νέα μέρα για τον αθλητισμό μας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα