Η SKODA κατασκευάζει 7.000 σημεία ηλεκτρικής φόρτισης στην Τσεχία

Η SKODA κατασκευάζει 7.000 σημεία ηλεκτρικής φόρτισης στην Τσεχία
Ηλεκτρικό αυτοκίνητο της SKODA σε σημείο φόρτισης koda Auto a.s.

Εντός του 2019 λανσάρει το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ενώ θα επενδύσει 32 εκατ. ευρώ σε σημεία φόρτισης έως το 2025.

Τον τελευταίο καιρό αναφέρομαι συχνά πυκνά σε θέματα ηλεκτροκίνησης. Ηταν και το πρόσφατο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, που επισκέφθηκα στις αρχές Μαρτίου, που μου δίνει το έναυσμα να παρουσιάζω τις εξελίξεις που διαδραματίζονται διεθνώς, θέλοντας να πιστεύω ότι σιγά σιγά κάτι θα αλλάξει και στη χώρα μας, σε θέμα υποδομής για ηλεκτρικά οχήματα και κινήτρων αγοράς, ώστε να έρθουν περισσότερα τέτοια οχήματα, αυτοκίνητα και σκούτερ.

Προ ημερών αναφέρθηκα στις επενδύσεις του ομίλου VW, σχετικά με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Στον όμιλο αυτό εντάσσεται και η Skoda Auto, η οποία έχει μεγαλόπνοα σχέδια. Φέτος, το 2019, θα λανσάρει στην αγορά το μικρό Citigo, το οποίο όπως έχει ανακοινώσει η τσεχική μάρκα, θα κατασκευάζεται μόνο ως ηλεκτρικό, ενώ θα ρίξει στην αγορά και την plugin hybrid έκδοση του Superb, που θα φορτίζεται από πρίζα και θα έχει ηλεκτρική αυτονομία για περίπου 50 χλμ. Το 2020 θα κυκλοφορήσει η έκδοση παραγωγής της πρωτότυπου VISION iV, που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Τα επόμενα τέσσερα χρόνια, η εταιρεία θα επενδύσει 2 δισεκατομμύρια ευρώ στην ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων και νέων υπηρεσιών κινητικότητας στο πλαίσιο της στρατηγικής 2025, καθιστώντας το πιο ολοκληρωμένο επενδυτικό πρόγραμμα στην ιστορία της SKODA AUTO.

Το 2018, ο τσέχος κατασκευαστής αυτοκινήτων επένδυσε 3,4 εκατομμύρια ευρώ στην επέκταση της ηλεκτρικής της υποδομής, στην έδρα της εταιρείας στο Mladá Boleslav. Πάνω από 300 σημεία φόρτισης χρησιμοποιούνται ήδη δοκιμαστικά (220 εναλλασσόμενου ρεύματος – AC και πάνω από 80 συνεχούς ρεύματος –DC). Μέχρι το 2025, η εταιρεία θα επενδύσει περίπου 32 εκατομμύρια ευρώ για να κατασκευάσει περίπου 7.000 σημεία φόρτισης, μέσα και πέριξ των τριών τσεχικών εργοστασίων της σε Mladá Boleslav, Kvasiny και Vrchlabí. Οι σταθμοί φόρτισης θα είναι διαθέσιμοι κυρίως για τους υπαλλήλους της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα