Η Francia James λέει πως το Instagram πληρώνει καλύτερα από τις ΧΧΧ ταινίες

Η Francia James λέει πως το Instagram πληρώνει καλύτερα από τις ΧΧΧ ταινίες
Instagram

Το μοντέλο που ήταν αισθητικός και έγινε μία από τις πιο viral Instagram περσόνες στον πλανήτη, μιλάει μεταξύ άλλων για το περίφημο βίντεο με τον ελέφαντα και το μπικίνι που δεν ήταν και τόσο τυχαίο γεγονός.

H Κολομβιανή Francia James είναι μοντέλο που ξεκίνησε την καριέρα της από την πατρίδα της πριν μεταβεί στις ΗΠΑ για να μπει στα εξώφυλλα του FHM και του Playboy.

Αυτή τη στιγμή αριθμεί σχεδόν 2,5 εκατομμύρια ακολούθους στο Instagram κάτι που τη καθιστά ένα από τα πιο δημοφιλή “accounts” παγκοσμίως.

Μάλιστα, η φήμη της εκτοξεύτηκε περαιτέρω τον περασμένο Αύγουστο σε ένα περιστατικό με ελέφαντα που έγινε viral για απολύτως… λογικούς λόγους. Και που όπως αποδεικνύεται δεν ήταν και τόσο τυχαίο γεγονός.

Σήμερα η James αποδεικνύει με την καριέρα της το πώς μπορεί μια “καυτή” social-media star να βγάζει περισσότερα από τις αναρτήσεις της, απ’ όσα βγάζει μια επαγγελματίας της ερωτικής βιομηχανίας.

Μιλώντας στο dailybeast.com, η ίδια αποκάλυψε πως πριν αρχίσει τη “ψηφιακή” της καριέρα ήταν αισθητικός.

“Δούλευα ως αισθητικός και ένας φίλος μου ήταν νέος φωτογράφος. Αρχίσαμε να βγάζουμε μαζί καρέ και μέσα σε έξι μόλις μήνες είχα ένα εκατομμύριο ακολούθους”.

Ο ίδιος φωτογράφος έστειλε καρέ στο Playboy και εντέλει η James έγινε πρωτοσέλιδο στην αμερικανική έκδοση του Μαίου.

“Εργαζόμουν πολύ σκληρά σαν αισθητικός αλλά από αυτό το επάγγελμα δε βγάζεις πολλά χρήματα. Χαίρομαι που σταμάτησα να το κάνω”, λέει η ίδια.

“Ο κόσμος δεν έχει καταλάβει ακόμα τι γίνεται εδώ στις ΗΠΑ με τα social media. Μπλόκαρα τη μητέρα μου από το προφίλ μου στο Instagram γιατί είναι μια θρήσκα γυναίκα στην Κολομβία και δεν ξέρω πώς θα αντιδρούσε με τις φωτογραφίες. Της έστειλα μόνο κάποια όμορφα καρέ. Δεν πιστεύω πως κάνω κάτι κακό, απλά δεν θέλω να τις δει. Είναι μητέρα, όπως κάθε άλλη μητέρα στον κόσμο”.

Για το αν έχει σκεφτεί να κάνει πορνό, λέει: “Είναι μια μόνιμη ερώτηση αυτή. Οι περισσότεροι followers με ρωτάνε, πότε θα κάνεις πορνό; Έχω σέξι υλικό στη σελίδα μου, αλλά δεν νομίζω πως θα έκανα ποτέ”, απαντά. “Αυτή τη στιγμή είμαι πολύ ικανοποιημένη με όσα κάνω στο Instagram”.

Αποκαλύπτει δε πως η ενασχόληση με το Instagram είναι μια δουλειά 24/7, χωρίς ωράριο, που απαιτεί πλήρη αφοσίωση και καμία άλλη δουλειά δεν πληρώνει τόσο καλά.

“Δεν περίμενα ποτέ ότι θα είχε τόσο πολλή δουλειά. Είναι φανταστικό το πόσα μπορείς να καταφέρεις μέσα από όλο αυτό αν σου αρέσει. Συνήθως πληρώνομαι 1.500 δολάρια για μια ανάρτησή μου. Οι εταιρείες δεν σε “κλείνουν” μόνο για ένα καρέ, αλλά για 2,3 stories και posts. Είναι πολύ καλά λεφτά”. 

Για την ιστορία κατά μέσο όρο μια σκηνή σεξ για μια γυναίκα είναι στα 1000 δολάρια και κατά κάτι λιγότερο για έναν άνδρα, ανάλογα πάντα με τη δημοφιλία του. Οι πιο extreme σκηνές, αμείβονται παραπάνω. Η πλειονότητα των ανδρών που δραστηριοποιούνται στη βιομηχανία αμείβεται με το ποσό των 500 έως 600 ευρώ για κάθε σκηνή.

Η Francia ξέρει πάντως να προσελκύει οπαδούς. “Όταν πιάσεις το ένα εκατομμύριο, αρχίζει το χρήμα”. “Το πιο κρίσιμο δεν είναι να κερδίσεις followers αλλά να μπορέσεις και να τους κρατήσεις. Πρέπει να κάνω αναρτήσεις κάθε μέρα. Ξυπνάω και πρέπει να αναρτήσω τα stories μου. Όλη μέρα. Όταν μπαίνεις στη βιομηχανία του θεάματος, πρέπει να έχεις τους ακολούθους σου χαρούμενους”, καταλήγει η Κολομβιανή σταρ.

Για το βίντεο με τον ελέφαντα, είπε τέλος: “Ο εκπαιδευτής του ελέφαντα έβαλε ένα ζαχαρωτό στο μπικίνι μου, και έτσι έγιναν όλα. Πάνω από 30 εκατομμύρια άνθρωποι είδαν αυτό το βίντεο και ομολογώ πως μου έφερε πάρα πολλή δουλειά. Προσπαθήσαμε να το στήσουμε όλο αυτό έξι φορές πριν τα καταφέρουμε. Ο κόσμος δεν ξέρει τι συμβαίνει πίσω από τις κάμερες”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα