Ferrari 575 GTZ Zagato

Ferrari 575 GTZ Zagato
zagfer4507s

575 GTZ Zagato Δείτε τι γίνεται αν μετατρέψεις μια 575 Maranello σε μια 250GTZ berlinetta του 50!!!

Για παράδειγμα στο γκαράζ του Hayashi υπάρχουν Ferrari όπως η 166MM, η 250 Spider California, δύο Daytona (μια coupé και μια spider) και φυσικά μια Enzo.



Όπως και Ιταλός σχεδιαστής πολυτελών επίπλων, Paolo Boffi, είχε ζητήσει από τη Zagato να του δημιουργήσουν ένα εντελώς καινούριο περιτύλιγμα για τη Gran Sport Spyder του, βασισμένο στις κλασικές GT των δεκαετιών του ‘50 και του ’60, έτσι και ο Yoshiyuki Hayashi ζήτησε κάτι ανάλογο από την ίδια εταιρεία.



Μόνο που αυτή τη φορά η βάση για το νέο εγχείρημα ήταν μια Ferrari 575M, η οποία θα έπρεπε να δανειστεί τις γραμμές της κλασσικής 250GTZ berlinetta.




Με τις ευλογίες της Scuderia



Όταν η Zagato έλαβε τη συγκεκριμένη παραγγελία, ενημέρωσε τη Ferrari για το Project, η οποία και συμφώνησε.



Παράλληλα το συγκεκριμένο εγχείρημα θεωρήθηκε μια πολύ καλή πρόταση για τον εορτασμό των 60 ετών της εταιρείας, αλλά και για τα 50 χρόνια από τη δημιουργία της 250GTZ berlinetta.




Όπως η 250GTZ



Αφού υπήρχε το OK από την «μαμά» εταιρεία, η Zagato δημιούργησε το νέο αμάξωμα από αλουμίνιο και έντυσε το γυμνό σώμα της 575M.



Όπως και στην κλασσική 250GTZ, έτσι και στη 575 GTZ Zagato, χρησιμοποιήθηκαν δύο διαφορετικές αποχρώσεις από το ίδιο χρώμα.



Το τελικό αποτέλεσμα όπως θα δείτε και εσείς από τις φωτογραφίες είναι εκπληκτικό, οι κλασσικές γραμμές δείχνουν ακόμη πιο δυναμικές με τη χρήση των νέων υλικών.



Ωστόσο, η νέα σχεδίαση δε θα πρέπει να ξεγελάει κανέναν γιατί η 575 GTZ Zagato, φιλοξενεί ακόμη το 12κύλινδρο μηχανικό σύνολο των 5.750 κυβικών εκατοστών!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα