Προσοχή: Απάτη στο Facebook με Mercedes-Benz E63 AMG

Προσοχή: Απάτη στο Facebook με Mercedes-Benz E63 AMG

Απάτη like-farming με ψεύτικο διαγωνισμό, εμφανίστηκε στο Facebook. Δείτε την ανάρτηση που προσπαθούσε να εξαπατήσει το κοινό

Μια σελίδα στο Facebook, ή μια ομάδα με πολλές χιλιάδες μέλη είναι ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του ιδιοκτήτη-διαχειριστή της σελίδας αυτής. 

Πολλές φορές διάφοροι απατεώνες στήνουν ψεύτικους διαγωνισμούς για να αυξήσουν τα likes και εκείνους που τους ακολουθούν και να καρπωθούν τα οφέλη εξαπατώντας το κοινό. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και ένας διαγωνισμός που κυκλοφορεί τελευταία, ο οποίος υπόσχεται "3 Εκπληκτικές Mercedes-Benz E63 AMG σε τρεις νικητές που θα επιλέξουμε τυχαία στις 31 Ιουνίου 2016".

Σημείωση: Ο Ιούνιος έχει 30 ημέρες. Πάμε παρακάτω.

Ο δήθεν διαγωνισμός στήθηκε από τους υπεύθυνους της σελίδας Mercedes-Benz AMG. Η επίσημη σελίδα όμως της Mercedes-Benz Hellas διευκρινίζει: "Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε οτι η συγκεκριμένη σελίδα είναι spam και δεν ανήκει στο επίσημο δίκτυο της Mercedes-Benz".

Προσοχή: Απάτη στο Facebook με Mercedes-Benz E63 AMG

Η παραπλανητική ανάρτηση:

Προσοχή: Απάτη στο Facebook με Mercedes-Benz E63 AMG

Η οποία ανέφερε αναλυτικά:

"Αυτή θα είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία όπου εμείς στη εταιρεία Mercedes-Benz θα δώσουμε 3 Εκπληκτικές Mercedes-Benz E63 AMG σε τρεις νικητές που θα επιλέξουμε τυχαία στις 31 Ιουνίου 2016

Θέλετε να μπείτε σε αυτή την καταπληκτική κλήρωση για να έχετε την ευκαιρία να κερδίσετε μια ολοκαίνουργια Mercedes-Benz E63 AMG?

Απλά ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να μπείτε στον διαγωνισμό μας:

Κάντε «Μου αρέσει!» στην Σελίδα θαυμαστών μας

Κάντε «Μου αρέσει!» σε αυτή τη φωτογραφία της Mercedes-Benz

«Κοινοποιήστε» αυτήν τη φωτογραφία της Mercedes-Benz

Σχολιάστε: «Μαύρο» ή «Ασπρο»

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας: http://amgdealer.com".

Μπαίνοντας στη σελίδα amgdealer.com και κλικάροντας στο "πάρτε μέρος στον διαγωνισμό", ο χρήστης δρομολογείται σε μια σελίδα που αναγράφει τα εξής:

Προσοχή: Απάτη στο Facebook με Mercedes-Benz E63 AMG

Όπως φαίνεται, η σελίδα amgdealer.com δεν έχει καμία σχέση με τη Mercedes και προωθεί άλλα προϊόντα. Ο διαγωνισμός - απάτη για τις Mercedes στήθηκε για να μαζέψει likes και κοινοποιήσεις ο χρήστης που έστησε τη σελίδα έτσι ώστε να δρομολογήσει περισσότερο κόσμο στο site που διαφημίζει άσχετα προϊόντα.

Οι δήθεν "προσφορές" άλλων προϊόντων απαιτούν προεγγραφή σε συνδρομητική υπηρεσία και χρέωση μέσω κινητού τηλεφώνου.

Ιδού και το print screen που κράτησε η σελίδα ellinikahoaxes.gr:

Προσοχή: Απάτη στο Facebook με Mercedes-Benz E63 AMG

Διαβάστε αναλυτικά για το like farming στο Facebook εδώ

SHARE:

24Media Network