Ακρίτα για Μαυρίκιο Μαυρικίου: “Πολύ χρυσαφικό, ας ψαχτεί η κυρία Πατούλη μη λειπει κανένα σκαμπό”

Ακρίτα για Μαυρίκιο Μαυρικίου: “Πολύ χρυσαφικό, ας ψαχτεί η κυρία Πατούλη μη λειπει κανένα σκαμπό”
Αρραβώνας Μαυρίκιου Μαυρικίου και Ιλάειρας Ζήση PAPADAKIS PRESS

Η Έλενα Ακρίτα, στο 19ο Podcast της στο NEWS 24/7, αναλύει το φαινόμενο Μαυρίκιος Μαυρικίου, σχολιάζει τον αρραβώνα του με την Ιλάειρα Ζήση και απαντά στο ερώτημα ποιος είναι επιτέλους αυτός ο τύπος.

Πιστή στο ραντεβού με τους ακροατές της, η Έλενα Ακρίτα επέστρεψε για ακόμη μία εβδομάδα, με το 19ο κατά σειρά επεισόδιο του Podcast της στο NEWS 24/7, Έλενα Ακρίτα – The Podcast και σε αυτό απαντά στο ερώτημα των ημερών “ποιος είναι επιτέλους ο Μαυρίκιος Μαυρικίου”, σχολιάζοντας τον πολυσυζητημένο αρραβώνα του με την Ιλάειρα Ζήση και αναλύοντας τους λόγους που έχει γίνει τόσο μεγάλο θέμα.

“Ποιος είναι, λοιπόν, και τι θέλει από τη ζωή μας ο Μαυρίκιος Μαυρικίου; Ομολογώ ότι κι εγώ σας ήρθα μελετημένη. Τον έψαξα, ποιος είναι, τι και γιατί. Δεν γίνεται να γίνεται τέτοιο τζέρτζελο και να μην ξέρεις ποιος είναι. Το επάγγελμα του Μαυρίκιου, από ό,τι κατάλαβα, είναι “διάσημος”. Τι δουλειά κάνεις; Διάσημος. Ξέρετε, υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι, που μπορεί να σε κοιτάξουν στα μάτια και να σου πουν “το ξέρεις ότι είμαι διάσημος, ε;”. Εσύ μπορεί να μην το έχεις ξανακούσει ποτέ. Όμως, αν στο πει πολλές φορές, αν το πιστεύει πολύ βαθιά ο ίδιος και αν έχει πειθώ στο πώς θα το μεταδώσει στους άλλους, τότε σκέφτεσαι ότι για να το λέει ο άνθρωπος, θα είναι διάσημος και το πρόβλημα είναι δικό μου”, ανέφερε αρχικά η Έλενα Ακρίτα στο 19ο Podcast της στο NEWS 24/7.

“Είδα κάτι φωτογραφίες του με την Ιλάειρα. Την οποία την έλεγαν Δήμητρα, δεν ξέρω γιατί το έκαναν Ιλάειρα. Το Δήμητρα είναι ένα από τα ωραιότερα ελληνικά ονόματα, αλλά φαίνεται πως δεν ήταν αρκετό για αυτούς. Είμαι μία Ιλάειρα! Έχει άλλον αέρα το όνομα! Στις φωτογραφίες κάθονται σε κάτι χρυσές καρέκλες με σκαλίσματα, χρυσά πάνω τους, κάτω τους, παντού. Λογικά, πρέπει να έχει γίνει από τον κ. Μαυρικίου και της μνηστής του μία διάρρηξη στο σπίτι της κ. Πατούλη. Γιατί όλο αυτό το χρυσαφικό, μόνο εκεί μπορείς να το βρεις. Ας ψαχτεί, λοιπόν, η κυρία Πατούλη, μήπως της λείπει κάνα σκαμπό, γιατί είναι σίγουρο ότι μπήκαν νύχτα και της πήραν όλα της τα χρυσάφια”, είπε η διακεκριμένη δημοσιογράφος.

Μαυρίκιος Μαυρικίου - Ιλάειρα Ζήση PAPADAKIS PRESS

“Οι άνθρωποι αυτοί έκαναν πρώτη είδηση τη ζωή τους και τον αρραβώνα τους σε όλα τα πρωινάδικα και σε όλα τα έγκριτα ή μη μέσα. Είναι ένα θέμα που πουλάει τρελά. Γκουγκλάρεις για να δεις ποιος είναι. Αν το ψάξετε, θα δείτε ότι είναι πολύ ψηλά τα γκουγκλαρίσματα. Όχι για το τι κάνει, αλλά για το ποιος είναι. Ποιος είναι ρε παιδιά; Για ποιον μιλάμε όλοι; Να συντονιστούμε! Να συνεννοηθούμε! Τι έχει γίνει, λοιπόν, εδώ; Έχουν βγάλει όλη τη ζωή τους στα μανταλάκια. Είπαν πότε έκαναν για πρώτη φορά έρωτα και πώς αισθάνθηκε ο κ. Μαυρικίου, πότε της έδωσε να φάει τραγανή πετσούλα στο στόμα, γιατί είναι και πολύ μερακλής ο γαμπρός. Μα είναι τόσο ρομαντικό αυτό το πράγμα, τόσο όμορφο, λεπτό και ευαίσθητο!”, συνέχισε η Έλενα Ακρίτα.

Έπειτα, η Έλενα Ακρίτα έδωσε το background του Μαυρίκιου Μαυρικίου, ενώ στάθηκε σε μία από τις εμφανίσεις του σε talent show, όταν τραγούδησε όπερα. Όπως είπε: “Εγώ, ομολογώ, ότι από Μαυρίκιους ήξερα δύο. Ήξερα τον Δημήτρη τον Μαυρίκιο, τον εξαιρετικό σκηνοθέτη και ήξερα και τον αυτοκράτορα. Ο Μαυρίκιος Μαυρικίου ήταν ένα παιδί που πήγαινε από talent show σε talent show και τραγουδούσε. Το όνειρό του, λέει, ήταν να γίνει κλασικός τραγουδιστής της όπερας. Το να γίνεις κλασικός τραγουδιστής της όπερας, ξέρετε, θέλει πολλή μαγκιά, πολλή μελέτη και πολύ πολύ πολύ ταλέντο. Εμφανίστηκε σε ένα από αυτά τα talent shows, όπου αποθεώθηκε κιόλας, και τραγούδησε το “Nessun dorma” του Πουτσίνι από την όπερα “Τουραντό”. Είναι από τις ωραιότερες άριες (για μένα η ωραιότερη). Η ανδρική φωνή είναι ένα εκπληκτικό τραγούδι, το οποίο ο κ. Μαυρικίου το τραγούδησε κάτι λιγότερο απ’ το μέτρια, αλλά είμαι ευγενής. Ήταν 15 χρονών τότε. Αλλά έχετε ακούσει συναυλίες κλασικής μουσικής στο εξωτερικό με μεγάλες ορχήστρες και χορωδίες νεαρών αγοριών; Αν ακούσετε, θα σας πέσει το κλαπέτο. Εδώ, όχι, δεν ήταν καλό”.

Μαυρίκιος Μαυρικίου - Ιλάειρα Ζήση PAPADAKIS PRESS


Στη συνέχεια, η Έλενα Ακρίτα σχολίασε το πρόγραμμα του αρραβώνα του Μαυρίκιου Μαυρικίου με την Ιλάειρα, αναφέροντας πως είναι “πιο στρεσογόνο και από το άγχος μη χτυπήσεις το μικρό δαχτυλάκι του ποδιού σου πριν φορέσεις γόβα”. Μάλιστα, η γνωστή συγγραφέας διάβασε όλο το πρόγραμμα, που περιελάμβανε από δεξίωση σε κρεατοταβέρνα μέχρι αερόστατα με φωτιές.

“Θα σας το διαβάσω, δεν μπορώ να αντισταθώ. Προτεινόμενη ώρα άφιξης θα είναι στις 2 η ώρα. Στο πατρικό της Ιλάειρας χτένισμα, μακιγιάζ, ντύσιμο νύφης και ντύσιμο γαμπρού. Στην ταβέρνα των γονιών της Ιλάειρας ψήσιμο αρνιών στην πλατεία από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ. Δηλαδή, θα σφαχτούνε αρνιά για να γιορτάσουν αυτοί τους αρραβώνες τους. Δεν το σχολιάζω αυτό και το πόσο με ενοχλεί εμένα προσωπικά, που δεν τρώω και κρέας. Μετά, λέει, πάνε οι καλεσμένοι στη δεξίωση σε κρεατοταβέρνα. Δεν έχω καταλάβει ποια δεξίωση εννοεί. Εγώ δεν ξέρω να γίνονται πολλές δεξιώσεις σε κρεατοταβέρνα, αλλά για όλα υπάρχει μια αρχή. Κι εκεί που λες τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν χειρότερα, έρχονται και γίνονται. Υπάρχει πομπή τριών αυτοκινήτων (ούτε δύο ούτε τέσσερα) και στις 7.30 ανάβουν πυροτεχνήματα και αερόστατα με φωτιές. Έχουμε μπαλαρίνες, ιπτάμενους Ολλανδούς, ένα τσίρκο στον αέρα… Μετά τραγούδι και χορός από το ζευγάρι και χαιρετισμός από το κοινό. Πρόσεξε, αντιμετωπίζουν τους καλεσμένους τους, τους φίλους και τους συγγενείς τους ως κοινό. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, ότι όλο αυτό γίνεται για την έξωθεν μαρτυρία”, και συνεχίζει, σχολιάζοντας το στόλισμα του ζευγαριού από τους συγγενείς με κοσμήματα, το λεγόμενο πλούμισμα.

Μαυρίκιος Μαυρικίου - Ιλάειρα Ζήση PAPADAKIS PRESS


“Το πλούμισμα του ζευγαριού ήταν (γιατί αυτά όλα έχουν χαθεί στους αιώνες των αιώνων αμήν) όταν στόλιζαν τον γαμπρό και τη νύφη με κοσμήματα, με σταυρούς, κολιέδες, μαλάματα, με αληθινά χρυσαφιά. Έχει τώρα ο κόσμος για να πάει να στολίσει την Ιλάειρα Ζήση και τον Μαυρίκιο Μαυρικίου. Το μόνο έθιμο που δεν είδα να υπάρχει στο πιο στρεσογόνο πρόγραμμα αρραβώνα που έχω διαβάσει στη ζωή μου, είναι το να βγάλουν τα χαράματα το σεντόνι το ματωμένο στο μπαλκόνι. Όπως συνέβαινε παλαιότερα. Στην προκειμένη περίπτωση δεν θα συμβούν, διότι ο κ. Μαυρικίου μας δήλωσε ότι έχει κάνει ήδη έρωτα με τη μνηστή του και ότι έβαλε τα κλάματα γιατί ήταν ένα από τα πιο συγκλονιστικά πράγματαπου του συνέβησαν. Αυτό είναι απολύτως σεβαστό”, σχολίασε η Έλενα Ακρίτα και κατέληξε:

“Όλα αυτά εμένα μου θυμίζουν μια παλιά Ελλάδα. Όχι την όμορφη παλιά Ελλάδα με τις γειτονιές που νοσταλγούμε. Αλλά την Ελλάδα ενός σκοταδισμού, την Ελλάδα που είναι δέσμια σε ήθη και έθιμα, τα οποία στην ουσία στραγγαλίζουν τους ανθρώπους (δεν είναι όλα χαρούμενα σαν τις φωτιές του Άη Γιαννιού). Μία Ελλάδα που ζει μέσα σε μία μαυρίλα και που αν το πρωί το σεντόνι δεν ήταν ματωμένο, έπαιρναν το κορίτσι, το κούρευαν, την έδιωχναν από το χωριό και πήγαινε συνήθως και γινόταν π@@@α στην Τρούμπα. Αυτό μου θύμισε. Αυτή την ηθογραφική δυστοπία. Από ‘κει και πέρα, τους ευχόμαστε να ζήσουν. Και τους ευχόμαστε, επίσης, αυτή η επιλογή που έκανε το ζευγάρι να μην είναι μία επιλογή που τους επιβλήθηκε από έναν κοινωνικό συντηρητισμό ή από άλλα πράγματα. Εύχομαι να είναι μία επιλογή καρδιάς, να ζήσουν και να γεράσουν στο ίδιο μαξιλάρι”.

Κάνε subscribe στο Έλενα Ακρίτα – The Podcast, στο Spotify για να έχεις την ευκαιρία να ακούσεις πρώτος το επόμενο επεισόδιο που έρχεται κάθε Τετάρτη, αποκλειστικά από το NEWS 24/7.

Επίσης, μπορείς να το βρεις σε: Apple Podcasts, Google Podcasts.

Διάβασε την Έλενα Ακρίτα και στη στήλη της στο NEWS 24/7.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα