Bring Back Clarkson: Έσπασε το ίντερνετ – 345.000 θαυμαστές του, ζητούν από το BBC την παραμονή του

Bring Back Clarkson: Έσπασε το ίντερνετ – 345.000 θαυμαστές του, ζητούν από το BBC την παραμονή του
Copyright (c) 2014 Rex Features. No use without permission.

Εκατοντάδες χιλιάδες φανατικοί θαυμαστές του παρουσιαστή του Top Gear έκαναν διαδικτυακή καμπάνια, για την παραμονή του στο BBC. Διάσημοι και μη στο πλευρό του (Pics+Vids)

Περισσότερες από 340.000 φανατικοί τηλεθεατές του Top Gear ζητούν την άμεση επιστροφή του διάσημου παρουσιαστή Jeremy Clarkson, που τέθηκε σε διαθεσιμότητα από το BBC, μετά από επεισόδιο στο οποίο ενεπλάκη με παραγωγό του βρετανικού καναλιού.

Τη διαδικτυακή καμπάνια ξεκίνησε ο Guido Fawkes. Ο ίδιος είχε αφιερώσει τρία χρόνια για την καμπάνια κατά της σελίδας 3 στη Sun, όπου η εφημερίδα σύστηνε στο βρετανικό κοινό, καθημερινά μία κοπέλα, ντυμένη το πολύ με τα απολύτως απαραίτητα.

Με “παράπονο” μάλιστα, ο Fawkes έγραψε στο Twitter, ότι “η καμπάνια #NoMorePage3 συγκέντρωσε 240.000 υπογραφές σε 3 χρόνια, ενώ η #BringBackClarkson συγκέντρωσε 250.000 σε λιγότερο από μία μέρα. Κερδίζουμε”.


Στο πρώτο του τιτίβισμα μετά το συμβάν και ο Jeremy Clarkson σχολίασε τον σάλο που προκλήθηκε από την διαθεσιμότητά του, απευθυνόμενος στον Ed Miliband, που έγινε πρώτη είδηση στη χώρα.

“Φέρτε πίσω τον JC”, έγραψε στο Twitter και ο διάσημος παρουσιαστής Piers Morgan.


Λίγο νωρίτερα, είχε δηλώσει “διαθέσιμος” για τη θέση. Κάνοντας χιούμορ βεβαίως βεβαίως!


Με χιούμορ σχολίασε η κόρη του Clarkson… “Πάρτε τον πίσω, γιατί έχει αρχίσει να μαγειρεύει” έγραψε.

Στο πλευρό του Clarkson και ο συμπαρουσιαστής του στην εκπομπή, James May.

“Νομίζω ότι μπλέχτηκε σε κάτι άσχημο και δεν πιστεύω, ότι είναι τόσο σημαντικό”, είπε.

Ο Jeremy Clarkson και οι συμπαρουσιαστές του στο Top Gear, James May και Richard Hammond

© BBC Worldwide Limited/Ellis O'Brien

Σε αναστολή εργασίας λόγω έρευνας

Το BBC δήλωσε πως ο Clarkson βρίσκεται σε αναστολή της εργασίας του, λόγω έρευνας που διεξάγεται και αφορά σε επεισόδιο ανάμεσα στον ίδιο και σε παραγωγό του βρετανικού καναλιού.

Η ανακοίνωση του εκπροσώπου του BBC ήταν αρκετά συγκρατημένη:

“Μετά από μια διένεξη με έναν παραγωγό του BBC, ο Jeremy Clarkson, τέθηκε σε διαθεσιμότητα, λόγω επικείμενης έρευνας. Κανείς άλλος δεν τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Το Top Gear δεν θα προβληθεί την Κυριακή. Το κανάλι δεν έχει κάποιο άλλο σχόλιο”.

Τα δημοσιεύματα πάντως του βρετανικού Τύπου αναφέρουν, πως ο Clarkson χτύπησε τον βοηθό του επειδή άργησε να του φέρει φαγητό.

© Barcroft Media

Πολλοί εκτιμούν, πως η απόφαση του Βρετανικού Δικτύου ελήφθη μετά από πιέσεις για τις αμφιλεγόμενες και προκλητικές δηλώσεις του παρουσιαστή για τις οποίες έχει κατά καιρούς απολογηθεί.

Το Top Gear, είναι η κορυφαία εκπομπή αυτοκινήτων στον κόσμο και έχει αποφέρει στο Βρετανό παρουσιαστή 40 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο μισθός του πλέον ανέρχεται στα 1,85 εκατομμύρια το χρόνο.

Ο παρουσιαστής έχει φτιάξει εταιρεία, την Bedder 6, μαζί με τον παραγωγό της Top Gear, Andy Wilman από την οποία εισπράττει το 30% των ετήσιων κερδών.

“Πίνω μία μπύρα μέχρι να καταλαγιάσει ο ντόρος”, έγραψε ο Clarkson λίγο μετά την δημοσιοποίηση της είδησης περί διαθεσιμότητάς του, σχολιάζοντας τη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στον Τύπο.

© Splash News

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα