Η ‘ατίμωση’ της Μέριλ Στριπ: Αφίσες καταγγέλλουν ότι ‘ήξερε’ για τις σεξουαλικές επιθέσεις

Η ‘ατίμωση’ της Μέριλ Στριπ: Αφίσες καταγγέλλουν ότι ‘ήξερε’ για τις σεξουαλικές επιθέσεις
twitter / Dammit Johnny

Οι δρόμοι του Λος Άντζελες γέμισαν τις τελευταίες ώρες με αφίσες της διακεκριμένης ηθοποιού, στις οποίες εικονίζεται μαζί με τον Χάρβεϊ Γουάνστιν. Στο πρόσωπο της διαγράφεται η φράση "She Knew"

Η Μέριλ Στριπ απάντησε την Τρίτη Στις κατηγορίες της ηθοποιού Ρόουζ Μακ Γκάουαν πως αποσιώπησε τη συμπεριφορά του Χάρβεϊ Γουάινστιν όταν φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά και να βίαζε διάφορες γυναίκες.

Σε δήλωσή της στο Business Insider, η 68χρονη ηθοποιός αναφέρει πως «πληγώθηκε» όταν άκουσε τις κατηγορίες και αρνήθηκε πως γνώριζε το παραμικρό για όσα έκανε ο διάσημος παραγωγός. Μεταξύ άλλων διευκρινίζει πως ποτέ δεν πήγε ούτε σε κάποιο δωμάτιο ξενοδοχείου, ούτε στο γραφείο του και δεν γνώριζε καν πού είναι το σπίτι του.

«Θέλω να ενημερώσω τη Ρόουζ Μακ Γκάουαν πως δεν γνώριζα για τα εγκλήματα του Γουάινστιν, ούτε τη δεκαετία του ’90 όταν της επιτέθηκε, ούτε στις επόμενες (δεκαετίες) όταν έκανε το ίδιο σε άλλες γυναίκες. Δεν είχα σκοπό να το αποσιωπήσω. Δεν γνώριζα. Δεν εγκρίνω σιωπηλά τον βιασμό. Δεν γνώριζα. Δεν μου αρέσει να επιτίθενται σε νεαρές γυναίκες. Δεν γνώριζα πως συνέβαινε όλο αυτό» αναφέρει στη δήλωσή της η Στριπ. Στη συνέχεια εξηγεί πως ο Γουάινστιν τα κρατούσε όλα κρυφά επειδή «με χρειαζόταν περισσότερο από όσο εγώ εκείνον» ενώ αναφέρει πως έδωσε το τηλέφωνό της σε μια φίλη της Μακ Γκάουαν, ελπίζοντας πως θα της τηλεφωνήσει και «θα της δώσει την ευκαιρία να της πω πόσο την θαυμάζω που ξεσκεπάζει τέτοια τέρατα ανάμεσά μας».

Η Στριπ ωστόσο δεν φαίνεται να έπεισε με τις δηλώσεις της: Λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίησή τους, δεκάδες αφίσες αναρτήθηκαν στους δρόμους του Λος Άντζελες (πιθανώς από ομάδα ακτιβιστών που παραμένει ανώνυμη): Σε αυτές εικονίζεται η Στριπ μαζί με τον Γουάνστιν και στο πρόσωπο της ηθοποιού διαγράφεται η φράση “She Knew” (Ήξερε).



Οι αφίσες εμφανίστηκαν στη λεωφόρου έξω από τα στούντιο της 20th Century Fox στο Century City, κοντά στο σπίτι της Στριπ στην Pasadena και κοντά στα γραφεία του Σωματείου Ηθοποιών της Αμερικής.

‘Σιχαίνομαι την υποκρισία σας’

Υπενθυμίζεται ότι η Ρόουζ Μακ Γκάουαν κατέκρινε το Σάββατο μέσω Twitter τη Στριπ επειδή σύμφωνα με δημοσιεύματα στην φετινή τελετή απονομής από τις Χρυσές Σφαίρες θα είναι ανάμεσα στις διάσημες που εμφανιστούν στο κόκκινο χαλί φορώντας μαύρα ρούχα σε μια κίνηση διαμαρτυρίας απέναντι στα δεκάδες περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης που κλυδωνίζουν το Χόλιγουντ.

«Ηθοποιοί όπως η Μέριλ Στριπ που με χαρά τους συνεργάστηκαν με το Τερατώδες Γουρούνι θα φορούν μαύρα στις Χρυσές Σφαίρες σε μια κίνηση σιωπηλής διαμαρτυρίας. Η σιωπή σας είναι το πρόβλημα. Σιχαίνομαι την υποκρισία σας», έγραψε στην ανάρτησή της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα