Φρίμαν: Ο Πούτιν είναι κατάσκοπος. Βρισκόμαστε σε πόλεμο

Morgan Freeman participates in "The Story of Us With Morgan Freeman" panel during the National Geographic Television Critics Association Summer Press Tour at the Beverly Hilton on Tuesday, July 25, 2017, in Beverly Hills, Calif. (Photo by Chris Pizzello/Invision/AP)
Morgan Freeman participates in "The Story of Us With Morgan Freeman" panel during the National Geographic Television Critics Association Summer Press Tour at the Beverly Hilton on Tuesday, July 25, 2017, in Beverly Hills, Calif. (Photo by Chris Pizzello/Invision/AP) CHRIS PIZZELLO/INVISION/AP

Το βίντεο του ηθοποιού έχει κατακλύσει τα social media προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις. Γιατί ο αστέρας του Χόλιγουντ πιστεύει πως ο Ρώσος πρόεδρος επιτίθεται στις ΗΠΑ για να εκδικηθεί την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης

"Δεχτήκαμε επίθεση. Είμαστε σε πόλεμο" με αυτά τα λόγια ξεκινά το βίντεό του ο διάσημος Αφροαμερικανός ηθοποιός Morgan Freeman. Ένα βίντεο που τις τελευταίες ώρες κάνει το γύρο των social media και το οποίο προκάλεσε την αντίδραση του ίδιου του Κρεμλίνου. Σε αυτό ο ηθοποιός ισχυρίζεται πως ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατάσκοπος της KGB, εξαπέλυσε επίθεση ενάντια στον "αιώνιο εχθρό" τις ΗΠΑ. Αιτία; Η εκδίκηση για την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, όπως περιγράφεται στο βίντεο που εν συνεχεία αναφέρεται στην υπόθεση των fake news, της διαδικτυακής προπαγάνδας και των Ρώσων Χάκερς που στην Ουάσιγκτον ισχυρίζονται (πλην Ντόναλντ Τραμπ βέβαια) πως επιχείρησαν να επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα της περασμένης χρονιάς.

"Σαν αληθινός κατάσκοπος που είναι, χρησιμοποιεί μυστικά κυβερνητικό 'οπλισμό' προκειμένου να επιτεθεί σε δημοκρατίες ανά τον κόσμο. Χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να διαδώσει την προπαγάνδα του σε όλο τον κόσμο, πείθει τους πολίτες να χάσουν την εμπιστοσύνη στα ΜΜΕ, στις πολιτικές διαδικασίες των χωρών τους, ακόμη και στα γειτονικά κράτη" αναφέρει ο ηθοποιός και συνεχίζει: "Ο Πούτιν είναι αυτός ο κατάσκοπος και αυτό δεν είναι σενάριο ταινίας".

"Θέλουμε ο πρόεδρος των ΗΠΑ να μας μιλήσει ευθέως και να μας πει την αλήθεια. Έχουμε ανάγκη να καθίσει πίσω από το Οβάλ γραφείο και να μας πει 'συμπατριώτες μου, δεχτήκαμε επίθεση από την ρωσική κυβέρνηση" σημειώνει στη συνέχεια. "Ο ελεύθερος κόσμος υπολογίζει σε εμάς ώστε να τον καθοδηγήσουμε" σχολιάζει και προσθέτει πως οι Αμερικανοί πολίτες οφείλουν να μπουν στη μάχη ενάντια στη Ρωσία.

Δείτε το βίντεο:

Κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά τον Φρίμαν

"Συναισθηματικό και κινούμενο από προσωπικά-ίδια συμφέροντα" χαρακτήρισε τον αστέρα του Χόλιγουντ το Κρεμλίνο. Ρώσος αξιωματούχος φέρεται να αναφέρει πως κανείς δεν μπορεί να "πάρει σοβαρά" τα λεγόμενα του Φρίμαν που ισχυρίζεται πως ο Πούτιν επιτέθηκε στις ΗΠΑ προκειμένου να εκδικηθεί την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

Το βίντεο είναι ένας τρόπος προώθησης της δράσης μιας ΜΚΟ, μιας επιτροπής για τη διερεύνηση του ρωσικού θέματος που συγκεντρώνει στοιχεία για την εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές και παρέχει περισσότερες πληροφορίες που, κατά τους υπευθύνους της, αποδεικνύουν την επιχείρηση της Μόσχας να αποσταθεροποιήσει την χώρα.

SHARE: