Αθώοι 11 από τους 14 κατηγορούμενους για επεισόδια στις Σκουριές

Αθώοι 11 από τους 14 κατηγορούμενους για επεισόδια στις Σκουριές

Εκδικάστηκε η υπόθεση των επεισοδίων που είχαν λάβει χώρα τον προηγούμενο Οκτώβριο στο όρος Κάκαβος κατά τη διάρκεια κινητοποίησης εναντίον της εξόρυξης χρυσού. Αθωώθηκαν 11 άτομα, γιατί κρίθηκαν ένοχα τα άλλα τρία

Αθώους έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πολύγυρου τα 11 από τα 14 άτομα, που ήταν κατηγορούμενα για τα επεισόδια που είχαν λάβει χώρα τον Οκτώβριο του 2012 στο όρος Κάκαβος, στις Σκουριές, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης εναντίον της εξόρυξης χρυσού.

Τα 14 άτομα κατηγορούνταν για στάση, διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση κατά της αρχής και για απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Όλοι αθωώθηκαν για το αδίκημα της στάσης, οι 11 εξ αυτών απαλλάχθηκαν από την κατηγορία της διατάραξης κοινής ειρήνης ενώ οι υπόλοιποι τρεις κρίθηκαν ένοχοι για το ίδιο αδίκημα και τους επιβλήθηκε φυλάκιση επτά μηνών με τριετή αναστολή.

Στις απολογίες τους, όλοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, τονίζοντας ότι αντιδρούν στην επένδυση εξόρυξης χρυσού για να προασπίσουν το περιβάλλον και την υγεία τους. Να θυμίσουμε ότι η δίκη ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί τον περασμένο Φεβρουάριο αλλά είχε αναβληθεί λόγω παρέλευσης του ωραρίου.

Πληροφορίες από voria.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στις 14 οι συλλήψεις μετά τα επεισόδια στις Σκουριές. Τραυματίες αστυνομικοί

SHARE:

24Media Network