Debbie Harry: Έτσι σώθηκα από τον μανιακό νεκρόφιλο Ted Bundy

Debbie Harry: Έτσι σώθηκα από τον μανιακό νεκρόφιλο Ted Bundy
Η Deborah Harry AP

Η 73χρονη τραγουδίστρια των Blondie κυκλοφορεί τη νέα της βιογραφία την ώρα που ο πιο διάσημος serial killer όλων των εποχών απασχολεί εκ νέου την pop κουλτούρα με ένα ντοκιμαντέρ και μια ταινία να αφιερώνονται στην ανατριχιαστική δράση του.

Η 73χρονη σήμερα τραγουδίστρια των Blondie επανέφερε τη μαρτυρία της για το πώς είχε σωθεί από τα χέρια του πιο αδίστακτου serial killer των ΗΠΑ και ίσως όλων των εποχών, Ted Bundy, με αφορμή το “Extremely Wicked, Shockingly Evil, and Vile” του Netflix με τον Zac Efron στον ρόλο του δολοφόνου.

Η ταινία διηγείται την ιστορία του γνωστού κατά συρροήν δολοφόνου, Ted Bundy, και τα γεγονότα που συνέβησαν την δεκαετία του ’70, ιδίως την σχέση του με την τότε κοπέλα του, Elizabeth Kloepfer.

Η Debbie Harry είχε ένα ανατριχιαστικό τετ-α-τετ με τον κατά συρροή δολοφόνο στις αρχές των 70s, ένα βράδυ που αναζητούσε ταξί στο Manhattan. Η πρώτη μαρτυρία της για το περιστατικό είχε γίνει το 1989. Η ίδια, είχε διηγηθεί πως τον αναγνώρισε από απόκομμα περιοδικού.

“Προσπαθούσα να φτάσω στο κέντρο της πόλης για να πάω σε ένα κλαμπ. Ένα λευκό όχημα σταμάτησε δίπλα μου και ένας άνδρας προσφέρθηκε να με πάει. Συνέχισα να περπατάω για να βρω ταξί. Εκείνος επέμενε και με ρώτησε που πήγαινε. Του είπα και συνέχισε να επιμένει να με πάει με το αμάξι του μέχρι εκεί”.

Η τραγουδίστρια μπήκε στο όχημα αλλά συνειδητοποίησε πως δεν υπήρχε χερούλι για να ανοίξει την πόρτα από μέσα. Πανικοβλήθηκε και άρχισε να προσπαθεί να ανοίξει την πόρτα από την έξω πλευρά της. “Μόλις το είδε αυτό επιτάχυνε, αλλά για καλή μου τύχη κατάφερα να ανοίξω την πόρτα και εκτοξεύτηκα στο δρόμο”.

To Volkswagon Bug του Ted Bundy ASSOCIATED PRESS

 

“Ήμουν τυχερή, τότε δεν γνώριζα ποιος ήταν ο Ted Bundy. Κατάλαβα ποιος ήταν μετά την εκτέλεσή του όταν ήμουν σε πτήση το ’89 και ξεφυλλίζοντας το Newsweek, έπεσα πάνω σε δημοσίευμα για εκείνον και αναγνώρισα το πρόσωπό του”.

Η συγκεκριμένη αφήγηση εμπεριέχεται μαζί με πολλές άλλες ιστορίες στη νέα αυτοβιογραφία της Harry “Face It”, η οποία θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβρη. Στο βιβλίο θα περιλαμβάνεται και συνεντεύξεις της στη Sylvie Simmons.

Ο Bundy διέπραξε δολοφονίες γυναικών στις οποίες και ασελγούσε μετά τον θάνατό τους στη Νέα Υόρκη, τη Washington, το Oregon, τη Utah, το Colorado και το Idaho. Εκτελέστηκε στις 24 Ιανουαρίου του 1989 στα 42 του έτη.

O Ted Bundy AP

Το ελκυστικό πρόσωπό του ήταν αυτό που τον “βοηθούσε” να τις αποπλανήσει και στη συνέχεια να τις δολοφονήσει. Ο ψυχασθενής δολοφόνος δεν αρκούνταν στις δολοφονίες και τους βιασμούς των άψυχων σωμάτων, αλλά κρατούσε τα κεφάλια των θυμάτων του ως τρόπαια στο διαμέρισμά του.

Το 1975 συνελήφθη και κατηγορήθηκε για απαγωγή και δολοφονία, ενώ λίγο καιρό αργότερα ήταν ο ίδιος που ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι είχε διαπράξει περισσότερους από 30 φόνους. Κατά τη δίκη του δεκάδες θαυμάστριές του τον επισκέπτονταν, άλλες του έστελναν γράμματα ενώ με μία εξ αυτών έκανε και παιδί όντας φυλακισμένους. Πριν την εκτέλεσή του αποκάλυψε πως τα περισσότερα θύματά του δεν βρέθηκαν ποτέ.

Το Extremely Wicked, Shockingly Evil, and Vile κυκλοφόρησε στις 3 Μαΐου αλλά κυκλοφόρησε από την πλατφόρμα σε συγκεκριμένες χώρες, ενώ στην Ελλάδα το αναμένουμε.

Το Netflix κατέχει ήδη τα δικαιώματα του ντοκιμαντέρ για τον Ted Bundy, “Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes”, το οποίο σκηνοθέτησε ο Joe Berlinger, σκηνοθέτης και της εν λόγω ταινίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα