Ford C-MAX

Ford C-MAX
fordcmac27307s

Γνωρίστε το ανανεωμένο Ford C-MAX, με τη δυναμική εμφάνιση και το ευέλικτο εσωτερικό

Το ευέλικτο και συμπαγές Ford C-MAX παίρνει θέση δίπλα στο Ford S-MAX – Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2007 – για τη δημιουργία μιας νέας οικογένειας κομψών και ευέλικτων επιβατικών οχημάτων με το πρόσθετο πλεονέκτημα της κορυφαίας δυναμικής συμπεριφοράς.




Ανανεωμένη εξωτερική σχεδίαση

Το νέο Ford C-MAX έχει ανασχεδιασμένο εμπρός τμήμα που περιλαμβάνει σχεδιαστικά στοιχεία ήδη γνώριμα από το Ford S-MAX, και τα ενσωματώνει με κομψό τρόπο στο γνώριμο σχήμα του C-MAX για τη δημιουργία ενός ακόμα πιο σπορ αυτοκινήτου.



Μπροστά, ο προφυλακτήρας, η μάσκα, το καπό, οι προβολείς και τα φώτα ομίχλης έχουν ανασχεδιαστεί για να προσδώσουν στο νέο Ford C-MAX τη χαρακτηριστική εμφάνιση και το στυλ της οικογένειας MAX.



Ο ανάγλυφος εμπρός προφυλακτήρας υιοθετεί μονοκόμματη, ποιοτική σχεδίαση, που ενσωματώνει μία νέα χαρακτηριστική κάτω τραπεζοειδή μάσκα, η οποία προσδίδει στο αυτοκίνητο αρρενωπότητα και στιβαρότητα. Τα κάτω πλαϊνά τμήματα του προφυλακτήρα φιλοξενούν νέα κάθετα φώτα ομίχλης.



Η πάνω μάσκα έχει ανασχεδιαστεί και τώρα περιλαμβάνει μία φαρδιά χρωμιωμένη λωρίδα (χείλος) στην άκρη του καπό καθώς και ένα μεγαλύτερο έμβλημα της Ford – και τα δύο αναγνωριστικά στοιχεία του νέου προσώπου της Ford.



Πίσω, το νέο C-MAX φέρει ένα νέο προφυλακτήρα, που είναι πιο λείος, πιο στρογγυλός και λίγο πιο βαθύς. Βασικό οπτικό στοιχείο στο πίσω τμήμα του αυτοκινήτου είναι τα ανασχεδιασμένα κάθετα φώτα που τώρα χρησιμοποιούν τεχνολογία LED με διαφανή κρύσταλλα, για μία ‘καθαρή’, μοντέρνα εμφάνιση.




Τεχνολογίες άνεσης

Τολμηροί, νέοι προβολείς δίνουν έμφαση στην υψηλή τεχνολογία και την άριστη ορατότητα. Όταν εφοδιάζονται με φώτα Bi‑Xenon, μία χαρακτηριστική φωτεινή λωρίδα διατρέχει το άνω τμήμα του προβολέα και αντικαθιστά τους συμβατικούς λαμπτήρες φώτων στάθμευσης.



Τα στάνταρ πίσω φώτα LED, αναδεικνύουν το μοντέρνο στυλ και την ενέργεια που αποπνέει το νέο Ford C‑MAX.



Ένα νέο χαρακτηριστικό του C-MAX είναι η προαιρετική, πανοραμική κρυστάλλινη οροφή που προσδίδει μία νέα διάσταση στο ευρύχωρο εσωτερικό. Καλύπτοντας σχεδόν ολόκληρη την επιφάνεια της οροφής, δημιουργεί ένα πολύ φωτεινό περιβάλλον στην καμπίνα, με έξοχη ορατότητα, ενώ το φιμέ κρύσταλλο εμποδίζει την αντανάκλαση και τα εσωτερικά σκιάδια κλείνουν όταν οι επιβάτες επιθυμούν σκιά ή προστασία από τα αδιάκριτα βλέμματα.




Δείτε το νέο Ford C-Max σε βίντεο!









Ευέλικτο εσωτερικό



Το λειτουργικό και ζεστό περιβάλλον χαρίζει στο εσωτερικό του νέου Ford C-MAX μία ιδιαίτερη προσωπικότητα, η οποία αποπνέει την αίσθηση της άνεσης.



Όλες οι μικρολεπτομέρειες συνθέτουν ένα υψηλό επίπεδο αντιληπτής ποιότητας, ενώ ο πελάτης αποκομίζει μία εντύπωση που διαρκεί.



Τα κόκκινα γραφικά στα όργανα καθώς και ο κόκκινος φωτισμός των διακοπτών και η πλούσια γκάμα συστημάτων ενημέρωσης/ψυχαγωγίας δηλώνουν οπτική συγγένεια με το S-MAX και ένα νέο επίπεδο αισθητικής.



Νέα προαιρετικά συστήματα ψυχαγωγίας αυτοκινήτου Sony διατίθενται για το C-MAX, τα οποία είναι σχεδιασμένα για να ενσωματώνονται αρμονικά στη νέα κεντρική κονσόλα. Αυτές οι μονάδες υψηλών προδιαγραφών διατίθενται με CD player ή ενσωματωμένο 6-CD changer. Για δυνατότητα σύνδεσης μιας φορητής συσκευής ήχου, μία είσοδος 3.5mm προσφέρεται τώρα σαν στάνταρ εξοπλισμός στην κεντρική κονσόλα.



Η νέα κεντρική κονσόλα στις ανώτερες εκδόσεις του μοντέλου υιοθετεί μία χυτή αισθητική που συνδέεται με το ταμπλό, περιλαμβάνει ένα ενσωματωμένο τηλεσκοπικό υποβραχιόνιο για πρόσθετη άνεση.



Τα εσωτερικά πάνελ των θυρών έχουν επίσης αλλάξει, με ένα νέο μαλακό υλικό στο πάνω τμήμα για τα μοντέλα Ghia και Titanium. Νέος κρυφός φωτισμός σε μία ζεστή πορτοκαλί ατμόσφαιρα φωτίζει προς τα κάτω την περιοχή της κεντρικής κονσόλας.



Ανάγλυφα σπορ καθίσματα με αυξημένη πλευρική στήριξη, ξεχωριστή ταπετσαρία και νέες ραφές αναβαθμίζουν την άνεση του οδηγού και τονίζουν το στυλ, ενώ για τους πίσω επιβάτες το αποκλειστικό Comfort Seat System της Ford για το C-MAX παραμένει στάνταρ στις ανώτερες εκδόσεις.



Για μέγιστη δυνατότητα στη μεταφορά φορτίων, το καθένα από τα τρία πίσω καθίσματα μπορεί να ανακληθεί, να αναδιπλωθεί ή να αφαιρεθεί εντελώς.




Πλήθος επιλογών

Το νέο Ford C-MAX θα διατίθεται σε τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις – Ambiente, Trend, Ghia και Titanium. Το X-pack θα διατίθεται επίσης για τα μοντέλα Ghia και Titanium, ενώ το Sport pack προσφέρεται κατόπιν παραγγελίας αποκλειστικά με τα C-MAX Trend και Titanium.



Το προαιρετικό Sport pack προσφέρει μία ακόμα πιο δυναμική εμπειρία με σπορ ανάρτηση, ειδικά σχεδιασμένες ζάντες αλουμινίου 17-ιντσών, σπορ καθίσματα και δερμάτινο τιμόνι.




Ασφάλεια

Η παθητική ασφάλεια στο C-MAX ξεκινά από τη δομική του ακεραιότητα – ένα εξαιρετικά άκαμπτο κέλυφος αμαξώματος και ένας άκαμπτος κλωβός επιβατών. Και τα δύο είναι αναπόσπαστα στοιχεία του Intelligent Protection System (IPS) της Ford, το οποίο περιλαμβάνει προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας.



Εκτός από τους εμπρόσθιους και πλευρικούς αερόσακους για τον οδηγό και το συνοδηγό, το Ford IPS στο C-MAX περιλαμβάνει επίσης πλευρικούς αερόσακους τύπου κουρτίνας για την πρώτη και δεύτερη σειρά καθισμάτων, προεντατήρες και περιοριστές φορτίου για τις ζώνες των εμπρός καθισμάτων, μία κολόνα τιμονιού που υποχωρεί περιορίζοντας το φορτίο και ένα σύστημα που εμποδίζει τη διείσδυση των πεντάλ ακόμα περισσότερο στην περιοχή των ποδιών του οδηγού.



Ζώνες ασφαλείας τριών σημείων είναι στάνταρ και για όλα τα πίσω καθίσματα, ενώ βάσεις ISOFIX διατίθενται για τα εξωτερικά πίσω καθίσματα. Αυτή η διάταξη υπόσχεται όχι μόνον άνεση αλλά και κορυφαία ασφάλεια για τα παιδιά που ταξιδεύουν. Tο πρώτο Focus C-MAX είχε κερδίσει κατάταξη 4 αστέρων στο θεσμό Euro NCAP για την ασφάλεια των παιδιών.




Κινητήρες του Ford C-MAX

Όλοι οι βενζινοκινητήρες C-MAX Duratec – 1.6-λίτρων, 1.8-λίτρων, και 2.0-λίτρων – είναι ρυθμισμένοι έτσι ώστε να προβάλλουν τη δυναμική συμπεριφορά του αυτοκινήτου στο δρόμο. Παρέχεται ένα εύρος ισχύος από 100 PS μέχρι 145 PS, ενώ οι μέγιστες τιμές ροπής κυμαίνονται μεταξύ 150 Nm και 185 Nm.



Το 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο Durashift της Ford συνδυάζεται με τους κινητήρες 1.6, 1.8 και 2.0-λίτρων Duratec. Το 4-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο Durashift της Ford διατίθεται με τον κινητήρα 2.0 Duratec




Το νέο Ford C-MAX κυκλοφορεί στην Ευρώπη από την Άνοιξη του 2007.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα