Saab BioPower 100

Saab BioPower 100
saabbio20207s

Με βιοκαύσιμα ο νέος κινητήρας της Saab αποδίδει 150 ίππους ανά λίτρο... και έχει 2!!!

Το πρωτότυπο Saab BioPower 100 παρουσιάζει τον πρώτο κινητήρα που έχει βελτιστοποιηθεί ώστε να καίει καθαρή βιοαιθανόλη (Ε100).



Το αποτέλεσμα αυτού είναι επίπεδα απόδοσης που απαντώνται για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο δρόμου που χρησιμοποιεί αυτό το καύσιμο.




Νέα παράδοση

Ως συνέχεια της επανάστασης που έφερε το Saab 9-5 Biopower (με καύση Ε85, καυσίμου μείξης 85% αιθανόλης και 15% βενζίνης), το τελευταίο αυτό πρωτότυπο καταδεικνύει το εξαιρετικό δυναμικό απόδοσης της βιοαιθανόλης.




Απίστευτη δύναμη

Με το συνδυασμό υπερσυμπίεσης (turbo) και τη χρήση καυσίμου υψηλής περιεκτικότητας σε οκτάνια (Ε100), ο αναβαθμισμένος 2λιτρος κινητήρας της γκάμας του 9-5 έχει μέγιστη ισχύ 300 ίππων.



Αυτό κατέστη εφικτό μέσω τροποποιήσεων στο σύστημα διαχείρισης του κινητήρα και των εσωτερικών συστατικών του, επιτρέποντας τη χρήση μεγαλύτερης πίεσης ώθησης με μια αυξημένη αναλογία συμπίεσης.



Η εκπληκτικά μεγάλη απόδοση των 150 ίππων ανά λίτρο αφήνει να διαφανεί το εύρος για μελλοντική προσαρμογή, χρησιμοποιώντας μικρότερους κινητήρες υψηλής απόδοσης, που επίσης εξοικονομούν ενέργεια.




Δύο φορές πιο δυνατό

Η μέγιστη ισχύς συνοδεύεται από 400Nm ροπής, προσδίδοντας έτσι στον αναβαθμισμένο αυτό κινητήρα χαρακτηριστικά απόδοσης παρόμοια με ένα ατμοσφαιρικό κινητήρα χωρητικότητας 4λίτρων.




Επιδόσεις Sport Sedan

Αυτό αντανακλάται στις υψηλές τιμές απόδοσης, αφού το πρωτότυπο Saab 9-5 BioPower 100 πετυχαίνει επιτάχυνση από 0 σε 100 χλμ/ώρα σε μόλις 6.6 δευτερόλεπτα και από 80 σε 120 (με πέμπτη ταχύτητα) στον ακόμα πιο εντυπωσιακό χρόνο των 8.2 δευτερολέπτων.




Επίσημη πρεμιέρα

Το πρωτότυπο Saab BioPower 100 Concept, που θα παρουσιαστεί στη Γενεύη, περιλαμβάνει εξωτερικά και εσωτερικά σχεδιαστικά στοιχεία υπό την εποπτεία του Anthony Lo, του Διευθυντή Εξελιγμένου Σχεδιασμού της GM Ευρώπης, ο οποίος σχεδίασε το πολυβραβευμένο πρωτότυπο Saab Aero X.



To νέο πρωτότυπο θα επεκτείνει την ηγετική θέση της Saab στην ανάπτυξη τεχνολογίας γύρω από την βιοαιθανόλη.




Δηλώσεις

«
Η βιοαιθανόλη είναι ένα ισχυρό καύσιμο, υψηλής ποιότητας, το οποίο ανοίγει εκπλητικές δυνατότητες στην αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προκλήσεων που έχουν ήδη γίνει φανερές» δήλωσε ο Kjell ac Bergstrom, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της GM Powertrain Σουηδίας, ο οποίος ηγήθηκε της ομάδας ανάπτυξης του κινητήρα του πρωτοτύπου.



«
Όσο η ανάγκη μείωσης της ενεργειακής κατανάλωσης αυξάνει, διερευνούμε τρόπους να εξελίξουμε μικρότερους κινητήρες που αποδίδουν σχετικά μεγάλη ισχύ, με και χωρίς υβριδική τεχνολογία. Αυτό το πρωτότυπο αποδεικνύει οτι η βιοαιθανόλη μπορεί να παίξει κεντρικό ρόλο σε αυτή την διαδικασία, μειώνοντας ταυτοχρόνως τις εκπομπές ρύπων διοξειδίου του άνθρακα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα