Καλός ο καιρός στην έξοδο

Καλός ο καιρός στην έξοδο

Με σύμμαχο τον ανοιξιάτικο καιρό αναμένεται σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή να κορυφωθεί η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα

Σε πλήρη ετοιμότητα θα βρίσκεται η Τροχαία με έκτακτα μέτρα για την πασχαλινή έξοδο, η οποία, παρά την οικονομική κρίση, αναμένεται να είναι μεγάλη σε σχέση με πέρσι, καθώς η φετινή γιορτή προβλέπεται πιο ανοιξιάτικη από την περσινή, αν και ο καιρός για την ώρα δεν φαίνεται να έχει εγκλιματιστεί με την εποχή.

Δείτε την αναλυτική πρόγνωση κάθε στιγμή σε κάθε περιοχή της χώρας στο deltiokairou.gr

Αυξημένη κατά πολύ είναι και η πληρότητα σε τρένα, αεροπλάνα και πλοία, σε ποσοστό που πλησιάζει και το 90%, σύμφωνα με τα ως τώρα στοιχεία, αν και θα πρέπει να υπολογισθούν και οι επιβάτες της τελευταίας στιγμής.

Με έκτακτα δρομολόγια, τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ θα επιχειρήσουν να καλύψουν τη μεγάλη ζήτηση για θέσεις που παρατηρείται τις ημέρες του Πάσχα, κυρίως τη Μ. Πέμπτη και τη Μ. Παρασκευή, καθώς το συγκεκριμένο μέσο θεωρείται από τα πιο φτηνά.

Την ίδια ώρα εντατικοί έλεγχοι διεξάγονται στην αγορά από αρμόδιους φορείς, σε θέματα ποιότητας των προϊόντων, που έχουν αυξημένη ζήτηση.

Αρκετές παραβάσεις με ανακριβείς και παραπλανητικές ενδείξεις σε πινακίδες κρεάτων, ψαριών, οπωρολαχανικών, ξηρών καρπών, καθώς και σε καταστήματα εστίασης εντόπισαν τα συνεργεία ελέγχου της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία, έχει διαπιστωθεί η παραπλάνηση των καταναλωτών ως προς την τιμή, τη χώρα προέλευσης και το είδος του προϊόντος, και έχουν παρατηρηθεί επίσης συχνές αλλαγές ενδείξεων σε πινακίδες και «ψιλά γράμματα» στα βασικά χαρακτηριστικά των προϊόντων.

Την προσοχή των καταναλωτών για την αγορά παιχνιδιών, εφιστούν καταναλωτικές οργανώσεις και το κέντρο ασφαλούς διαδικτύου, καθώς, όπως επισημαίνουν, ελλοχεύουν σημαντικοί κίνδυνοι, τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική υγεία των παιδιών, από ακατάλληλα και επικίνδυνα «φυσικά» και ηλεκτρονικά παιχνίδια που κυκλοφορούν στην αγορά.

Τα παιχνίδια πρέπει να φέρουν απαραιτήτως την ειδική σήμανση CE, σήμα πιστοποίησης τήρησης των προδιαγραφών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει να αποφεύγεται η αγορά παιχνιδιών από πλανόδιους πωλητές ή από καταστήματα αμφιβόλου ποιότητας, ενώ άκρως επικίνδυνη είναι και η αγορά παιχνιδιών που δεν απευθύνονται στην ηλικία του παιδιού, με υπαιτιότητα του καταναλωτή.SHARE:

24Media Network