‘Πεθαίνει ο σκαραβαίος’: H Volkswagen ανακοίνωσε το τέλος του θρυλικού beetle

‘Πεθαίνει ο σκαραβαίος’: H Volkswagen ανακοίνωσε το τέλος του θρυλικού beetle
Some of more than 600 Volkswagen Beetles cross Budapest's Lanchid (Chain bridge) Sunday March 31, 1996, on the day of the Hungarian "Beetles fan club". The members of this club drive through Budapest's streets every year, usually on April 1st, but this year they changed the date to carry out their appearance on a Sunday. (AP Photo/Tibor Rozsahegy) APimages

Τέλος εποχής για ένα ιστορικό αυτοκίνητο, που αναβίωσε τις τελευταίες δύο δεκαετίες και αναμένεται να σταματήσει να παράγεται σύντομα

To Volkswagen θα περάσει οριστικά στην ιστορία της αυτοκίνησης. Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της εταιρίας Φρανκ Γουελς κατά τη διάρκεια του σόου της Γενεύης την περασμένη εβδομάδα, η τελευταία έκδοση του σκαραβαίου, η δεύτερη μετά την “αναγέννησή του” πριν από 21 χρόνια, το 1997, θα είναι και ο επίλογος μιας μακράς ιστορίας για το πιο διάσημο ίσως αυτοκίνητο στον κόσμο.

Ο Γουελς ανέφερε πως “δύο ή τρεις γενιές είναι αρκετές” για το Beetle. Ο ίδιος πρόσθεσε πως το αυτοκίνητο “δημιουργήθηκε έχοντας στο μυαλό την μακρά του ιστορία, όμως δεν μπορείς να το κατασκευάσεις πέντε φορές και να έχεις ένα “νέο, νέο, νέο Beetle”.

Άλλωστε το παρελθόν με το μέλλον στην γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, αναμένεται να το συνδέσει αυτή τη φορά το βανάκι της εταιρίας, το Microbus, που αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2021 επί τη βάση της νέας ηλεκτρικής βάσης της εταιρίας.

Ο σκαραβαίος είναι ίσως το πιο ιστορικό αυτοκίνητο της αυτοκίνησης, εμπνευσμένο από τα σχέδια του Αδόλφου Χίτλερ για ένα φτηνό, λαϊκό αυτοκίνητο με ιστορία από το 1938, ως και το 2021, οπότε και υπολογίζεται πως θα μπει φρένο οριστικά στην γραμμή παραγωγής του.

Δείτε ένα χαρακτηριστικό βίντεο από την έκθεση:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα