DJ Kay Slay: Πέθανε ο θρύλος του χιπ χοπ σε ηλικία 55 ετών

DJ Kay Slay: Πέθανε ο θρύλος του χιπ χοπ σε ηλικία 55 ετών
Ο DJ Kay Slay AP

Έφυγε από την ζωή ο γνωστός καλλιτέχνης του hip-hop, Keith Grayson, μετά από επιπλοκές από τον κορονοϊό. Είχε συνεργαστεί με πολύ γνωστούς ράπερ όπως οι Nas, Kendrick Lamar, Jadakiss και Busta Rhymes.

Ο πρωτοπόρος καλλιτέχνης του hip-hop, Keith Grayson, ο οποίος έγινε γνωστός ως DJ Kay Slay, πέθανε από κορονοϊό σε ηλικία 55 ετών. Ο Grayson φέρεται να κατέληξε μετά από επιπλοκές, ενώ νοσηλευόταν σε ΜΕΘ από τον Δεκέμβριο.

Την είδηση του θανάτου του επιβεβαίωσε η οικογένειά του την Κυριακή, μέσα από μια δήλωση, που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Νέας Υόρκης Hot 97.

“Μια κυρίαρχη φιγούρα στην κουλτούρα του hip-hop με εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο, ο DJ Kay Slay θα μείνει στη μνήμη μας για το πάθος και την επιτυχία του, με μια κληρονομιά που θα μείνει μέσα στις γενιές”, ανέφερε η δήλωση της οικογένειας.

“Το Hot 97 είναι σοκαρισμένο και λυπημένο για την απώλεια του αγαπημένου μας DJ Kay Slay”, ανέφερε ο σταθμός σε δήλωση.

Ο Keith Grayson, μεγάλωσε στο Χάρλεμ και ως καλλιτέχνης επηρεάστηκε από πρώιμη χιπ-χοπ σκηνή της Νέας Υόρκης. Ξεκίνησε να ασχολείται ως έφηβος με την κουλτούρα του χιπ-χοπ κάνοντας γκράφιτι, ενώ στη συνέχεια εμφανίστηκε στο ντοκιμαντέρ 1983 Style Wars.

Άρχισε να πουλά κασέτες στις γωνιές των δρόμων στις αρχές της δεκαετίας του ’90 και κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ, The Streetsweeper, Vol 1, τον Μάιο του 2003. Ο Grayson κυκλοφόρησε πολλά ακόμη άλμπουμ, ενώ συνεργάστηκε με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες όπως οι Nas, Kendrick Lamar, Jadakiss και Busta Rhymes.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα