Biz Markie: Πέθανε ο ράπερ σε ηλικία 57 ετών

Biz Markie: Πέθανε ο ράπερ σε ηλικία 57 ετών
@the_ironsheik

Σε ηλικία μόλις 57 ετών έφυγε από τη ζωή ο Νεοϋρκέζος ράπερ, beatboxer και παραγωγός, Biz Markie. Η μουσική του πορεία.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών ο Νεοϋρκέζος ράπερ, beatboxer και παραγωγός, Biz Markie.

Η εκπρόσωπός του, Τζένι Ιζούμι, δήλωσε ότι ο ράπερ και DJ έφυγε ειρηνικά το βράδυ της Παρασκευής, με τη σύζυγό του στο πλευρό του. Δεν έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής τα αίτια θανάτου του.

“Είμαστε ευγνώμονες για τα πολλά τηλεφωνήματα και τις προσευχές που έχουμε λάβει σε αυτή τη δύσκολη περίοδο”, ανέφερε η εκπρόσωπός του σε ανακοίνωση. “Ο Biz δημιούργησε μια κληρονομιά που θα τιμάται για πάντα από τους συναδέλφους του και τους φαν του, τις ζωές των οποίων άγγιξε με τη μουσική, για 35 χρόνια. Αφήνει πίσω μία σύζυγο, πολλούς συγγενείς και στενούς φίλους, που θα τους λείψει η έντονη προσωπικότητά του, τα συνεχή αστεία και οι συχνές συζητήσεις”, συμπλήρωσε.

Ο καλλιτέχνης ήταν πιο γνωστός για την επιτυχία “Just a Friend”, του 1989, που έφτασε στο Νο9 των αμερικανικών τσαρτ.

Ο Μάρσελ Χαλ, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε το 1964 και ξεχώρισε στα χιπ-χοπ κλαμπ της Νέας Υόρκης για το ταλέντο του στο freestyling και το beatboxing στα μέσα της δεκαετίας του ’80. Όπως αναφέρει ο Guardian, ο DJ και παραγωγός Μάρλεϊ Μαρλ τον προσέλαβε για να κάνει beatbox στα τραγούδια άλλων καλλιτεχνών και ακολούθησε το πρώτο του solo τραγούδι «Make the Music With Your Mouth, Biz», που συμπεριλήφθηκε το 1988 στο παρθενικό άλμπουμ του «Goin’ Off».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα