Audi R8 LMS Ultra

Audi R8 LMS Ultra

Η Audi στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIA GT1 του 2012, με το R8 LMS Ultra

Δεν πέρασε παρά μόλις ένας μήνα από την αποκάλυψη των βελτιωμένων R8 LMS Ultra και η Audi προχώρησε τις τελευταίες ημέρες στην αποκάλυψη ότι ο στόχος της για το 2012 δεν περιορίζεται στο πρωτάθλημα GT3, αλλά επεκτείνεται στο FIA GT1.

Η ανακοίνωση της Audi έρχεται μετά από μια πρόσφατη απόφαση της επιτροπής της FIA για το πρωτάθλημα GT η οποία αφορά στην ανάπτυξη ενιαίων ρυθμίσεων μεταξύ FIA GT1 World Cup και FIA GT3 Ευρωπαϊκού Πρωτάθλημα. Κάτι που επιτρέπει στο R8 LMS Ultra να αγωνιστεί για τον τίτλο του πρωταθλητή κόσμου για πρώτη φορά.

Η Audi – από το 2009 μέχρι σήμερα κατέκτησε 115 νίκες και πήρε 12 πρωταθλήματα με το R8 LMS- θα ανακοινώσει τους οδηγούς που θα επιλέξει για να συνδράμουν την προσπάθειά της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα έως το τέλος του μήνα. Μέχρι τότε όμως παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον να δούμε μερικά από χαρακτηριστικά στοιχεία που συνοδεύουν το Audi R8 LMS Ultra.

Ο V10 κινητήρας των 5.2-λίτρων αποδίδει 570 άλογα. Υπάρχει νέο σύστημα εξάτμισης, βελτιωμένο σύστημα ψύξης, αναβαθμισμένη ανάρτηση και καινούργια αμορτισέρ ( Bilstein).

Οι αλλαγές που αφορούν στην εξωτερική εμφάνιση του αυτοκινήτου έχουν να κάνουν με το αεροδυναμικό πακέτο που καινούργιο καπό, μεγαλύτερη πίσω αεροτομή και βελτιωμένη αεροδυναμική του κάτω τμήματός του. Για την μείωση του βάρους, οι πόρτες του αυτοκινήτου είναι κατασκευασμένες από ένα εξαιρετικά ελαφρύ υλικό, το οποίο παρουσιάζεται με τα αρχικά CFRP (Carbon Fiber Reinforced Plastic). Πρόκειται για ένα κράμα από πλαστικό και ανθρακονήματα.

Το αυτοκίνητο θα κοστίζει €329.000 χωρίς ΦΠΑ και οι παραδόσεις θα αρχίσουν τον Μάρτιο του 2012.

Το προσωρινό χρονοδιάγραμμα των αγώνα για το πρωτάθλημα FIA GT1 έχει ως εξής:

2012 FIA GT1 World Championship

Γύρος 1: 8 Απριλίου Nogaro (Γαλλία)
Γύρος 2: 22 Απριλίου Zolder (Βέλγιο)
Γύρος 3: 27 Μαίου Navarra (Ισπανία)
Γύρος 4: 8 Ιουλίου Algarve (Πορτογαλία)
Γύρος 5: 26 Αυγούστου Πεκίνο (Κίνα)
Γύρος 6: 2 Σεπτεμβρίου Ordos (Κίνα)
Γύρος 7: 16 Σεπτεμβρίου Μόσχα (Ρωσία)
Γύρος 8: 7 Οκτωβρίου Zandvoort (Ολλανδία)
Γύρος 9: 25 Νοεμβρίου San Luis (Αργεντινή)
Γύρος 10: TBA

SHARE:

24Media Network