Ολοκαίνουργιο Opel Corsa, με κορυφαία απόδοση

Ολοκαίνουργιο Opel Corsa, με κορυφαία απόδοση

Ιδού ένα από τα μοντέλα που πρόκειται να ενθουσιάσουν το κοινό της κατηγορίας αυτοκινήτων πόλης.

Είναι από τα μοντέλα που πρόκειται να ενθουσιάσουν το κοινό της κατηγορίας αυτοκινήτων πόλης ή supermini, όιπως λέγονται χαρακτηριστικά στη “γλώσσα” της αυτοκίνησης.

Πιο σύγχρονη, δυναμική και αποδοτική από ποτέ, η έκτη γενιά Opel Corsa είναι εδώ. Το εντελώς νέο μοντέλο, μήκους 4,06 μ., συνοδεύεται από πολύ οικονομικούς κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου που αποδίδουν από 55kW (75hp) μέχρι 96kW (130hp) με πολύ χαμηλή μέση κατανάλωση (6,2-4,0 λίτρα/100 χλμ., 140-105 γρ./χλμ. CΟ2), κινητήρες που πληρούν τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6d. Παράλληλα, για πρώτη φορά θα προσφέρεται και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση Corsa-e με μπαταρία 50kWh, ισχύ ηλεκτροκινητήρα 100kW (136hp) και αυτονομία έως 330 χλμ.

Η σπορ αίσθηση συνδυάζεται με μειωμένο βάρος – το ελαφρύτερο Corsa ζυγίζει κάτω από χίλια κιλά – και χαμηλή θέση οδήγησης. Το αποτέλεσμα είναι να έχει βελτιωθεί η αεροδυναμική με συντελεστής οπισθέλκουσας μόλις 0,29 – εξαιρετική τιμή για αυτοκίνητο του μεγέθους του – και συγκριτικά με τον προκάτοχό του έχει μειωμένη μετωπική επιφάνεια μόλις 2,13 τ.μ., κάτι που καθιστά το νέο Corsa ένα από τα πιο αεροδυναμικά αυτοκίνητα στην κατηγορία του. Αξιοσημείωτα είναι τα επίπεδα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, ενώ οι μηχανικοί της Opel έχουν βελτιώσει τα συστήματα πλαισίου και διεύθυνσης. Στο νέο Corsa, η Opel προσφέρει τεχνολογίες και συστήματα υποβοήθησης γνωστά από ανώτερες κατηγορίες. Εξάλλου, η Opel κάνει ευρέως διαθέσιμο για πρώτη φορά στη μικρή κατηγορία το σύστημα προσαρμοζόμενου φωτισμού IntelliLux LED matrix με αντιθαμβωτική δέσμη, ενώ από τη βασική έκδοση, οι προβολείς LED εξοικονομούν καύσιμο και μειώνουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Μεταξύ των άλλων καινοτομιών του Corsa είναι το Flank Guard με έλεγχο ραντάρ, η πανοραμική κάμερα οπισθοπορείας 180-μοιρών και το αυτόματο σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης, καθώς και συστήματα όπως Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Alert) με Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Automatic Emergency Braking) και ανίχνευση πεζού, ευφυές cruise control και Σύστημα Διατήρησης Λωρίδας Κυκλοφορίας (Lane Keep Assist).

Το Corsa φέρει τη νέα γκάμα συστημάτων infotainment που περιλαμβάνει τα Multimedia Radio, Multimedia Navi με έγχρωμη οθόνη αφής 7,0” και το κορυφαίο σύστημα Multimedia Navi Pro με έγχρωμη οθόνη αφής 10,0”, μέχρι το πλήρως ψηφιοποιημένο cockpit του Corsa-e. Επιπλέον, το Corsa προσφέρει προαιρετικά τη νέα υπηρεσία τηλεματικής “Opel Connect” με live πλοήγηση, άμεση σύνδεση με υπηρεσία οδικής βοήθειας, κλήση έκτακτης ανάγκης και πολλές ακόμα λειτουργίες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα