Αθώωση φοιτητών για επεισόδια στο Ηράκλειο

Αθώωση φοιτητών για επεισόδια στο Ηράκλειο

Ομόφωνα αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν τέσσερις φοιτητές, που κατηγορούνταν ακόμα και για απόπειρα ανθρωποκτονίας για προ δύο ετών επεισόδια στο Ηράκλειο

Την αθώωση των τεσσάρων φοιτητών, οι οποίοι κατηγορούνταν για τα επεισόδια που είχαν λάβει χώρα στο Ηράκλειο πριν από δύο χρόνια στο πλαίσιο διαδήλωσης αντιεξουσιαστών, αποφάσισε την Τρίτη (07/01) το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου.

Το περιστατικό είχε συμβεί τον Φεβρουάριο του 2011. Μια ομάδα νεαρών με καλυμμένα χαρακτηριστικά με κράνη, κουκούλες, κασκόλ και μαντήλια, αποσπάστηκε από διαδήλωση που ήταν σε εξέλιξη και κινήθηκε προς το κτίριο του ΠΙΚΠΑ με στόχο την επανακατάληψή του. Ακολούθησε συμπλοκή με αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός.

Οι φοιτητές κατηγορούνταν για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή με ενδεχόμενο δόλο, έκρηξη από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών βομβών, διατάραξη κοινής ειρήνης, απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού κατά συρροή και άρνηση εγκληματολογικής σήμανσης.

Και οι τέσσερις κρίθηκαν ομόφωνα αθώοι λόγω αμφιβολιών. Να σημειωθεί ότι στις απολογίες τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι συμμετείχαν μεν στη διαδήλωση αλλά όχι στα επεισόδια, κάνοντας λόγο για βίαιη συμπεριφορά των αστυνομικών απέναντι τους.

Πληροφορίες από cretalive.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιφέρεια
SHARE:

24Media Network