Φρανς Γκαλ: Η Αντίδραση του Νίκου Αλιάγα στην είδηση του θανάτου της

Φρανς Γκαλ: Η Αντίδραση του Νίκου Αλιάγα στην είδηση του θανάτου της
French singer France Gall performs on stage during the "Deutsche Schlagerwettbewerb" (German Pop song Contest) in Mainz, West Germany, June 4, 1970. (AP Photo/Peter Hillebrecht) AP

Από τον Γάλλο πρόεδρο, ως τον διακεκριμένο ηθοποιό Ζεράρ Ντεπαρντιέ και την Λάρα Φαμπιάν όλοι είπαν "αντίο" στην διάσημη τραγουδίστρια που έφυγε από τη ζωή. Τι έγραψε ο Νίκος Αλιάγας

Μια από τις πιο εμβληματικές φιγούρες της γαλλικής μουσικής σκηνής τα τελευταία 50 χρόνια έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 7 Ιανουαρίου, σε ηλικία 70 ετών. Η Φρανς Γκαλ πέθανε από καρκίνο, έπειτα από πολυήμερη νοσηλεία στο αμερικανικό νοσοκομείο του Νεϊγί έξω από το Παρίσι.

Η είδηση του θανάτου της προκάλεσε την αντίδραση προσωπικοτήτων που δραστηριοποιούνται στη Γαλλία, από τον πολιτικό, τον καλλιτεχνικό και τον δημοσιογραφικό χώρο. “Η Φρανς Γκαλ διέσχισε το χρόνο χάρη στην ειλικρίνεια και την γενναιότητά της. Άφησε τραγούδια γνωστά σε όλους τους Γάλλους και το παράδειγμα μιας ζωής στραμμένης στον συνάνθρωπο, σε εκείνους που αγαπούσε και αυτούς που βοηθούσε” έγραψε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

“Η Φρανς Γκαλ υπήρξε εμβληματική φιγούρα του γαλλικού τραγουδιού. Έφυγε να συναντήσει τον Μισέλ Μπερζέ. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη” έγραψε ο ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ.

Η τραγουδίστρια Λάρα Φαμπιάν σχολίασε: “Είχε ένα πλεόνασμα ψυχής, αυτή την αδιαμφισβήτητη γοητεία, αυτή τη μικρή φλόγα”, ενώ ο τραγουδιστής Amir, που είχε επίσης λάβει μέρος στη Eurovision το 2016, σχολίασε: “Η καρδιά σου εγγράφηκε στα τραγούδια σου για πάντα. Αντίο poupee de cire (από τον τίτλο του κομματιού με το οποίο είχε διαγωνισθεί η εκλιπούσα)”.

Την θλίψη του για την είδηση του θανάτου όμως εξέφρασε και ο δικός μας, Νίκος Αλιάγας μέσα από το λογαριασμό του στο twitter. Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής έγραψε, κάτω από τη φωτογραφία της τραγουδίστριας: “Τι τεράστια θλίψη… #RIPFranceGall”


AP Photo/Peter Hillebrecht

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα