Έρρικα Πρεζεράκου: Ο ακρωτηριασμός και η έκκληση για αίμα

Έρρικα Πρεζεράκου: Ο ακρωτηριασμός και η έκκληση για αίμα
Έρρικα Πρεζεράκου Instagram / @errika_prezerakou

Η Έρρικα Πρεζεράκου μίλησε για το σοβαρό ατύχημα που είχε στην Κύθνο. Τι είπε ο γιατρός της για τον ακρωτηριασμό στα δάχτυλα του χεριού της.

Για το σοβαρό ατύχημα που είχε με ταχύπλοο σκάφος στην Κύθνο το Σάββατο (08/08), μίλησε η Έρρικα Πρεζεράκου στο Mega, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της για το ότι απέφυγε τα χειρότερα και, κάνοντας, παράλληλα, έκκληση για αίμα.

“Πονάω, αλλά εντάξει, θα περάσει κι αυτό. Έχω, νομίζω, αποφύγει τα χειρότερα, γιατί ήταν πολύ σοβαρό. Έκανα πέντε ώρες χειρουργείο, και τώρα είμαστε στη φάση του να δούμε λίγο, πώς θα ανταποκριθεί το χέρι. Ευχαριστώ πολύ το Εθνικό Σύστημα Υγείας γιατί, πραγματικά, ήρθε κατευθείαν Super Puma, με πήγαν πολύ γρήγορα στο ΚΑΤΘα πάω να κάνω μετάγγιση γιατί έχω πολύ χαμηλό αιματοκρίτη και έχασα πολύ αίμα. Χρειάζομαι αίμα. Θα μου δώσουν δυο φιάλες, λογικά έχουν εδώ, αλλά, αν υπάρχουν άνθρωποι που έχουν διάθεση και πρόθεση, δεν λέμε όχι”, ανέφερε η Έρρικα Πρεζεράκου.

Το ατύχημα της πρώην αθλήτριας ήταν αρκετά σοβαρό, καθώς υπέστη ακρωτηριασμό των δαχτύλων στο δεξί της χέρι, με τους γιατρούς να δίνουν πολύωρη μάχη στο χειρουργείο και να καταφέρνουν, τελικά, να συγκολλήσουν τα δύο από τα τρία της δάχτυλα.

Ο γιατρός της, Σαράντης Σπυρίδωνος, σημείωσε για το ατύχημα: “Ήταν ξεκολλημένα όλα, με κάποια συνέχεια δερματική. Δεν έχουμε το μικρό δάχτυλο. Όλα τα άλλα τα έχουμε και θα λειτουργούν, θα έχουν αίσθηση και κίνηση”.

Ο δήμαρχος Κύθνου, Σταμάτης Γαρδέρης, περιέγραψε το πώς έγινε το ατύχημα της πρώην αθλήτριας, αναφέροντας: “Πήγαιναν με το φίλο της στην περιοχή της Αγίας Ειρήνης για φαγητό, έχασε την ισορροπία της, έπεσε από το σκάφος και χτύπησε το χέρι στην προπέλα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα