Πέντε αστέρων το νέο Toyota Avensis

Πέντε αστέρων το νέο Toyota Avensis

Οι επιδόσεις του Avensis στην αξιολόγηση του Euro NCAP το κατατάσσουν στα ασφαλέστερα οικογενειακά αυτοκίνητα.

Το νέο Toyota Avensis αξιολογήθηκε με πέντε αστέρια Euro NCAP. Το πρόγραμμα αποτελείται από τέσσερις τομείς - Adult Occupant (Ενήλικοι Επιβάτες), Child Occupant (Προστασία Παιδιών), Pedestrian Protection (Προστασία Πεζών) και, από το 2009, Safety Assist (Συστήματα Υποστήριξης Ασφάλειας).

Ο τελευταίος τομέας περιλαμβάνει λειτουργίες αποφυγής ατυχημάτων και περιορισμού τραυματισμών, όπως Autonomous Emergency Braking (Αυτόνομο Φρενάρισμα Επείγουσας Ανάγκης), Electronic Stability Control (Ηλεκτρονικό Σύστημα Ελέγχου Ευστάθειας) και περιοριστή ταχύτητας.

Το νέο Avensis συγκέντρωσε ένα εξαιρετικό σκορ 93% για την προστασία των Ενήλικων Επιβατών, 85% για την προστασία των Παιδιών, 78% για την προστασία των Πεζών και 81% για τα Συστήματα Υποστήριξης της Ασφάλειας.

Το νέο Avensis πέτυχε επίσης μέγιστο σκορ στη δοκιμή σύγκρουσης με πλαϊνή μπαριέρα, παρέχοντας καλή προστασία σε όλες τις κρίσιμες περιοχές του αμαξώματος. Το ίδιο καλή ήταν και η προστασία στην ισχυρότερη σύγκρουση με πλαϊνή κολόνα.

Εκπρόσωπος του Euro NCAP σχολίασε την αποτελεσματικότητα του στάνταρ αυτόνομου συστήματος πέδησης επείγουσας ανάγκης του Avensis, τμήμα του πακέτου Toyota Safety Sense.

Ο Karl Schlicht, EVP της Toyota Motor Europe δήλωσε : «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα, που ανταμείβει τη δέσμευσή μας στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και τον εκδημοκρατισμό των τελευταίων τεχνολογιών που συμβάλλουν σε αυτό.»

SHARE:

24Media Network