VW Scirocco Studie R Concept

To AUTO 24 παρουσιάζει ένα γνήσιο «Γκραν Τουρίσμο» 270 ατίθασων ίππων
- 05 Δεκεμβρίου 2008 22:22
Ήταν μία θριαμβευτική κούρσα! Μάιος του 2008, τρία VW Scirocco GT24 παίρνουν θέση στη γραμμή εκκίνησης για τον 24ωρο αγώνα αντοχής στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ. Στο τιμόνι, θρύλοι της αγωνιστικής οδήγησης όπως ο Χανς-Χοακίμ Στουκ και ο Κάρλος Σάινθ, οι οποίοι έφεραν τα δύο από τα τρία αυτοκίνητα της γερμανικής ομάδας –ισχύος 325 ίππων έκαστο- στην πρώτη και τη δεύτερη θέση στην κατηγορία τους.
Λίγους μήνες μετά, η VW παρουσιάζει την «πολιτική» έκδοση αυτών των αγωνιστικών μηχανών, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Μπολόνια: Το VW Scirocco «Studie R Concept» είναι ένα γνήσιο «Γκραν Τουρίσμο» 270 ατίθασων ίππων. Η ισχύς αυτή θα υποστηρίζεται από κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ κατευθείαν από τα μοντέλα πίστας θα προέρχονται τα ελατήρια της ανάρτησης, οι τετραπίστονες δαγκάνες των φρένων και η σχήματος οβάλ νικελωμένες απολήξεις της εξάτμισης.
Οπτικά, πολλά, πάρα πολλά στοιχεία μαρτυρούν τις καταβολές από το αγωνιστικό Scirocco GT24. Για παράδειγμα το μπροστινό μέρος που ακολουθεί το μότο «οι επιδόσεις δημιουργούν ντιζάιν»: Τρεις μεγάλοι αεραγωγοί που εγγυώνται τη σωστή ψύξη του κινητήρα και του συστήματος πέδησης. Επίσης ένας διαχύτης στη μάσκα ελαχιστοποιεί την άνωση στις μεγάλες ταχύτητες. Τέλος, επίσης προερχόμενο από την αγωνιστική έκδοση το καπό του κινητήρα με τις αεροδυναμικές εγκοπές. Ανάλογες σχεδιαστικές ιδιαιτερότητες με άμεση όμως λειτουργική εφαρμογή (270 άλογα είναι αυτά…) κυριαρχούν και στο πίσω μέρος του μοντέλου.
Σήμα κατατεθέν στο προφίλ του Scirocco «Studie R Concept» αποτελούν οι τεράστιοι, 19 ιντσών τροχοί, από ειδικό κράμα αλουμινίου εξελιγμένοι από την Volkswagen αποκλειστικά για το συγκεκριμένο μοντέλο! Τα μαύρα καλύμματα του ψυγείου στο πάνω και στο κάτω μέρος της μάσκας δημιουργούν ένα συναρπαστικό χρωματικό κοντράστ με το λευκό χρώμα του αμαξώματος. Οι κόκκινες και πράσινες λεπτομέρειες του μοντέλου που βλέπετε στις φωτογραφίες, απλώς το εναρμονίζουν ως έκθεμα -σε ιταλικό έδαφος γαρ- για το Σαλόνι της Μπολόνιας
Τα ιταλικά χρώματα κυριαρχούν και στο εσωτερικό. Όσον αφορά τη γενική εικόνα πάντως, ξεχωρίζουν τα αγωνιστικά καθίσματα της Recaro, το σπορ τιμόνι ενώ πραγματικά ξεχωριστή εικόνα δημιουργεί η αντίθεση των ματ και γυαλιστερών λεπτομερειών από υλικό – απομίμηση ανθρακονήματος. Τέλος ειδικά σχεδιασμένα για το Scirocco «Studie R Concept» είναι και τα αλουμινένια πεντάλ.