Mercedes-Benz Vision C 220 BLUETEC

Mercedes-Benz Vision C 220 BLUETEC
mercedblue26207s

Στο χορό των φιλικών προς το περιβάλλον αυτοκινήτων μπήκε και η Mercedes με τη C 220 BLUETEC

Το νέο μοντέλο είναι εφοδιασμένο με ένα τετρακύλινδρο κινητήρα πετρελαίου, ο οποίος χρησιμοποιεί την τεχνολογία common-rail άμεσου ψεκασμού τρίτης γενιάς.



Οι εκπομπές ρύπων τηρούν τους πιο αυστηρούς κανονισμούς τη φάσης Euro 6, η οποία θα τεθεί σε εφαρμογή από το Σεπτέμβριο του 2015!



Η κατανάλωση όπως ανακοίνωσε η Mercedes δε θα ξεπερνά τα 5,5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, ενώ η μέγιστη ισχύς του κινητήρα αγγίζει τους 170 ίππους και η μέγιστη ροπή τα 400 Nm.



Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler Chrysler, Dr Dieter Zetsche εξήγησε… «
Η στρατηγική μας πάνω στους κινητήρες diesel, επικεντρώνεται στην απάντηση της ερώτησης, του πως θα μειώσουμε σημαντικά την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές των βλαβερών διοξειδίων του άνθρακα, καθώς και τα οξείδια του αζώτου, χωρίς όμως να παραβλέψουμε την οδηγική απόλαυση».



Ήδη στη Βόρειο Αμερική από τον Οκτώβριο του 2006 έχει λανσαριστεί η E 320 BLUETEC, η οποία θεωρείται ως το πιο οικονομικό μοντέλο της κατηγορίας του λόγω της κατανάλωσης των 6,7 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα.



Στους Ευρωπαϊκούς δρόμους οι πρώτες Mercedes με τεχνολογία BLUETEC, θα κάνουν την εμφάνιση τους στις αρχές του 2008.




Περιβαντολογικό Πιστοποιητικό

Η C-Class, είναι το πρώτο αυτοκίνητο στην κατηγορία του που έχει βραβευτεί, με πιστοποιητικό περιβαντολογίας.



Η συγκεκριμένη διάκριση φανερώνει, ότι και η sedan κατηγορία μπορεί να δημιουργήσει καθαρότερα και φιλικά οχήματα προς το οικοσύστημα μας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα