Ο Συγγελίδης φέρνει τη Mazda στην Ελλάδα

Ο Συγγελίδης φέρνει τη Mazda στην Ελλάδα

Το πρώτο κατάστημα ανοίγει στη Λ. Βουλιαγμένης, φέτος τον Ιούνιο.

Ηδη από τις 14 Μαρτίου 2019, είχαμε γράψει ότι αναμένεται ο όμιλος Συγγελίδη να φέρει τη Mazda στην Ελλάδα.

Βέβαια, την πληροφορία για την ανάληψη της αντιπροσώπευσης από τον όμιλο Συγγελίδη, την είχαμε δημοσιεύσει από τον Δεκέμβριο του 2018 και σήμερα επιβεβαιώθηκε με την επίσημη ανακοίνωση της Mazda.

Η ιαπωνική μάρκα είχε μείνει “χήρα” από το 2014, όταν πτώχευσε η τότε εισαγωγική εταιρεία ΕΛΜΑ, του ομίλου Κορτέση, η οποία εισήγαγε τα ιαπωνικά αυτοκίνητα από το 1982. Μάλιστα, το πάρκο των κυκλοφορούντων Mazda στην Ελλάδα αγγίζει τις 100.000. Τις περισσότερες πωλήσεις τις έκανε το 2006, με 6.002 οχήματα και έκτοτε ακολούθησε πτωτική πορεία με αποκορύφωμα τις λιγότερες πωλήσεις το 2014, τη χρονιά της πτώχευσης, με μόλις 25 μονάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΛΜΑ είχε περίπου 50 εμπόρους Mazda σε όλη την Ελλάδα, ενώ από το 2014 δεν υπάρχει κανένας έμπορος, παρά μόνον 14 εξουσιοδοτημένα συνεργεία, που παρέχουν υπηρεσίες service, συντήρησης και αυθεντικά ανταλλακτικά Mazda σε όλη την χώρα. Αυτά τα συνεργεία αναφέρονται απευθείας στη Mazda Αυστρίας, που έχει υπό την ευθύνη της την Ελλάδα και αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει, παρά την ανάληψη της εισαγωγής των αυτοκινήτων από τον όμιλο Συγγελίδη.

Προς το παρόν, το πρώτο κατάστημα εμπορίας Mazda, θα ανοίξει τον Ιούνιο στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, εκεί που βρισκόταν η AutoOne (έχουν ξεκινήσει οι εργασίες), η οποία ανήκε στην όμιλο Συγγελίδη και πωλούσε Fiat, Alfa Romeo και Jeep. Πλέον, από τον Απρίλιο έπαψε η αντιπροσώπευση της Jeep από τον όμιλο Συγγελίδη, καθώς και η εμπορία των Fiat, Alfa Romeo και επαγγελματικών Fiat.

Κατά το άνοιγμα του καταστήματος, οι υποψίφιοι πελάτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν όλα τα νέα μοντέλα στη Mazda, τα οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στην Ευρώπη, όπως τα Mazda 2, 3 (ολοκαίνουργιο μοντέλο), 6, CX3, CX5 και MX-5 (κορυφαίο σε πωλήσεις roadster).

“Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι με την έναρξη πωλήσεων των νέων μας οχημάτων στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια λαμβάναμε συνεχώς αιτήματα από ενδιαφερόμενους καταναλωτές για να κάνουμε τα αυτοκίνητά μας ξανά διαθέσιμα στην Ελλάδα και τώρα πιστεύουμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή. Στον Όμιλο Συγγελίδη βρήκαμε έναν τοπικό συνεργάτη υψηλών προδιαγραφών, που κατανοεί το brand μας και θα διασφαλίσει μια επιτυχημένη επάνοδο σε μια αγορά, όπου η Mazda έχει μια μακρά ιστορία,” ανέφερε ο David McGonigle, Regional Director της Mazda Central and South East Europe.

Από την πλευρά του, ο Πολύχρονης Συγγελίδης, επικεφαλής των επιχειρήσεων Συγγελίδη, επισήμανε ότι: “Είμαστε πολύ ευτυχείς που η Mazda επέλεξε εμάς για αυτό το εγχείρημα, σε αυτή την σημαντική στιγμή για το brand. Είμαστε βέβαιοι ότι η μακροχρόνια δέσμευσή μας στην επίτευξη μιας ηγετικής θέσης στη εγχώρια αγορά αυτοκινήτου, παρέχοντας έναν ολοκληρωμένο συνδυασμό προϊόντων και υπηρεσιών και μια εμπειρία υψηλής ποιότητας στους πελάτες μας θα επιτρέψουν σε μια νέα γενιά Ελλήνων να ερωτευθούν τα αυτοκίνητα της Mazda.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα