Fiat “500 by DIESEL”

Καρπός της συνεργασίας της Fiat και της Diesel ένα αυτοκίνητο πόλης με ξεχωριστό στυλ
- 29 Οκτωβρίου 2008 18:49
Σε έκδοση περιορισμένης παραγωγής (10.000 αυτοκίνητα σε δύο χρόνια), το νέο μοντέλο συνδυάζει δυο φαινομενικά απομακρυσμένους κόσμους: η μόδα και το αυτοκίνητο μοιράζονται πράγματι σημαντικές αρχές όπως ταλέντο, δημιουργικότητα, πάθος και καινοτομία, με λίγα λόγια τα νικητήρια συστατικά του διάσημου στον κόσμο ιταλικού στιλ.
Πιο αναλυτικά, το “500 by DIESEL” γεννήθηκε από τη συνδυασμένη επέμβαση των σχεδιαστών του Centro Stile Fiat –με επικεφαλής τον Roberto Giolito, δημιουργό του νέου 500– και της Diesel Creative Team, με επικεφαλής το δημιουργικό διευθυντή Wilbert Das. Ο στόχος του σχεδίου: να δημιουργήσει ένα “Urban Survival Vehicle”, ένα αυτοκίνητο ικανό να ελίσσεται εύκολα στην κυκλοφορία της πόλης και ταυτόχρονα να εκφράζει την προσωπικότητα ενός πελάτη νέου και μοναδικού. Συνεπώς, πιστό στη «δημοκρατική» προσέγγιση του μοντέλου, το “500 by DIESEL” επιβεβαιώνει πως είναι ένα αποκλειστικό προϊόν που ικανοποιεί τις προτιμήσεις όλων των πιθανών πελατών, χωρίς διάκριση, από την πιο μινιμαλιστική ως την πιο εκκεντρική.
Κατασκευασμένο με βάση την έκδοση Sport, το ειδικό “500 by DIESEL” ξεχωρίζει με ορισμένα αισθητικά στοιχεία που προκαλούν οπτική εντύπωση, ξεκινώντας από τα αποκλειστικά χρώματα του αμαξώματος αυτής της ειδικής σειράς: το πράσινο και ο μπρούτζος, και τα δυο προϊόντα της συνεργασίας των δυο δημιουργικών ομάδων, που υποστηρίζονται από το μαύρο.
Επιπλέον, στο εξωτερικό, προεξέχουν οι ζάντες ελαφρού κράματος των 16″ με το λογότυπο Diesel, οι δαγκάνες των φρένων σε κίτρινο χρώμα (μόνο στην έκδοση 1.4 των 100 CV), τα πλευρικά πλαίσια με την επιγραφή DIESEL και το ειδικό κάλυμμα των καθρεφτών. Τα δυο τελευταία είναι βαμμένα σε στιλπνό χάλυβα όπως επίσης η γρίλια και οι προφυλακτήρες. Τέλος, στο πίσω σήμα υπάρχει το λογότυπο DIESEL και πέντε έξοδοι αέρα που αναπαράγουν τη χαρακτηριστική λεπτομέρεια του συστήματος ψύξης του ιστορικού 500.
Η ίδια ισχυρή εξατομίκευση βρίσκεται και στο εσωτερικό όπως δείχνει η ειδική ταπετσαρία που αποτελείται από ύφασμα στιλ denim (οι ραφές είναι κίτρινες) και έχει το σήμα DIESEL. Το λογότυπο της μάρκας διακρίνεται επίσης στον πίνακα οργάνων (ξεχωρίζει σε κίτρινο φόντο) και στο μοχλό ταχυτήτων, ενώ στην πλευρική ζώνη των μπροστινών καθισμάτων διακρίνεται ένα ιδιαίτερο τσεπάκι που παραπέμπει στην πέμπτη τσέπη των τζιν DIESEL.
Το “500 by DIESEL” θα διατίθεται και με τους τρεις κινητήρες της γκάμας, προδιαγραφών εκπομπής ρύπων Euro 5 (1.2 με 69 ίππους, 1.3 Multijet με φίλτρο σωματιδίων με 75 ίππους και 1.4 με 100 ίππους), σε συνδυασμό με μηχανικά κιβώτια 5 ή 6 ταχυτήτων (οι βενζινοκινητήρες μπορούν να συνδυαστούν με αυτοματοποιημένο σειριακό κιβώτιο Dualogic 5 ταχυτήτων).
Στην ελληνική αγορά θα διατίθεται από τον Ιανουάριο 2009.