Η εξομολόγηση της κόρης του Γιούαν ΜακΓκρέγκορ: Από το Playboy στις εξαρτήσεις

Η εξομολόγηση της κόρης του Γιούαν ΜακΓκρέγκορ: Από το Playboy στις εξαρτήσεις
INSTAGRAM

"Κατηγορούσα τον εαυτό μου για τους μώλωπες, το μαυρισμένο μάτι, τους βιασμούς και τις επιθέσεις από έναν άνδρα. Αλλά πλέον ξανακερδίζω τη δύναμή μου" γράφει μεταξύ άλλων η Κλάρα ΜακΓκρέγκορ.

Τη λένε Clara McGregor, είναι 23 ετών και κόρη του πασίγνωστου ηθοποιού Ewan McGregor και μεταξύ άλλων, έχει συνεργαστεί και με το Playboy.

Η Clara έχει και αίμα ελληνικό στις φλέβες της μιας και είναι κόρη της Ήβη Μαυράκη, της σχεδιάστριας μόδας και σκηνογράφου που έχει ελληνική και εβραϊκή καταγωγή.

Η Μαυράκη παντρεύτηκε τον McGregor το 1995, με τον οποίο γνωρίστηκε στα παρασκήνια της βρετανικής τηλεοπτικής σειράς Kavanagh QC. Απέκτησαν δυο κόρες, την Κλάρα (1996) και την Έσθερ Ρόουζ (2001). Τον Απρίλιο του 2006 το ζευγάρι υιοθέτησε ένα παιδί, τον Jamiyan, το οποίο γεννήθηκε στην Μογγολία το 2001 ενώ το καλοκαίρι του 2011 υιοθέτησαν ένα κορίτσι.

Ο McGregor χώρισε τη Μαυράκη μετά από 22 χρόνια γάμου για τα "μάτια" της 34χρονης Mary Elizabeth Winstead κάτι που η Clara δεν του συγχώρεσε με τη σχέση τους για πολλά χρόνια να είναι τεταμένη.

Τώρα η Clara αποφάσισε να μιλήσει δημοσίως για τα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει για να βοηθήσει όπως λέει και άλλους ανθρώπους, καλώντας τους να μιλήσουν ανοιχτά και να τα κοιτάξουν στα "μάτια". Παράλληλα αποκάλυψε πως είχε αναγκαστεί να κάνει έκτρωση μέσα σε μια καταπιεστική σχέση που βίωνε, ενώ αντιμετώπισε κατάθλιψη. "Βοηθήστε τους εαυτούς σας για να μπορούν και οι άλλοι να σας βοηθήσουν, ποτέ να μην ντρέπεστε να μιλήσετε για τα προβλήματά σας", γράφει.

Μεταξύ άλλων έγραψε στο Instagram:

"Θέλω να πάρω λίγο από τον χρόνο σας για να μιλήσω για την ψυχική υγεία. Έχω ντραπεί τόσο πολύ για κάποια θέματα ψυχικής υγείας που αντιμετώπισα για τα οποία δεν ήθελα να μιλήσω ούτε σε φίλους. Από την ηλικία των 4 ετών πάσχω από αγχώδη διαταραχή και άρχισα τη θεραπεία από παιδί ακόμη οπότε είμαι ευγνώμων για όσα η θεραπεία και η ψυχανάλυση έκανα σ' εμένα. Το δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου και συνεχίζω να το κάνω. Πάλεψα με παλιά τραύματα, κάποια πιο πρόσφατα από άλλα. Το άγχος μου με εμπόδισε από το να ζω τη ζωή που ήθελα. Ήταν ένα κλουβί που εγώ ήμουν εγκλωβισμένη και ακόμη παλεύω για να βγω. Ξεκίνησα θεραπευτική αγωγή που με βοήθησε πολύ. Το ομολόγησα και έτσι έλαβα τη βοήθεια που χρειαζόμουν. Μου είπε ένας γιατρός 'δεν χρειάζεται να ζεις έτσι' και είχε δίκιο. Επίσης, έδωσα μάχη με την κατάχρηση ουσιών, εξαιτίας του στρες πήρα χάπια και πλέον είμαι περήφανη να πω ότι είμαι καθαρή και νηφάλια από αυτά εδώ και 110 ημέρες. Εισήχθη σε κλινική για ένα διάστημα για να ξαναμπώ στον δρόμο μου και συνάντησα υπέροχους ανθρώπους που μου άλλαξαν τη ζωή. Ντρεπόμουν τόσο για τους εθισμούς, το άγχος και την κατάθλιψή μου. Ντρεπόμουν για την κακοποίηση που επέτρεψα να μου κάνουν. Κατηγορούσα τον εαυτό μου για τους μώλωπες, το μαυρισμένο μάτι, τους βιασμούς και τις επιθέσεις από έναν άνδρα. Αλλά πλέον ξανακερδίζω τη δύναμή μου".

SHARE: