NIU: τα ηλεκτρικά σκούτερ που εντυπωσιάζουν

NIU: τα ηλεκτρικά σκούτερ που εντυπωσιάζουν

Μια νέα τάση αστικής μετακίνησης, χωρίς εκπομπές ρύπων, ευέλικτης και αθόρυβης, υπόσχονται σε όσους τα οδηγούν, τα ηλεκτρικά σκούτερ.

Μια νέα τάση αστικής μετακίνησης, χωρίς εκπομπές ρύπων, ευέλικτης και αθόρυβης, υπόσχονται σε όσους τα οδηγούν, τα ηλεκτρικά σκούτερ της NIU (www.niu.com/gr), τα οποία διατίθενται στην Ελλάδα.

Κι είναι μάλιστα τόσα πολλά, που καλύπτουν όλα τις προτιμήσεις και τις ανάγκες. Από το πιο σπορ μοντέλο NGT, το Μ+, το N-Series, το M-Series έως και το U-Series. Ολα χαρακτηρίζονται από ευφυή σχεδίαση, με κομψές και μοντέρνες γραμμές, που ταιριάζουν στην εικόνα της πόλης που αλλάζει συνήθειες.

Unlock your city

Βασικό πλεονέκτημα όλων των σκούτερ της NIU, αποτελούν τόσο ο κινητήρας της γερμανικής εταιρείας Bosch, που χαρίζει άμεση επιτάχυνση από στάση και διαχειρίζεται ο αποκλειστικός ελεγκτής FOC της NIU, όσο και οι μπαταρίες ιόντων λιθίου υψηλής απόδοσης, της Panasonic (διάρκεια κύκλου ζωής 5 έτη), που ανάλογα το μοντέλο είναι μία ή δύο, οι οποίες σε ταχεία φόρτιση 3,5 ωρών, χαρίζουν αυτονομία μέχρι και 140 χλμ. Μάλιστα, είναι τα μοναδικά σκούτερ με εγγύηση 2 ετών για κινητήρα και μπαταρίες.

Πάντως, ανάλογα το μοντέλο, η αυτονομία ηλεκτρικής κίνησης μπορεί να φθάσει και τα 170 χλμ. (NGT με διπλή μπαταρία), ενώ με το Ηλεκτρονικό Σύστημα Πέδησης (EBS) και το Σύστημα Πέδησης με Ανάκτηση Ενέργειας, κάθε φορά που φρενάρουμε η κινητική ενέργεια που παράγεται, αποθηκεύεται και συσσωρεύεται εκ νέου στην μπαταρία, αυξάνοντας την αυτονομία κίνησης κατά 6%.

Τα ηλεκτρικά σκούτερ της NIU διαθέτουν σκελετό από ατσάλι υψηλής αντοχής και πλαστικά μέρη ABS, περιστρεφόμενο βραχίονα από κράμα τιτανίου-αλουμινίο, εμπρός και πίσω αμορτισέρ, ψηφιακό ταμπλό, πλήρες σύστημα φωτισμού LED, εύχρηστα χειριστήρια, θύρα φόρτισης USB, ανακλινόμενα υποπόδια, αποθηκευτικούς χώρους, σύστημα αυτόματου ελέγχου ταχύτητας για άνετη οδήγηση, βάθος υδάτινης διέλευσης έως 30 εκ. και αδιάβροχα εξαρτήματα ποιότητας αυτοκινήτων, για οδήγηση με βροχή και χιόνι.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι για τη διευκόλυνση του αναβάτη, υπάρχουν επιπλέον παροχές. Το Cloud ECU της NIU, η εξελισσόμενη “έξυπνη” πλατφόρμα, έχει αναβαθμιστεί στον ελεγκτή τηλεματικής επόμενης γενιάς v3. Ως εγκέφαλος του οχήματος, παρακολουθεί, συλλέγει και αναλύει τις πληροφορίες του οχήματος δεκάδες φορές ανά λεπτό. Αυτό επιτρέπει να παρακολουθεί από απόσταση τα διαγνωστικά στοιχεία του οχήματος και το αντικλεπτικό σύστημα GPS. Επιπλέον, τα χαρακτηριστικά OTA που διαθέτει, επιτρέπουν να αναβαθμίσει ασύρματα το λογισμικό του σκούτερ, χωρίς να χρειάζεται να το μεταφέρει σε συνεργείο.

Κι ακόμη, οι ισχυρές δυνατότητες δεδομένων του Cloud ECU, επιτρέπουν στον αναβάτη να ελέγχει σε πραγματικό χρόνο 17 διαφορετικές παραμέτρους του οχήματος, όπως την τοποθεσία που βρίσκεται, το ιστορικό οδήγησης, την κατάσταση του οχήματος και τα στατιστικά στοιχεία ισχύος, στην εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα. Εξάλλου, ο αναβάτης, μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε διαγνωστικούς ελέγχους, αντικλεπτικά συστήματα προειδοποίησης του οχήματος και εξυπηρέτηση μετά την πώληση.

Συνοπτικά, τα σκούτερ NIU είναι τα μοναδικά με application connectivity, real time και παρακολούθηση μέσω app όλων των λειτουργιών του σκούτερ καθώς και ενεργοποίηση αντικλεπτικού.

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να κάνουμε στο σπορ μοντέλο NGT, που διαθέτει τρεις μοναδικές λειτουργίες οδήγησης: Sport, Dynamic και e-Save. Στη λειτουργία Sport, η τελική ταχύτητα του NGT είναι 70 χλμ./ώρα.

Εξάλλου, διατίθεται και το N – Cargo για επαγγελματίες, με δυνατότητα τοποθέτησης 1, 2 ή και 3 μπαταριών για μέγιστη αυτονομία.

Οι τιμές ξεκινούν από τα 1690 ευρώ, για το U pro και φτάνουν μέχρι τα 4690 ευρώ για το NGT.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα www.niu.com/gr/

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα