Με Γούινκελχοκ στην Ευρώπη

default image

Βρέθηκε ο αντικαταστάτης του Κρίστιαν Άλμπερς στην Spyker και το όνομα αυτού Μάρκους Γουίνκελχοκ

Ηταν γνωστό εδώ και μέρες πως ο Κρίστιαν Άλμπερς, δεν θα συνεχίσει να οδηγεί το μονοθέσιο της Ολλανδικής εταιρίας, καθώς δεν είχε χορηγό, όμως υπήρχαν ερωτηματικά για τον αντικαταστάτη του στο προσεχές γκραν πρι της Ευρώπης.



Τελικά ο Μάρκους Γουίνκελχοκ υπερίσχυσε του Κρίστιαν Κλάιν και στον αγώνα του Νιρμπουργκινγκ θα αγωνιστεί με το μονοθέσιο της Spyker. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γερμανός πιλότος , γιός του βετεράνου οδηγού της F1, Μάνφρεντ Γούινκελχοκ, ήταν επιλογή του αφεντικού της Ολλανδικής εταιρίας Κόλιν Κόλς.



Μετά την επίτευξη της συμφωνίας ο Κόλς εμφανίστηκε ευχαριστημένος τονίζοντας μεταξύ άλλων:
“Είμαι χαρούμενος που μπορώ να ανταμείψω τον Μάρκους, για την υπομονή του στην ομάδα του τελευταίους 18 μήνες, δίνοντας του την ευκαιρία να κάνει ντεμπούτο στην Φόρμουλα 1, στον αγώνα του Νίρμπουργκινγκ”.

Στην ερώτηση εαν ο Μάρκους Γούινκελχοκ θα είναι μόνιμος οδηγός της Spyker, το αφεντικό της Spyker δήλωσε:
“Προς το παρόν θέλουμε να αγωνιστεί στο Νιρμπουργκινγκ. Άλλωστε είναι δύσκολο και απαιτεί αρκετό χρόνο να βρούμε τον οδηγό που θα πλαισιώνει τον Άντριαν Σούτιλ”.

Από την άλλη πλευρά ο Γερμανός πιλότος δεν έκρυψε την χαρά του για την εμπιστοσύνη που του δείχνει η Ολλανδική εταιρία τονίζοντας:
“Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Δεν είχα πολύ χρόνο με το μονοθέσιο την φετινή χρονιά, όμως νιώθω έτοιμος, τόσο ψυχικά όσο και απο φυσικής άποψης”.

Ο 27χρονος Γουίνκελχοκ ήταν οδηγός δοκιμών και αντικαταστάτης αν χρειαζόταν, στην ομάδα της Midiland και στην συνέχεια της Spyker.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα