Κώστας Φαλελάκης: Ο Μηνάς Χατζησάββας ήταν η πρώτη και μοναδική σχέση της ζωής μου

Ο Κώστας Φαλελάκης στον Γρηγόρη Αρναούτογλου

Τα παιδικά χρόνια στην Κρήτη, η σχέση με τον Μηνά Χατζησάββα και η ψυχική νόσος στην οικογένειά του. Ο Κώστας Φαλελάκης άνοιξε την καρδιά του για πρώτη φορά μετά τον θάνατο του αγαπημένου ηθοποιού.

Ο Κώστας Φαλελάκης, το βράδυ της Τετάρτης, βρέθηκε καλεσμένος στο The 2night Show και μίλησε για όλα στον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Μεταξύ άλλων, ο ηθοποιός και τελευταίος σύντροφος του Μηνά Χατζησάββα, αναφέρθηκε στην γνωριμία τους και στην επί 25 χρόνια σχέση τους, περιγράφοντας στιγμές της ζωής τους, ενώ άνοιξε την καρδιά του και για την οικογένειά του και τις δύσκολες στιγμές που πέρασε.

"Από τα Χανιά έφυγα γιατί ξεκίνησε η σχέση μου με τον Μηνά. Έφυγα γιατί ξεκίνησε αυτός ο έρωτας. Μου έδινε τόση δύναμη ο Μηνάς, που θα μπορούσα να βγω στη μέση της δημοτικής αγοράς και να πω ότι είμαστε μαζί. Δεν έφυγα ποτέ από το σπίτι μας με τον Μηνά, 25 χρόνια στο ίδιο κρεβάτι. Ο Μηνάς ήταν ένας σπάνιος άνθρωπος, ξύπναγε και ξεκίναγε το πάρτι. Τον Μηνά τον πείραζε ο ρατσισμός, η ξενοφοβία και οι εθνικιστικές αντιλήψεις. Η ειλικρίνειά μου πηγάζει από τον Μηνά. Με συμφιλίωσε με την ομοφυλοφιλία, αλλά και με πολλούς άλλους δαίμονες. Ο Μηνάς ήταν η πρώτη και η μοναδική σχέση της ζωής μου. Μετά τον θάνατο του Μηνά απομονώθηκα. Η Καραμπέτη μου είπε “σ’ αρέσει δεν σ’ αρέσει αυτό που περνάς θα το περάσουμε μαζί”. Είναι δυνατόν με τον άνθρωπο που ζεις 25 χρόνια να μη μπορείς να πάρεις το σώμα του; Το νεκρό του σώμα; Αν έγινε κάτι καλό είναι ότι ο κόσμος πληροφορήθηκε ότι υπάρχουν ομοφυλόφιλοι που δεν είναι “φύλλο και φτερό”. Με τον Μηνά είχαμε κάνει κοινές διαθήκες», είπε μεταξύ άλλων ο Κώστας Φαλελάκης.

ADVERTISING

«Η μητέρα μου ήταν ψυχασθενής. Μεγαλώσαμε λίγο ζόρικα… Μπαινόβγαινε στα ψυχιατρεία. Ο πατέρας μου ποτέ δεν σκέφτηκε να την κλείσει μόνιμα σε ψυχιατρείο. Τη φρόντιζε και όταν πέθανε δεν είχε νόημα η ζωή του. Στα 40 της είχαμε την κηδεία του… Έτσι την γνώρισα τη μητέρα μου. Υποτροπίασε λίγο μετά που γεννήθηκα εγώ. Είμαι το δεύτερο παιδί. Έχω έναν αδερφό μεγαλύτερο και μία αδερφή 9 χρόνια μικρότερη που ακολούθησε την «παράδοση» της οικογένειας και ζει στο ψυχιατρείο. Μεγάλωσα με αυτό τον φόβο: «Γιατί όχι σ’ εμένα;». Για αυτό ανέπτυξα έναν μηχανισμό εκλογίκευσης σπαστικό. Μερικές φορές μου έλεγε ο Μηνάς: «Αμάν με αυτή την τετράγωνη λογική σου. Δεν συζητιούνται όλα!»… Στην αμείλικτη κοινωνία του χωριού είσαι το «παιδί της τρελής». Δεν την λένε ψυχασθενή, την λένε έτσι. Ο πατέρας μου έκανε ό,τι μπορούσε και κράτησε την οικογένεια ενωμένη…», είπε χαρακτηριστικά.

SHARE:

24Media Network