Βέλγιο και Ολλανδία ενώνονται για κοινό πρωτάθλημα!

Βέλγιο και Ολλανδία ενώνονται για κοινό πρωτάθλημα!
AP PHOTO/IAN WALTON

Έντεκα ομάδες από Ολλανδία και Βέλγιο συναντήθηκαν την Πέμπτη στο Αϊντχόφεν για να ενωθούν τα πρωταθλήματα των δυο χωρών σε ένα με σκοπό την αύξηση των εσόδων.

Η κρίσιμη συνάντηση ανάμεσα σε πέντε βελγικές (Άντερλεχτ, Μπριζ, Σταντάρ, Γάνδη, Γκενκ) και έξι ολλανδικές (Άγιαξ, Αϊντχόφεν, Φέγενοορντ, Φιτέσε, Ουτρέχτη και Άλκμααρ) ολοκληρώθηκε την Πέμπτη (23/1) και το πρώτο βήμα φαίνεται ότι έγινε.

Οπως αναφέρει το Sport24.gr συμφωνήθηκε η εκπόνηση ενός κοινού πλάνου για να ενωθούν τα πρωταθλήματα των δυο χωρών σε ένα με προφανή σκοπό την αύξηση των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Η ιδέα αυτή δεν είναι νέα, έχει γεννηθεί εδώ και μια δεκαετία. Οι ανωτέρω ομάδες ανέθεσαν σε ανεξάρτητη εταιρία την διερεύνηση της βιωσιμότητας του πλάνου δημιουργίας της BeNeLiga (από τα αρχικά των δυο χωρών, Belgium και Netherlands).

"Στους επόμενους μήνες όλες οι ομάδες των δύο χωρών θα δουλέψουν μαζί για να γίνει πραγματικότητα. Σκοπός είναι να φτιάξουμε μια διοργάνωση πιο ανταγωνιστική, ελκυστική και να φέρουμε περισσότερα έσοδα", υποστήριξε πηγή της ολλανδικής ομοσπονδίας (KNVB) στην εφημερίδα Algemeen Dagblad.

SHARE:

24Media Network